Policajci tokom intervencije nisu mogli da otvore vrata na patrolnoj Tesli, izašli kroz prozor

Portparol policije potvrdio je incident i naveo da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika i da će svi službenici biti upoznati sa tim.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2022.

10:31

Policajci tokom intervencije nisu mogli da otvore vrata na patrolnoj Tesli, izašli kroz prozor
Foto: Kantonspolizei Basel-Stadt

Teslina vozila imala su ozbiljne kvarove i probleme od trenutka kada ih koristi policija u švicarskom gradu Bazelu, a to je od 2019. godine. Ipak, sada je po svemu sudeći policiji prekipelo jer ih je službeni Tesla Model X 100D doveo u sramotnu situaciju tokom potere.

Operativni zapisnik kantonalne policije svedoči da su se elektronski kontrolisana vrata blokirala tokom intervencije i nisu se mogla otvoriti.

Naime, tokom akcije policijski službenici su zatražili od dvojice biciklista da stanu. Jedan je poslušao, a drugi pobegao.

Policajci su zatim pokušali izaći iz Tesle jer su hteli zaustaviti odbeglog biciklistu. Međutim, to im nije pošlo za rukom jer su vrata vozila bila blokirana, navodi se u policijskom izveštaju.
Foto: Tesla promo
Dakle, policajci nisu mogli izaći iz automobila.

"Biciklista je tada primetio da ne možemo izaći iz vozila (naša vrata nisu mogla da se otvore uprkos tome što je vozilo stajalo) i nastavio je da beži", stoji u izveštaju.

Poletni biciklista iskoristio je tehničke probleme policije, pa je vozio pešačkim tempom ispred Tesle i navodno je zafrkavao službenike. Na kraju, policajac je uspeo da otvori prozor na suvozačevom mestu i zgrabio je biciklistu. Zatim je izašao kroz prozor i završio intervenciju.

Portparol policije potvrdio je incident i naveo da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika i da će svi službenici biti upoznati sa tim.

Koliko god se ovo činilo zabavnim, situacija u kojoj policijski službenici ne mogu da otvore vrata je izuzetno opasna. Pogotovo kada je u toku intervencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: