Stigao šef misije MMF Martejn, danas sastanak s Malim

Šef Misije MMF Jan Kejs Martejn doputovao je u Beograd.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2021.

12:15

Stigao šef misije MMF Martejn, danas sastanak s Malim
Foto: Epa/JIM LO SCALZO

Danas će se u okviru redovne revizije novog aranžmana Srbije sa MMF, koja traje do 22. oktobra, sastati sa ministrom finansija Sinišom Mali, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Prva misija MMF-a u okviru revizije novog aranžmana sa MMF počela je 11. oktobra sastancima koji su se održavali onlajn, a danas su predstavnici Misije stigli u Beograd, gde će imati susrete sa predstavnicima Vlade Srbije i finansijskih institucija.

Srbija je u junu ove godine sklopila novi savetodavni aranžman sa MMF - Instrument za koordinaciju politika (PCI) savetodavnog karaktera, koji će trajati 30 meseci, i ne predviđa pozajmljivanje novca.

Novi aranžman sa MMF predviđa različite reformske ciljeve, koji se odnose na dalju reformu javnih preduzeća, nastavak reforme Poreske uprave, na zelenu agendu i drugo što treba da doprinese boljem i efikasnijem funkcionisanju srpske ekonomije.

Prethodni program podržan Instrumentom za koordinaciju politike (PCI) bio je odobren Srbiji u julu 2018. godine.

Takođe, na period od dve i po godine, savetodavnog karaktera i nije predviđao korišćenje finansijskih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: