Porsche još jednom izmenio svoj logo, šta je novo FOTO

Prepoznatljivi Porsche amblem postoji od 1952. godine i do danas je prošao kroz šest verzija.

Automobili

Izvor:

Petak, 02.06.2023.

12:34

Porsche još jednom izmenio svoj logo, šta je novo FOTO
Foto: Porsche promo

Porsche i dalje nudi sve verzije logotipa, dok se najnovija koristi isključivo na novim modelima.

Ako bolje pogledate, primetićete da novi grb ima trodimenzionalnu strukturu saća, osveženi štit sa propetim konjem i nešto suptilniju nijansu zlatne.
Foto: Porsche promo
"Sedamdeset peta godišnjica Porsche sportskih automobila bila je prilika za nas da preradimo naš zaštitni znak", kaže Mihael Mauer, potpredsednik odeljenja Style Porsche.

"Sa svojim čistijom i savremenijom verzijom, prefinjeni amblem prenosi karakter Porschea. Reinterpretirali smo istorijske karakteristike i kombinovali ih sa inovativnim elementima dizajna, kao što su struktura saća i brušeni metal. Rezultat je estetski ambiciozan luk koji, poput mosta, povezuje prošlost i budućnost brenda."
Foto: Porsche promo
Na obnovljenom dizajnu amblema Style Porsche je radio pune tri godine, a prve kopije novog amblema na automobile će početi da se postavljaju krajem godine.

Podsećanja radi, Porsche koristi svoj amblem od 1952. godine, a modernizovao ga je 1954, 1963, 1973, 1994. i 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: