Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Pitanje je bilo da li bi potrošači radije posedovali SUS vozilo ili električni automobil po istoj ceni.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2022.

13:22

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince
Foto: PH888/Shutterstock

Studija sa australijskog sajta za poređenje osiguranja Compare the Market otkrila je da stanovnici Sjedinjenih Država i dalje preferiraju vozila na fosilna goriva u odnosu na električne automobile, dok potrošači u Australiji i Kanadi preferiraju EV.

Studija je započela pitanjem upućenim potrošačima da li bi radije posedovali SUS vozilo ili električni automobil po istoj ceni. Skoro 53 procenta kupaca u SAD reklo je da bi više volelo tradicionalno vozilo u poređenju sa 34% onih koji preferiraju EV. Ostali nisu imali preferencije ni na koji način.

Ovo je u suprotnosti sa Australijom, gde je 50,8% reklo da bi više volelo EV i Kanadom gde se 51,4 odsto ispitanika izjasnilo da bi više volelo EV.

Kakav je vaš stav? Da li biste pre kupili električni ili automobil sa SUS motorom, ukoliko bi imali istu cenu?

EV su izbor imućnih

Zanimljivo je da će Amerikanci verovatnije favorizovati EV ukoliko nameravaju da potroše više novca na auto. Studija je pokazala da ima dvostruko više ljudi koji bi potrošili preko 65.000 dolara na EV od onih koji bi potrošili isti iznos na tradicionalno vozilo.

Sa druge strane, 32,5 odsto Amerikanaca bilo bi spremno da potroši najviše 25.000 dolara na električno vozilo, što znači da trenutno u SAD ne postoji nijedan EV u okviru njihovog budžeta.

Njih 20,9 odsto takođe ne bi bilo spremno da potroši više od 35.000 dolara na EV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: