Beč želi da okonča haos na trotoarima

Austrijska prestonica od sledeće godine pooštrava pravila za električne trotinete za iznajmljivanje.

Podeli
Foto: (c) Jonas Jacobsson
Foto: (c) Jonas Jacobsson

Cilj je da se stane na put pre svega nepropisno parkiranim vozilima. Broj trotineta će se ograničiti u delovima grada gde postoji prevelika ponuda i žalbe se gomilaju zbog nepropisnog parkiranja na trotoaru.

Takvo parkiranje više neće biti dozvoljeno, a digitalna kontrolna tabla će omogućiti nadzor kretanja i parkiranja svakog pojedinačnog trotineta i time će se dosledno kažnjavati nepropisno parkirani dvotočkaši, piše eurocommpr.rs.

Firme koje iznajmljuju e-trotinete će biti odgovorne za njihovo propisno parkiranje, u suprotnom će biti kažnjavane, dok će u određenim zonama biti zabranjena vožnja u potpunosti.

Foto: (c) let-s-kick
Foto: (c) let-s-kick

Sa novom strategijom grad Beč želi da okonča haos na trotoarima. Istovremeno će šering ponuda da bude proširena i poboljšana tamo gde postoji potreba za e-trotinetima.

Usluga iznajmljivanja električnih trotineta se nadovezuje na usluge javnog prevoza, posebno na putu od poslednje stanice gradskog prevoza do kuće na periferiji grada.

Nažalost trotineti često predstavljaju smetnju za pešake i osobe sa ograničenom pokretljivošću ili čak opasnost za slabovide osobe.

Anketa koju je sprovela bečka Agencija za mobinost pokazala je da velika većina Bečlija želi da se jasno reguliše saobraćaj e-trotineta, posebno kada je njihovo parkiranje u pitanju.

Foto: (c) Ernest Ojeh
Foto: (c) Ernest Ojeh

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu