Novi logo izazvao pometnju: Ljudi guglaju nepostojeću auto-marku KN

Mnogi su i dalje zbunjeni novim logotipom korejskog proizvođača.

Podeli
Foto: Kia promo
Foto: Kia promo

Iako se već mesecima nalazi na novim automobilima marke Kia, novi logo ovog proizvođača zbunio je mnoge, posebno one koji slabije prate auto-industriju.

Kia je, kao i većina ostalih auto-marki, odlučila da prati trendove, pa je tako nedavno promenila logo. Recept je poznat, a to je izostanak 3D efekta i krajnje pojednostavljenje samog logotipa, kako bi se uklopio u nove digitalne tehnologije.

Međutim, izgleda da se Kia tu malo "preigrala", pa je promenila dizajn slova i spojila ih. Tako sada postoje oni koji jednostavno više ne prepoznaju u slovima korejsku marku, pa umesto "KIA" vide "KN".

Pritom ih "ćirilično И", ili kako oni tumače "obrnuto N", navodi da u pretraživaču na Internetu potraže upravo "KN".

A takvih je izgleda dosta, pa tako korisnik Tvitera @Shwinnabego ističe kako svakog dana mnogi u pretraživač upisuju "KN car", "KN SUV" i sl.

Amerikanci su još zbunjeniji, pa tako pitaju "What is KN car brand", "What is KN", ali i konkretna imena modela kao što su "KN Carnival car" i "KN Telluride car."

Kia Telluride (Foto: Kia promo)
Kia Telluride (Foto: Kia promo)

Konkretno, svakog meseca se pojam "KN Car" gugla oko 30.000 puta, što znači da se gotovo svakog minuta neko pita koja je to auto-marka KN.

Google Trends pokazuje da se 2021. godine, sa pojavom novog logotipa, primećuje drastičan rast interesa za markom KN.

Ipak, u korejskoj kompaniji ne moraju da budu zabrinuti, jer ovu marku svakog dana, prema istraživanju koje je sproveo Tire Meets Road, ispravno upiše preko 1,8 miliona korisnika Interneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu