Rumunu potpuno izgorela električna Dacia, vatra buknula u bateriji VIDEO

Traumatizovan tim iskustvom, kaže da on i ostatak porodice sigurno više nikada neće voziti ovaj model rumunskog proizvođača.

Automobili

Izvor:

Sreda, 17.05.2023.

11:59

Rumunu potpuno izgorela električna Dacia, vatra buknula u bateriji VIDEO
Foto: Dacia promo (ilistracija)

Dacia Spring je najjeftiniji električni automobil na evropskom tržištu. Iako je ostvario značajne prodajne rezultate, nije se mnogo govorilo o mogućim problemima sa kvalitetom. Sve do sada kada je društvenim mrežama munjevitom brzinom počeo da se širi snimak jednog primerka koji se zapalio nakon vožnje.

Automobil je nedavno izgoreo u Rumuniji, što je prvi zvanično zabeležen slučaj samozapaljenja ovog modela. Vlasnik automobila Jonel Carnu objavio je fotografije na Fejsbuk grupi Dacia Spring Romania, a na njima se vide katastrofalne posledice požara na električnom vozilu.

On je rekao da se automobil zapalio 11. maja oko pet popodne, nakon što je njegova supruga vozila automobil i dovezla ga kući.

Carnu je rekao da je supruga pokupila sina iz škole i da se vraćala kući, kada je čula jaku buku iz poda vozila. Uspaničila se i na samo 300 metara od kuće pozvala muža da bi ga obavestila da čuje šištanje i škripu koja dopire iz donjeg dela automobila.

Primetila je da se dim širi iz prostora gde se nalazi baterija, ali se ipak odvezla do kuće i potom izašla iz automobila.

"Petnaest minuta nakon toga plamen je potpuno zahvatio automobil", napisao je Carnu na Fejsbuku i dodao da je njegova Dacia potpuno izgorela.
Vatrogasci su stigli na mesto požara nakon što je auto većim delom izgoreo.

Vlasnik je rekao i da je automobil kupio pre godinu i po dana i da je bio veoma zadovoljan njime. On je naglasio da je auto punio samo kod kuće.

Vozilo je bilo pod garancijom, a prešlo je oko 36.000 km. Posle nekoliko dana, Carnu je rekao da je obavestio predstavnike proizvođača i poslao im snimak koji pokazuje da se vatra proširila iz odeljka za baterije.

Traumatizovan tim iskustvom, kaže da on i ostatak porodice sigurno više nikada neće voziti model Spring.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: