Lamborghiniju od 3 miliona evra u vožnji odleteo poklopac motora

Savremena interpretacija modela Countach ima ekskluzivnu cenu, ali to ovom automobilu ne garantuje da je savršen.

Izvor:

Sreda, 23.11.2022.

12:55

Lamborghiniju od 3 miliona evra u vožnji odleteo poklopac motora
Foto: Lamborghini promo

Problem je utvrdio američki NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), pa je naložio opoziv svih primeraka na američkim putevima.

Jezikom brojeva, radi se o ukupno devet automobila Countach LPI 800-4.
Foto: Lamborghini promo
Jedna od posebnosti ovog modela je višedelni stakleni poklopac koji prekriva motorni prostor i omogućava otvoren pogled prema V12 dragulju.

I upravo je on sporan jer se može dogoditi da odleti. A to za vozača iza nikako nije dobra vest.
Foto: Lamborghini promo
Do sada je ovaj kvar detektovan na jednom primerku, i to kod vlasnika u Kataru. Prošlog meseca došlo je do nezgode kad se u vožnji jedan od četiri panela odvojio i odleteo.

Lamborghini je odmah pokrenuo istragu, a ovaj opoziv je epilog.
Foto: Lamborghini promo
Lamborghini ne može isključiti da se kvar neće ponoviti na drugim primercima, pa će zato, počevši od 13. januara, kontaktirati sve vlasnike kako bi zakazali pregled vozila u ovlašćenom servisu.

Da podsetimo, iza staklenih panela nalazi se 6.5 V12 koji u sinergiji s 48-voltnim sistemom daje 814 KS. Do 100 km/h stiže za 2,8 sekundi, a kupcima je ponuđeno svega 112 primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: