Uznemirujuće: Teslin autopilot opasan po decu VIDEO

Profesionalni test-vozač isprobao je na poligonu u Kaliforniji najnoviju verziju „Teslinog“ autopilota i rezultati su, najblaže rečeno, uznemirujući.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2022.

11:00

Default images

Grupa za bezbednost saobraćaja "Dawn Project" tvrdi da najnovija verzija „Tesline“ samovozeće tehnologije nije bezbedna za upotrebu, nakon što automobil u nekoliko navrata nije prepoznao dete na putu i udario je u lutku bez stajanja, navodi RTS.

Tvrdnje da tehnologija očigledno ima problema u prepoznavanju dece na putu deo su kampanje kojom se nastoji da američki Kongres zabrani korišćenje "Tesline" tehnologije autopilota.

U nekoliko testova, profesionalni probni vozač utvrdio je da softver, pušten u upotrebu u junu, nije uspeo da prepozna lutku deteta prilikom prosečne brzine od 40 kilometara na sat, niti pri brzinama većim od te.

Osnivač grupe "Dawn Project" Den O‘Daud rekao je da su rezultati "duboko uznemirujući", dodajući da tvrdnje "Tesle" da je novi softver neverovatan nisu tačne i predstavlja smrtonosnu pretnju po ljude.

"Više od 100.000 ljudi vozi tesle i na javnim putevima koristi softver za samovozeći režim ada i tako u rizik stavlja decu širom zemlje",
istakao je O‘Daud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: