Ford + Red Bull = Električni automobil

Već je bilo reči o saradnji Forda i Red Bulla u Formuli 1, pri čemu će Ford od 2026. godine isporučivati motore Red Bullu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2023.

18:00

Ford + Red Bull = Električni automobil
Foto: Red Bull Content Pool

Podsećanja radi, dve kompanije će početi da rade na novom agregatu u skladu sa novim tehničkim propisima. To uključuje potrebu za električnim motorom od 350 kW u kombinaciji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, piše Autoblog.

Ali partnerstvo Red Bull Forda se tu ne završava. Izvršni direktor Forda Džim Farli je za američlke medije rekao da Ford takođe radi na električnom vozilu sa Red Bullom.

Na pitanje MotorTrenda o Fordovom interesu za Formulu 1, Farli je rekao: Bio sam na nedavnoj recenziji sa našim verovatno najvažnijim strateškim električnim vozilom, i obratio sam se svom timu koji ovo razvija u tajnosti, i pitao sam, "Hej, ko radi aerodinamiku na ovome?" I dobio sam odgovor "O, oni iz Red Bula. Formula jedan."

Taj odgovor je otvoren za tumačenje. "Strateški važan EV" može da znači mnogo stvari; možda potpuno novi model, novi koncept ili čak demonstrator performansi EV.

Ford u međuvremenu navodno već priprema sportski F-150 Lightning visokih performansi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: