Kako su izgledale saobraćajne gužve u Americi pre 70 godina VIDEO

Neke stvari se nikad ne menjaju.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2022.

15:01

Default images

Vozači u Los Anđelesu često se suočavaju sa paklenim saobraćajnim gužvama. Da je tako već duže vreme, dokazuje i ovaj video.

Nedavno objavljen na Jutjub kanalu NASS, snimak pruža izvanredan uvid u stanje na prilaznim saobraćajnicama najvećeg kalifornijskog grada polovinom 20. veka.

Stari snimak je digitalizovan,a naknadno je dodat i veštački zvuk da bi se dobio autentičniji ambijent. Ali zvuk ne odražava ono što se zapravo dešava. Da jeste, verovatno bismo čuli više trubljenja u automobilima jer je saobraćaj u prvoj polovini snimka uglavnom u režimu stani-kreni.

Na snimlku idimo prilično agresivnu vožnju dok vozači menjaju trake i krivudaju kroz gužvu. Neke stvari se nikad ne menjaju.

Ali automobili su se svakako promenili. Čini se da prva polovina snimka potiče iz perioda od ranih do sredine pedesetih godina, sudeći po većini vozila koje vidimo.

Druga polovina videa prikazuje saobraćaj nekoliko godina kasnije. Ovog puta vidimo dosta automobila karakterističnog izgleda, posebno marke Cadillac, dizajniranih kasnih pedeseth.

Ipak, neki modeli kao što je Ford Falcon i kamionet potvrđuju da ovaj deo snimka potiče iz ranih šezdesetih. Mogu se videti i neki dragulji iz pomenute epohe, kao što Citroen DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: