Michelin testirao "bezvazdušne" gume VIDEO

Gume pod nazivom Unique Puncture-proof Tire System (Uptis) otporne na bušenje su svoju premijeru doživele na javnim putevima u sklopu izložbe IAA Mobility u Minhenu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2021.

09:30

Michelin testirao
Foto: GM/Michelin promo

Michelin je pre nekoliko godina počeo serijsku proizvodnju "bezvazdušnih" X Tweel guma, ali su se one do sada koristile na kosilicama za travu i drugim privrednim vozilima koja se kreću malim brzinama, jer su pri većim brzinama ove gume previše bučne zbog vibracija koje stvaraju.

U međuvremenu, Michelin se udružio sa General Motorsom (GM) kako bi započeo testiranje UPTIS (Unique Puncture-proof Tire System) guma koje je nemoguće probušiti, namenjenih putničkim automobilima.

ichelin je svoju revolucionarnu automobilsku gumu bez vazduha, Unique Puncture-proof Tire System (Uptis) prvi put upravo na ovoj izložbi testirao na javnim saobraćajnicama.

Za te potrebe gume Uptis su postavili na Mini Electric te obavili prve vožnje u javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: