Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Žena u Nemačkoj je policajcima platila gorivo. Policajci su srećni zbog njenog čina - iako im nije dozvoljeno da prime poklon.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ponekad ni policija ne zna šta da radi: zbog tehničke greške, službenici okružne policije Rhein-Erft nisu mogli da koriste kartu za gorivo 15. novembra, kako su sada objavili u saopštenju za javnost.

U pomoć im je pritekla ljubazna gospođa.

Tehnički kvar

Oko 9:00 časova, policajci su gorivom napunili svoja patrolna kola u ulici Lukemburger Strasse u Hurthu. Kada su hteli da plate račun službenom karticom za gorivo, to nije bilo moguće zbog tehničke greške. Policajci su čekali i tražili od policijske stanice zamenu kartice.

U međuvremenu je policajcima prišla ljubazna gospođa i uručila im račun za već plaćeno gorivo“, kazali su iz policije.

„Ne morate više da čekate, srećna sam što sam mogla da vam pomognem“, rekla je žena.

Žena je odlučno odbila da uzme uplaćeni iznos, nasmejana sela u auto i odvezla se. Policajci su se veoma obradovali ukazanom poštovanju i verovatno će još dugo pamtiti ovu izvanrednu situaciju, navodi se.

„Naravno da smo zabeležili registarski broj automobila velikodušne dame i lično ćemo je kontaktirati što je pre moguće kako bismo brzo vratili uplaćeni iznos. Donacije i pokloni su dobronamerni i ljubazni, ali policajci ne smeju da primaju nagrade i poklone“, navodi se u saopštenju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu