Ponovo pale cene Teslinih vozila

Tesla je opet spustio cene za dva modela iz svoje ponude, a jedan od njih je jeftiniji za više od tri hiljade dolara, piše Autoblog.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 03.06.2023.

15:30

Ponovo pale cene Teslinih vozila
Foto: Tesla promo

Cene Modela Y su inače već bile malo snižene tokom druge polovine maja nakon povećanja početkom tog meseca. Sada su dodatno umanjene. Tako Model Y Dual-Motor Long-Range AWD košta 55.430 dolara ili 560 dolara manje nego ranije.

Model 3 sa pogonom na zadnje točkove je jeftiniji za 3.210 dolara i košta 39.530 dolara.

Nije poznato šta je tačno navelo Teslu da izvrši ovu promenu cena. Pri kraju drugog kvartala moguće je da proizvođač jednostavno želi da poveća prodaju i isporuku, budući da snažni kvartalni rezultati postaju zaštitni znak Tesle. Uprkos velikoj prednosti u odnosu na ostatak konkurencije, nema sumnje da je održavanje takvog vođstva od vitalnog značaja.

Takođe je moguće da Tesla možda čini sve što može da eliminiše zalihe dok priprema uvođenje modernizovanih modela. Izveštaji naime sugerišu da Tesla radi na unapređenoj verziji Modela Y kodnog imena Juniper. Takođe se priča o skorom dolasku unapređenog Modela 3 pod kodnim imenom Highland. Prodaja zaliha bi mogla bi pomogne Tesli da olakša tranziciju.

Sem toga, promene cena bi jednostavno mogle da budu povezane sa nekom internom strategijom Tesle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: