Ford F-150 stiže u Evropu

Hedin US Motor AB, ogranak Hedin Mobility grupacije, uvoziće F-150 kamionet u Evropu uz blagoslov Ford Motor Company.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2022.

17:00

Ford F-150 stiže u Evropu
Photo: Ford

U okviru tog partnerstva, Hedin će distribuirati vozila prodavcima Forda, inicijalno u Nemačkoj i Švedskoj, i to od prvog kvartala 2023, piše Automoto Show.

„Ford F-150 je najprodavaniji svetski kamionet s razlogom, tako da smo mi oduševljeni što ćemo proširiti uvozni sektor naše grupacije dovođenjem američke ikone u Evropu“, rekao je osnivač i čovek broj 1 kompanije, Anders Hedin. „Jedva čekamo da evropskim prodajnim salonima ponudimo F-150 porodicu vozila, uz kompletan servisni program, garancije, rezervne delove i dodatnu opremu“, dodao je Anders Larkvist, generalni direktor Hedin US Motor AB.

Planirano je da prodaja započne u novembru 2022. Informacije koje se tiču cenovnika trenutno nisu dostupne, ali ono što znamo je da će druga evropska tržišta pratiti primer Nemačke i Švedske, gde su kupcima predstavljene tri opcije, počev od Lariata pogonjenog Coyote V8 motorom. PowerBoost hibridni Limited i EcoBoost Raptor su takođe na putu ka Starom kontinentu.

Ono što možda pomalo čudi je što među odabranima nema električnog Lightninga, ali s druge strane je to i razumljivo, budući da Ford jedva može da se izbori s potražnjom na domaćem tlu. Uvoznik ne spominje koje su kabinske konfiguracije u igri, mada znamo da Raptor dolazi u SuperCrew varijanti.

Lariat je u SAD dostupan u SuperCab i SuperCrew izdanjima, dok se Limited može konfigurisati kao SuperCrew. Logički zaključak bi bio da je Hedin naručio SuperCrew modele kroz čitavu ponudu.

Što se cena tiče, neto cena Lariata s četvoro vrata s 5,0-litarskim Coyote V8 motorom iznosi 54.545 dolara. Limited pogonjen PowerBoost hibridnim sklopom košta 81.465 dolara, dok za Raptor treba izdvojiti 72.520 „zelenih“ novčanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: