VW sprema električni pikap baziran na kombiju ID. Buzz

Iako patent ni u kom slučaju ne garantuje da će vozilo ući u proizvodnju, VW je u prošlosti pokazao interesovanje za stvaranje električnog pikapa.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 14.08.2022.

08:54

VW sprema električni pikap baziran na kombiju ID. Buzz
Foto: VW promo

Volkswagen je podneo zahtev za patentiranje verzije električnog kombija ID. Buzz čiji su krov i gornji deo karoserije iza C-stuba uklonjeni, pretvarajući ga u kamionet. Kako se navodi, crtež iz prijave za patent je ista onaj koji je objavljen na Tviter stranici VW grupe 27. aprila u okviru Svetskog dana dizajna, ali sa izmenjenom pozadinom.

U to vreme, Volkswagen je ovaj dizajn opisao kao jednu od ideja na kojima se radilo tokom razvoja kombija ID. Buzz, u periodu dok je od koncapta nastajalo produkcijsko vozilo.

Iako patent ni u kom slučaju ne garantuje da će vozilo ući u proizvodnju, VW je u prošlosti već pravio pikap od kombija. Svojevremeno je po sličnom prinicpu Volkswagen napravio pikap od modela Typ 2, odnosno legendarnog kombija iz pedesetih i šezdesetih godina 20. veka.
VW Typ 2 pickup (Foto: VW promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: