Roboti će dolaziti do električnih automobila i puniti ih u garažama

Kako se broj električnih vozila na putevima povećava, tako raste i potreba za parking mestima sa dostupnim punjačima.

Automobili

Izvor:

Utorak, 16.05.2023.

16:36

Roboti će dolaziti do električnih automobila i puniti ih u garažama
Foto: Autev promo

Umesto da stvaraju više prostora za EV, operateri parking garaža bi uskoro mogli da koriste Autev robote za punjenje, koji sami dolaze do parkiranih automobila.

Autev je praktično velika baterija na točkovima koja se autonomno kreće i dovozi do korisnikovog električnog automobila (ili drugog tipa električnog vozila) kada ga ta osoba pozove preko aplikacije.

Kada robot stigne, korisnik jednostavno utakne kabl za punjenje u utičnicu svog vozila. Kada se vrati, isključuje robota, omogućavajući mu da se vrati na sopstvenu stanicu za punjenje u garaži.

Ako se korisnik vrati ranije i želi da ode pre nego što se punjenje završi, može da smanji željeni kapacitet punjenja putem aplikacije ili da ručno isključi kabl robota.

Izvršni direktor i suosnivač Auteva, Osama Al Saloum, kaže da robot podržava DCFC tehnologiju brzog punjenja i da može napuniti do šest vozila pre nego što se i sam mora ponovo dopuniti.

Flote robota bi trebalo da budu komercijalno dostupne operaterima garaža od prvog kvartala sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: