Hyundai će lansirati dva pristupačna EV u Evropi u naredne dve godine

Biće to gradski električni automobili iz A segmenta.

Podeli
Hyundai Casper (Foto: Hyundai promo)
Hyundai Casper (Foto: Hyundai promo)

Prošlog meseca, Hyundai je potvrdio da razvija mali i pristupačan EV za Evropu sa početnom cenom ispod 20.000 evra, ali novi izveštaj otkriva da postoji i drugi EV u pripremi. Očekuje se da će ova dva modela debitovati sredinom 2023. i krajem 2024. i da će deliti istu mehaničku osnovu.

Kako piše Autocar, ovi automobili će biti naslednici Hyundaija i10, pozicioniranog u segmentu gradskih automobila (A-segment). Očekuje se da će se takmičiti sa najavljenim Volkswagenovim električnim modleima ID.1 i ID.2, zajedno sa srodnim vozilima iz Škode i Cupre.

VW grupa takođe za cilj ima cenu od oko 20.000 evra za najjeftiniji od svojih gradskih električnih vozila, pokazujući da bi to moglo postati nova norma u segmentu.

Hyundai i10 (Foto: Hyundai promo)
Hyundai i10 (Foto: Hyundai promo)

Za sada nema zvaničnih informacija o dizajnu novih električnih modela korejskog proizvođača, ali se očekuje da će jedan od njih stilski i po dimenzijama podsećati na konvencionalni i10, dok će drugi biti malo prostraniji i viši, kao Hyundai Casper.

Ovo se nadovezuje na priču da će mali SUV Casper dobiti EV varijantu 2023. godine koja bi mogla biti blisko povezana sa gore pomenutim modelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu