Sreda, 25.01.2023.

09:15

Test polovnjaka: Volvo S90 – može li da parira nemačkoj trojci? VIDEO

Izvor: Izvor: Polovni automobili

Test polovnjaka: Volvo S90 – može li da parira nemaèkoj trojci? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

XC_60

pre 1 godinu

(Autoanalist)

Jel i za Volvo 240 koji se proizvodio do početka devedesetih u kome niko nikada nije poginuo, marketinški trik?! Pojma ti nemaš.

Straight Outta München

pre 1 godinu

(Autoanalist, 26. januar 2023 13:48

Pogledaj na yt sudar xc90 sa kamionom, ceoni sudar. Sanse da se to prezivi su ravne nuli. Pogledaj kako je to xc 90 prosao.

Takodje pogledaj i paralelno testiranje xc90 i Audi Q7 pa onda trabunjaj o marketinskim trikovima.
Da ne bude ono “verujes li meni ili svojim ocima”

Autoanalist

pre 1 godinu

@ HanSolo
Ako je volvo potvrdio, onda je sigurno tacno hahhahahhaa
Samo se ti zanosi da si pametniji od kako kazes "srbistanaca".
Korupcija i kriminal su izmisljeni na zapadu. To nije nikakva teorija zavere nego proverljiva stvar. Ko hoce da bude ovca za sisanje, on veruje svemu, a ko ima kriticko misljenje on uvek preispituje informacije.
Uostalom, globalna dominacija zapada je i nastala zbog mogucnosti da se kriticki misli. Medjutim, sada toga ni tamo vise nema i zato dolaze neki drugi igraci na scenu.

HanSolo

pre 1 godinu

Rajko
Tu vest je preneo britanski casopis, autoexpress na osnovu "izvestaja" tatcham research, inace organizacija ja istrazivanje automobila u velikoj britaniji. Inace, tatcham resarch nije nikakvo zvanicno telo ciji podatak bi se mogao uzeti kao merodavan.
To je klasican marketinski trik, znajuci da kupci volvoa cene bezbednost kao parametar. Inace taj isti xc90 na ncap crash testu(zvanicno priznato telo) nije bezbedniji od konkurencije.
Ne kazem da je volvo nebezbedan, ali ne treba verovati marketinskim sloganima kojima smo bombardovani sa svih strana (od africke sljive, lekova, kucnih aparata itd.)
(Autoanalist, 26. januar 2023 13:48)


Nije to nikakav "marketinski trik" nego vrlo taćna statistika koju je Volvo potvrdio.. Ako nebi bio taćan odma bi bili tuženi za velike pare.. Znaći kao uvek kod nas u srbistanu.. Sve "znamo najbolje" i izmišljavamo neke teorije zavere.. A neznamo dalje od nosa..

Sizif

pre 1 godinu

@ Goran
Klasican primer totalitnog razmisljanja, na granici fasizma. Znaci ko ima nesto protiv volvoa, on je zatucani balkanac koji vozi daciju ili punta i letuje u Paraliji. Otkud ti ideja da je tako?
A i da jeste...sta? Znaci te ljude treba skloniti i zabraniti im da voze i letuju jer se ne uklapaju u tvoje kriterijume?

Autoanalist

pre 1 godinu

@Rajko
Tu vest je preneo britanski casopis, autoexpress na osnovu "izvestaja" tatcham research, inace organizacija ja istrazivanje automobila u velikoj britaniji. Inace, tatcham resarch nije nikakvo zvanicno telo ciji podatak bi se mogao uzeti kao merodavan.
To je klasican marketinski trik, znajuci da kupci volvoa cene bezbednost kao parametar. Inace taj isti xc90 na ncap crash testu(zvanicno priznato telo) nije bezbedniji od konkurencije.
Ne kazem da je volvo nebezbedan, ali ne treba verovati marketinskim sloganima kojima smo bombardovani sa svih strana (od africke sljive, lekova, kucnih aparata itd.)

Swedsko vreme

pre 1 godinu

Citam da ih ima po Svedskoj za 23000€ rodjace sto se ne zaletis pa uvezes celu kompoziciju! Ima naravno...
(Jordan, 25. januar 2023 16:29)

Pa pogledao sam na oglasima,nisam napisao napamet.
Za 32 000 eura je verzija 2018 T5 benzinac 261 ks sa full opremom.
Cene za 2018-to krecu od 23 000 sa 70 000 km na satu kao sto je ovaj iz videa.

Vladimir

pre 1 godinu

Verovatno ima boljih vozila od Volvoa nista sporno ali ako ste pazljivo slusali novinara gde kaze da je Volvo vlasniku spasao zivot..ima li ista bolje od zivota?

Goran

pre 1 godinu

Zamisljam ove koji kritikuju Volvo automobile kako se kuvaju u prenatrpanim Daciama,Skodama itd starim nekoliko decenija na granici na putu za Paraliju ili Crno More.

Caranalist

pre 1 godinu

Na svakom uporednom testu, u konkurenciji mercedes, audi, bmw, lexus, volvo bude najlosiji u svim parametrima. Pri tom ne govorim o nemackim testovima, nego Englezi, Francuzi, Italijani, Spanci.
Sem toga svako ko je provozao novijeg volvoa u odnosu na druge premium automobile, odma primeti letargican menjac, dosta nepreciznije upravljanje, slabiji motori u odnosu na konkurente(sestocilindrasi u izumiranju), multimedija koja zaostaje.
Enteterijer je solidnog kvaliteta, ali bezidejan. Udobnost solidna, ali samo u smislu tisine u voznji.
Sve u svemu vrlo nedefinisana marka, sa dosta nejasnom ciljnom grupom kupaca. Neko je pomenuo trzisno ucesce, ali ako se pogleda cinjenica da volvo npr u mnogim segmentima cas ima cas nema predstavnika, jasno je da nesto nije uredu. To je i njima jasno, pa umesto c30 izbace v40, pa sad nema nista u toj klasi. Prosli s80 je bio dinosaurus, od 2006 do 2016. U danasnje vreme u autoindustriji je to nedopustivo. Konkurencija izbaci 2 modela, a volvo gura isti. To samo govori o bezidejnosti. Dizajnerski su dosta napredovali, nisu vise kocke, ali za taj novac, kupci hoce vise.

jaxyc

pre 1 godinu

Po meni svi trenutni Volvo modeli su dobri. Neizbezno poredjenje sa nemackom trojkom: spolja svi lepi, osecaj luksuza je slican i zavisi dosta od ukusa npr po meni mercedes je kicerica, ali da svaki feature radi kako se ocekuje radi, bazicni motori su jedino uporedivi posle nemacki sestocilindrasi dominiraju gde volvo phev moze donekle da parira, nemci mogu bas da se napakuju najnovijim featurima ali onda i cena skace, sedista u x5 su meni bolja nego u xc90 koja su isto vrh, cena u proseku volvo 20-25% jeftiniji za slicnu stvar, odrzavanje u Srbiji za nemca skoro svako vece mesto a Volvo jedino u Bg i ne hvale ga, kasko 2.5% vrednosti vozila, 5% kod nemaca, garancija 3g kod svih sto je bas bedno, Volvo po nekada ima akciju pa da pet, eto koliko veruju u pouzdanost sto opet i jeste ok uzme li se u obzir sofisticiranost automobila danas. Ja sam pre skoro dve godine merkao xc90 za 65k (momentum pro, vazdusno oslanjanje, i par stvarcica) i x5 za 90k slicne konfiguracije sa njihovim nabudzenim svetlima i odustao od oba. Bilo mi suludo da bacim tolke novce na auto a ide kriza i puca balon (koja eto posle dve godine nije jos dosla) te uzeo iz vw kuhinje veliki suv sa spanskim amblemom i zadovoljan. Elem, treba se naouruzati strpljenjem pre kupovine, probati bar nekoliko modela, pokazati ponude konkurenciji ne bi li dali kontraponudu i na kraju staviti na papir. Ili ako novci nisu problem uzmi sta ti se svidja odmah. E da, Mazdica cx60 koja dolazi moze da bude bombonica. Svako dobro

Nemanja

pre 1 godinu

@ Sta znaci ako su ga kupili kinezi? Da ga mozda ne sklapaju na Tijenamenu? Volvo se proisvodi u Geteborgu neki modeli se sklapaju u pogonima koji se nalaze u Holandiji i Belgiji. Ispravite me ako gresim. Pozdrav,
(Bulbuder, 25. januar 2023 16:45)

S90 se bas sklapa u Kini

kele®

pre 1 godinu

Kome je do pravog Svedjanina, neka pogleda XC60 prethodne generacije.
(Kobaja Grande, 25. januar 2023 10:58)
Taj pravi Šveđanin je prepakovani Ford. Ni većeg auta ni manje prostora. Skoro kompletna mehanika Mondeo, S Max, Galaxy, što nije automatski loše, ali sem nekoliko motora i dizajna, nema ništa švedsko. Čak se nije nikad ni pravio u Švedskoj.

PAJSER

pre 1 godinu

Da je Volvo dobar, neko bi ga i kupio. Moji svi drugari voze dacije, fiat i opel, a niko Volvo. Imam i jednog drugara koji vozi Pežo 206. Toliko o tome.

kele®

pre 1 godinu

Marka koju svi postuju ali niko je ne kupuje.
(Sizif, 25. januar 2023 11:26)
Baš gledam prodaju u periodu 1990-2021 na EU tržištu. Najmanje su prodali 1993 (171k), a najviše 2019 (318k). Uz dosta stabilan market share od 1.5-2.5%, tako da vaše tvrdnje baš i nisu utemeljene. Naravno, ako pričamo samo o Balkanu, i to istočnom dijelu, onda ok.

Bulbuder

pre 1 godinu

Sta znaci ako su ga kupili kinezi? Da ga mozda ne sklapaju na Tijenamenu? Volvo se proisvodi u Geteborgu neki modeli se sklapaju u pogonima koji se nalaze u Holandiji i Belgiji. Ispravite me ako gresim. Pozdrav,

Aleksandar

pre 1 godinu

Imao sam priliku da bas jedan takav sluzbeno vozim do Hamburga i nazad (cca 3000km), pre nisam ni u jedan seo i nisam znao sta da ocekujem..elem kad sam se vratio u Bg. bilo mi je zao da izadjem iz njega. Potrosnja na autoputu 5.5L pri rprosecnoj brzini od 140km/h, da sam isao svojom peticom morao bih po povratku kod kiroprakticara. Istina nije bas za grad ali taj osecaj udobnosti ebezbednosti, sigurnosti.

Rout

pre 1 godinu

Samo da opstane ova klasa vozila, uzdam se najviše u nemačku trojku, Volvo i Mazdu. Ako ukinu limuzine i sve pređe na električne SUV friteze, ima da iz principa vozim aamo motor.

Lepi su Volvo automobili novije generacije, ranije su bili kockasti i za mali krug ljubitelja,sada baš imaju dozu moderne elegancije

Al

pre 1 godinu

Hm, zar zaista niko ne kupuje Volvo automobile? Ne bih rekao da je tako, sudeći po broju njihovih krosovera na ulicama... Deluje mi da je XC60 dosta čest prizor.

Volvo, Merceses za über prostake

pre 1 godinu

.. Volvo je jednostavno jedinstven i nije za svakoga...
U prolazu viđam jedan nov XC90 R design, na trotoaru naravno. I još jedan, običan, pred ulazom u zgradu poznatog izvršitelja. Sve ,,gospoda" očigledno.

kimi R

pre 1 godinu

@Djidjoni
Tačno,evo kod nas sve intelektualna elita vozi Volvo, kontraverzni biznismeni, vođe navijača, političari=kriminalci. Mani se druže te romantične slike o Volvo kolima koje vozi Američka učiteljica.

Djorke

pre 1 godinu

Volvo, barem po mom ukusu, ima taj prefinjeni, konzervativni izgled i jedan je od retkih automobila koji, ako je u pristojnom stanju, mozes bez stida da parkiras ispred Narodnog pozorista bez obzira da li ima 4, 14 ili 44 godine.

Imidzom u potpunosti parira novim automobilima, sve i da ima 20 godina. E sad, ima ona klasicna mana kod nas … nazalost, malo je egzotika, pa odrzavanje zna da bude problem, a ako ne zelite da trpate polovne delove u njega zna da kosta dosta. A kod nas stizu mahom primerci iz uvoza, izgazeni preko, ko-zna-kakva servisna istorija i kilometraza, ulickani, sredjeni za prodaju i onda tu i tamo cujes kako se neko opekao …

Nisam posedovao, ali definitivno je plan da “izrizikujem” sa jednim XC60 u nekom momentu pa sta bude :)

DC

pre 1 godinu

Moze da parira nemackoj trojci ukoliko se gledaju samo motori do 2000 kubika. Ukoliko zelite luksuz, rafiniranost i uzivanje koje pruzaju veci motori, npr sa 3000 kubika, sa 6 cilindara itd, tu Volvo nema sta da ponudi jer je najveci motor u Volvou sa 4 cilindra i 2000 kubika.
Zapravo, ako se kao parametar uzme samo mehanizacija, sa poprecno postavljenim motorima ne vecim od 2000 kubika, sa ne vise od 4 cilindra, sa pogonom napred ili opcionim Haldex pogonom na sva 4 tocka, ovaj auto je uprkos luksuznom enterijeru i imidzu brenda, slicniji sa Skodom Superb nego li sa nemackom trojkom.

Sizif

pre 1 godinu

Volvo nije ono sto je bio 80-ih. Nema tu vise te pouzdanosti i osecaja kvaliteta kao ranije. Hiperprodukcija je ucinila svoje. Volvo u poslednje vreme pokusava da kopira audi, bmw, mercedes, alo to ne ide.
Marka koju svi postuju ali niko je ne kupuje.

Swedsko vreme

pre 1 godinu

pratim jedan na oglasima već dve godine, nudio realnu cenu ali vlasnik spušta slušalicu. taj balon puca do proleća, u međuvremenu slušam obraćanja i čekam da me pozove i lepo zamoli da kupim!
(Rodoljub, 25. januar 2023 09:29)

Takav Volvo je u Svedskoj na oglasima za 23 000 eura.
Ovaj je 32 000.

Djidjoni

pre 1 godinu

Volvo nije za svakoga, nije to BMW da se njime divlja, niti je Mercedes sa se njime hvali, ako to trazite...Volvo zaobidjite jer on nije za autohtone dozivotne zadrte Balkance. Volvo je prefinjen, ugladjen, luksuzan auto koji daje dozu visoke bezbednosti kada se vozi. Volvo je jednostavno jedinstven i nije za svakoga. O izgledu necemo, jer nekome se svidja nekome ne, licna stvar.

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Jedan jedini ovlasceni servis u Beogradu i to je to. Zamisli Vranjanca koji kupi novi auto i za svaku promenu ulja i filtera mora za Beograd.
Cesti su problemi sa elektronikom na S90 i svim novim Volvoima.
Nije Volvo ono sto je nekad bio,.otkako su ih kupili Kinezi. Kome je do pravog Svedjanina, neka pogleda XC60 prethodne generacije.

Rodoljub

pre 1 godinu

pratim jedan na oglasima već dve godine, nudio realnu cenu ali vlasnik spušta slušalicu. taj balon puca do proleća, u međuvremenu slušam obraćanja i čekam da me pozove i lepo zamoli da kupim!

Djidjoni

pre 1 godinu

Volvo nije za svakoga, nije to BMW da se njime divlja, niti je Mercedes sa se njime hvali, ako to trazite...Volvo zaobidjite jer on nije za autohtone dozivotne zadrte Balkance. Volvo je prefinjen, ugladjen, luksuzan auto koji daje dozu visoke bezbednosti kada se vozi. Volvo je jednostavno jedinstven i nije za svakoga. O izgledu necemo, jer nekome se svidja nekome ne, licna stvar.

kimi R

pre 1 godinu

@Djidjoni
Tačno,evo kod nas sve intelektualna elita vozi Volvo, kontraverzni biznismeni, vođe navijača, političari=kriminalci. Mani se druže te romantične slike o Volvo kolima koje vozi Američka učiteljica.

Sizif

pre 1 godinu

Volvo nije ono sto je bio 80-ih. Nema tu vise te pouzdanosti i osecaja kvaliteta kao ranije. Hiperprodukcija je ucinila svoje. Volvo u poslednje vreme pokusava da kopira audi, bmw, mercedes, alo to ne ide.
Marka koju svi postuju ali niko je ne kupuje.

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Jedan jedini ovlasceni servis u Beogradu i to je to. Zamisli Vranjanca koji kupi novi auto i za svaku promenu ulja i filtera mora za Beograd.
Cesti su problemi sa elektronikom na S90 i svim novim Volvoima.
Nije Volvo ono sto je nekad bio,.otkako su ih kupili Kinezi. Kome je do pravog Svedjanina, neka pogleda XC60 prethodne generacije.

Volvo, Merceses za über prostake

pre 1 godinu

.. Volvo je jednostavno jedinstven i nije za svakoga...
U prolazu viđam jedan nov XC90 R design, na trotoaru naravno. I još jedan, običan, pred ulazom u zgradu poznatog izvršitelja. Sve ,,gospoda" očigledno.

Al

pre 1 godinu

Hm, zar zaista niko ne kupuje Volvo automobile? Ne bih rekao da je tako, sudeći po broju njihovih krosovera na ulicama... Deluje mi da je XC60 dosta čest prizor.

DC

pre 1 godinu

Moze da parira nemackoj trojci ukoliko se gledaju samo motori do 2000 kubika. Ukoliko zelite luksuz, rafiniranost i uzivanje koje pruzaju veci motori, npr sa 3000 kubika, sa 6 cilindara itd, tu Volvo nema sta da ponudi jer je najveci motor u Volvou sa 4 cilindra i 2000 kubika.
Zapravo, ako se kao parametar uzme samo mehanizacija, sa poprecno postavljenim motorima ne vecim od 2000 kubika, sa ne vise od 4 cilindra, sa pogonom napred ili opcionim Haldex pogonom na sva 4 tocka, ovaj auto je uprkos luksuznom enterijeru i imidzu brenda, slicniji sa Skodom Superb nego li sa nemackom trojkom.

Swedsko vreme

pre 1 godinu

pratim jedan na oglasima već dve godine, nudio realnu cenu ali vlasnik spušta slušalicu. taj balon puca do proleća, u međuvremenu slušam obraćanja i čekam da me pozove i lepo zamoli da kupim!
(Rodoljub, 25. januar 2023 09:29)

Takav Volvo je u Svedskoj na oglasima za 23 000 eura.
Ovaj je 32 000.

Aleksandar

pre 1 godinu

Imao sam priliku da bas jedan takav sluzbeno vozim do Hamburga i nazad (cca 3000km), pre nisam ni u jedan seo i nisam znao sta da ocekujem..elem kad sam se vratio u Bg. bilo mi je zao da izadjem iz njega. Potrosnja na autoputu 5.5L pri rprosecnoj brzini od 140km/h, da sam isao svojom peticom morao bih po povratku kod kiroprakticara. Istina nije bas za grad ali taj osecaj udobnosti ebezbednosti, sigurnosti.

kele®

pre 1 godinu

Marka koju svi postuju ali niko je ne kupuje.
(Sizif, 25. januar 2023 11:26)
Baš gledam prodaju u periodu 1990-2021 na EU tržištu. Najmanje su prodali 1993 (171k), a najviše 2019 (318k). Uz dosta stabilan market share od 1.5-2.5%, tako da vaše tvrdnje baš i nisu utemeljene. Naravno, ako pričamo samo o Balkanu, i to istočnom dijelu, onda ok.

Djorke

pre 1 godinu

Volvo, barem po mom ukusu, ima taj prefinjeni, konzervativni izgled i jedan je od retkih automobila koji, ako je u pristojnom stanju, mozes bez stida da parkiras ispred Narodnog pozorista bez obzira da li ima 4, 14 ili 44 godine.

Imidzom u potpunosti parira novim automobilima, sve i da ima 20 godina. E sad, ima ona klasicna mana kod nas … nazalost, malo je egzotika, pa odrzavanje zna da bude problem, a ako ne zelite da trpate polovne delove u njega zna da kosta dosta. A kod nas stizu mahom primerci iz uvoza, izgazeni preko, ko-zna-kakva servisna istorija i kilometraza, ulickani, sredjeni za prodaju i onda tu i tamo cujes kako se neko opekao …

Nisam posedovao, ali definitivno je plan da “izrizikujem” sa jednim XC60 u nekom momentu pa sta bude :)

Rout

pre 1 godinu

Samo da opstane ova klasa vozila, uzdam se najviše u nemačku trojku, Volvo i Mazdu. Ako ukinu limuzine i sve pređe na električne SUV friteze, ima da iz principa vozim aamo motor.

Lepi su Volvo automobili novije generacije, ranije su bili kockasti i za mali krug ljubitelja,sada baš imaju dozu moderne elegancije

jaxyc

pre 1 godinu

Po meni svi trenutni Volvo modeli su dobri. Neizbezno poredjenje sa nemackom trojkom: spolja svi lepi, osecaj luksuza je slican i zavisi dosta od ukusa npr po meni mercedes je kicerica, ali da svaki feature radi kako se ocekuje radi, bazicni motori su jedino uporedivi posle nemacki sestocilindrasi dominiraju gde volvo phev moze donekle da parira, nemci mogu bas da se napakuju najnovijim featurima ali onda i cena skace, sedista u x5 su meni bolja nego u xc90 koja su isto vrh, cena u proseku volvo 20-25% jeftiniji za slicnu stvar, odrzavanje u Srbiji za nemca skoro svako vece mesto a Volvo jedino u Bg i ne hvale ga, kasko 2.5% vrednosti vozila, 5% kod nemaca, garancija 3g kod svih sto je bas bedno, Volvo po nekada ima akciju pa da pet, eto koliko veruju u pouzdanost sto opet i jeste ok uzme li se u obzir sofisticiranost automobila danas. Ja sam pre skoro dve godine merkao xc90 za 65k (momentum pro, vazdusno oslanjanje, i par stvarcica) i x5 za 90k slicne konfiguracije sa njihovim nabudzenim svetlima i odustao od oba. Bilo mi suludo da bacim tolke novce na auto a ide kriza i puca balon (koja eto posle dve godine nije jos dosla) te uzeo iz vw kuhinje veliki suv sa spanskim amblemom i zadovoljan. Elem, treba se naouruzati strpljenjem pre kupovine, probati bar nekoliko modela, pokazati ponude konkurenciji ne bi li dali kontraponudu i na kraju staviti na papir. Ili ako novci nisu problem uzmi sta ti se svidja odmah. E da, Mazdica cx60 koja dolazi moze da bude bombonica. Svako dobro

Bulbuder

pre 1 godinu

Sta znaci ako su ga kupili kinezi? Da ga mozda ne sklapaju na Tijenamenu? Volvo se proisvodi u Geteborgu neki modeli se sklapaju u pogonima koji se nalaze u Holandiji i Belgiji. Ispravite me ako gresim. Pozdrav,

Caranalist

pre 1 godinu

Na svakom uporednom testu, u konkurenciji mercedes, audi, bmw, lexus, volvo bude najlosiji u svim parametrima. Pri tom ne govorim o nemackim testovima, nego Englezi, Francuzi, Italijani, Spanci.
Sem toga svako ko je provozao novijeg volvoa u odnosu na druge premium automobile, odma primeti letargican menjac, dosta nepreciznije upravljanje, slabiji motori u odnosu na konkurente(sestocilindrasi u izumiranju), multimedija koja zaostaje.
Enteterijer je solidnog kvaliteta, ali bezidejan. Udobnost solidna, ali samo u smislu tisine u voznji.
Sve u svemu vrlo nedefinisana marka, sa dosta nejasnom ciljnom grupom kupaca. Neko je pomenuo trzisno ucesce, ali ako se pogleda cinjenica da volvo npr u mnogim segmentima cas ima cas nema predstavnika, jasno je da nesto nije uredu. To je i njima jasno, pa umesto c30 izbace v40, pa sad nema nista u toj klasi. Prosli s80 je bio dinosaurus, od 2006 do 2016. U danasnje vreme u autoindustriji je to nedopustivo. Konkurencija izbaci 2 modela, a volvo gura isti. To samo govori o bezidejnosti. Dizajnerski su dosta napredovali, nisu vise kocke, ali za taj novac, kupci hoce vise.

Rodoljub

pre 1 godinu

pratim jedan na oglasima već dve godine, nudio realnu cenu ali vlasnik spušta slušalicu. taj balon puca do proleća, u međuvremenu slušam obraćanja i čekam da me pozove i lepo zamoli da kupim!

Sizif

pre 1 godinu

@ Goran
Klasican primer totalitnog razmisljanja, na granici fasizma. Znaci ko ima nesto protiv volvoa, on je zatucani balkanac koji vozi daciju ili punta i letuje u Paraliji. Otkud ti ideja da je tako?
A i da jeste...sta? Znaci te ljude treba skloniti i zabraniti im da voze i letuju jer se ne uklapaju u tvoje kriterijume?

kele®

pre 1 godinu

Kome je do pravog Svedjanina, neka pogleda XC60 prethodne generacije.
(Kobaja Grande, 25. januar 2023 10:58)
Taj pravi Šveđanin je prepakovani Ford. Ni većeg auta ni manje prostora. Skoro kompletna mehanika Mondeo, S Max, Galaxy, što nije automatski loše, ali sem nekoliko motora i dizajna, nema ništa švedsko. Čak se nije nikad ni pravio u Švedskoj.

Vladimir

pre 1 godinu

Verovatno ima boljih vozila od Volvoa nista sporno ali ako ste pazljivo slusali novinara gde kaze da je Volvo vlasniku spasao zivot..ima li ista bolje od zivota?

Autoanalist

pre 1 godinu

@Rajko
Tu vest je preneo britanski casopis, autoexpress na osnovu "izvestaja" tatcham research, inace organizacija ja istrazivanje automobila u velikoj britaniji. Inace, tatcham resarch nije nikakvo zvanicno telo ciji podatak bi se mogao uzeti kao merodavan.
To je klasican marketinski trik, znajuci da kupci volvoa cene bezbednost kao parametar. Inace taj isti xc90 na ncap crash testu(zvanicno priznato telo) nije bezbedniji od konkurencije.
Ne kazem da je volvo nebezbedan, ali ne treba verovati marketinskim sloganima kojima smo bombardovani sa svih strana (od africke sljive, lekova, kucnih aparata itd.)

Straight Outta München

pre 1 godinu

(Autoanalist, 26. januar 2023 13:48

Pogledaj na yt sudar xc90 sa kamionom, ceoni sudar. Sanse da se to prezivi su ravne nuli. Pogledaj kako je to xc 90 prosao.

Takodje pogledaj i paralelno testiranje xc90 i Audi Q7 pa onda trabunjaj o marketinskim trikovima.
Da ne bude ono “verujes li meni ili svojim ocima”

Nemanja

pre 1 godinu

@ Sta znaci ako su ga kupili kinezi? Da ga mozda ne sklapaju na Tijenamenu? Volvo se proisvodi u Geteborgu neki modeli se sklapaju u pogonima koji se nalaze u Holandiji i Belgiji. Ispravite me ako gresim. Pozdrav,
(Bulbuder, 25. januar 2023 16:45)

S90 se bas sklapa u Kini

XC_60

pre 1 godinu

(Autoanalist)

Jel i za Volvo 240 koji se proizvodio do početka devedesetih u kome niko nikada nije poginuo, marketinški trik?! Pojma ti nemaš.

PAJSER

pre 1 godinu

Da je Volvo dobar, neko bi ga i kupio. Moji svi drugari voze dacije, fiat i opel, a niko Volvo. Imam i jednog drugara koji vozi Pežo 206. Toliko o tome.

Autoanalist

pre 1 godinu

@ HanSolo
Ako je volvo potvrdio, onda je sigurno tacno hahhahahhaa
Samo se ti zanosi da si pametniji od kako kazes "srbistanaca".
Korupcija i kriminal su izmisljeni na zapadu. To nije nikakva teorija zavere nego proverljiva stvar. Ko hoce da bude ovca za sisanje, on veruje svemu, a ko ima kriticko misljenje on uvek preispituje informacije.
Uostalom, globalna dominacija zapada je i nastala zbog mogucnosti da se kriticki misli. Medjutim, sada toga ni tamo vise nema i zato dolaze neki drugi igraci na scenu.

Goran

pre 1 godinu

Zamisljam ove koji kritikuju Volvo automobile kako se kuvaju u prenatrpanim Daciama,Skodama itd starim nekoliko decenija na granici na putu za Paraliju ili Crno More.

HanSolo

pre 1 godinu

Rajko
Tu vest je preneo britanski casopis, autoexpress na osnovu "izvestaja" tatcham research, inace organizacija ja istrazivanje automobila u velikoj britaniji. Inace, tatcham resarch nije nikakvo zvanicno telo ciji podatak bi se mogao uzeti kao merodavan.
To je klasican marketinski trik, znajuci da kupci volvoa cene bezbednost kao parametar. Inace taj isti xc90 na ncap crash testu(zvanicno priznato telo) nije bezbedniji od konkurencije.
Ne kazem da je volvo nebezbedan, ali ne treba verovati marketinskim sloganima kojima smo bombardovani sa svih strana (od africke sljive, lekova, kucnih aparata itd.)
(Autoanalist, 26. januar 2023 13:48)


Nije to nikakav "marketinski trik" nego vrlo taćna statistika koju je Volvo potvrdio.. Ako nebi bio taćan odma bi bili tuženi za velike pare.. Znaći kao uvek kod nas u srbistanu.. Sve "znamo najbolje" i izmišljavamo neke teorije zavere.. A neznamo dalje od nosa..

Swedsko vreme

pre 1 godinu

Citam da ih ima po Svedskoj za 23000€ rodjace sto se ne zaletis pa uvezes celu kompoziciju! Ima naravno...
(Jordan, 25. januar 2023 16:29)

Pa pogledao sam na oglasima,nisam napisao napamet.
Za 32 000 eura je verzija 2018 T5 benzinac 261 ks sa full opremom.
Cene za 2018-to krecu od 23 000 sa 70 000 km na satu kao sto je ovaj iz videa.

Rodoljub

pre 1 godinu

pratim jedan na oglasima već dve godine, nudio realnu cenu ali vlasnik spušta slušalicu. taj balon puca do proleća, u međuvremenu slušam obraćanja i čekam da me pozove i lepo zamoli da kupim!

Djidjoni

pre 1 godinu

Volvo nije za svakoga, nije to BMW da se njime divlja, niti je Mercedes sa se njime hvali, ako to trazite...Volvo zaobidjite jer on nije za autohtone dozivotne zadrte Balkance. Volvo je prefinjen, ugladjen, luksuzan auto koji daje dozu visoke bezbednosti kada se vozi. Volvo je jednostavno jedinstven i nije za svakoga. O izgledu necemo, jer nekome se svidja nekome ne, licna stvar.

PAJSER

pre 1 godinu

Da je Volvo dobar, neko bi ga i kupio. Moji svi drugari voze dacije, fiat i opel, a niko Volvo. Imam i jednog drugara koji vozi Pežo 206. Toliko o tome.

Sizif

pre 1 godinu

Volvo nije ono sto je bio 80-ih. Nema tu vise te pouzdanosti i osecaja kvaliteta kao ranije. Hiperprodukcija je ucinila svoje. Volvo u poslednje vreme pokusava da kopira audi, bmw, mercedes, alo to ne ide.
Marka koju svi postuju ali niko je ne kupuje.

Nemanja

pre 1 godinu

@ Sta znaci ako su ga kupili kinezi? Da ga mozda ne sklapaju na Tijenamenu? Volvo se proisvodi u Geteborgu neki modeli se sklapaju u pogonima koji se nalaze u Holandiji i Belgiji. Ispravite me ako gresim. Pozdrav,
(Bulbuder, 25. januar 2023 16:45)

S90 se bas sklapa u Kini

DC

pre 1 godinu

Moze da parira nemackoj trojci ukoliko se gledaju samo motori do 2000 kubika. Ukoliko zelite luksuz, rafiniranost i uzivanje koje pruzaju veci motori, npr sa 3000 kubika, sa 6 cilindara itd, tu Volvo nema sta da ponudi jer je najveci motor u Volvou sa 4 cilindra i 2000 kubika.
Zapravo, ako se kao parametar uzme samo mehanizacija, sa poprecno postavljenim motorima ne vecim od 2000 kubika, sa ne vise od 4 cilindra, sa pogonom napred ili opcionim Haldex pogonom na sva 4 tocka, ovaj auto je uprkos luksuznom enterijeru i imidzu brenda, slicniji sa Skodom Superb nego li sa nemackom trojkom.

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Jedan jedini ovlasceni servis u Beogradu i to je to. Zamisli Vranjanca koji kupi novi auto i za svaku promenu ulja i filtera mora za Beograd.
Cesti su problemi sa elektronikom na S90 i svim novim Volvoima.
Nije Volvo ono sto je nekad bio,.otkako su ih kupili Kinezi. Kome je do pravog Svedjanina, neka pogleda XC60 prethodne generacije.

kele®

pre 1 godinu

Kome je do pravog Svedjanina, neka pogleda XC60 prethodne generacije.
(Kobaja Grande, 25. januar 2023 10:58)
Taj pravi Šveđanin je prepakovani Ford. Ni većeg auta ni manje prostora. Skoro kompletna mehanika Mondeo, S Max, Galaxy, što nije automatski loše, ali sem nekoliko motora i dizajna, nema ništa švedsko. Čak se nije nikad ni pravio u Švedskoj.

Goran

pre 1 godinu

Zamisljam ove koji kritikuju Volvo automobile kako se kuvaju u prenatrpanim Daciama,Skodama itd starim nekoliko decenija na granici na putu za Paraliju ili Crno More.

HanSolo

pre 1 godinu

Rajko
Tu vest je preneo britanski casopis, autoexpress na osnovu "izvestaja" tatcham research, inace organizacija ja istrazivanje automobila u velikoj britaniji. Inace, tatcham resarch nije nikakvo zvanicno telo ciji podatak bi se mogao uzeti kao merodavan.
To je klasican marketinski trik, znajuci da kupci volvoa cene bezbednost kao parametar. Inace taj isti xc90 na ncap crash testu(zvanicno priznato telo) nije bezbedniji od konkurencije.
Ne kazem da je volvo nebezbedan, ali ne treba verovati marketinskim sloganima kojima smo bombardovani sa svih strana (od africke sljive, lekova, kucnih aparata itd.)
(Autoanalist, 26. januar 2023 13:48)


Nije to nikakav "marketinski trik" nego vrlo taćna statistika koju je Volvo potvrdio.. Ako nebi bio taćan odma bi bili tuženi za velike pare.. Znaći kao uvek kod nas u srbistanu.. Sve "znamo najbolje" i izmišljavamo neke teorije zavere.. A neznamo dalje od nosa..

kele®

pre 1 godinu

Marka koju svi postuju ali niko je ne kupuje.
(Sizif, 25. januar 2023 11:26)
Baš gledam prodaju u periodu 1990-2021 na EU tržištu. Najmanje su prodali 1993 (171k), a najviše 2019 (318k). Uz dosta stabilan market share od 1.5-2.5%, tako da vaše tvrdnje baš i nisu utemeljene. Naravno, ako pričamo samo o Balkanu, i to istočnom dijelu, onda ok.

Caranalist

pre 1 godinu

Na svakom uporednom testu, u konkurenciji mercedes, audi, bmw, lexus, volvo bude najlosiji u svim parametrima. Pri tom ne govorim o nemackim testovima, nego Englezi, Francuzi, Italijani, Spanci.
Sem toga svako ko je provozao novijeg volvoa u odnosu na druge premium automobile, odma primeti letargican menjac, dosta nepreciznije upravljanje, slabiji motori u odnosu na konkurente(sestocilindrasi u izumiranju), multimedija koja zaostaje.
Enteterijer je solidnog kvaliteta, ali bezidejan. Udobnost solidna, ali samo u smislu tisine u voznji.
Sve u svemu vrlo nedefinisana marka, sa dosta nejasnom ciljnom grupom kupaca. Neko je pomenuo trzisno ucesce, ali ako se pogleda cinjenica da volvo npr u mnogim segmentima cas ima cas nema predstavnika, jasno je da nesto nije uredu. To je i njima jasno, pa umesto c30 izbace v40, pa sad nema nista u toj klasi. Prosli s80 je bio dinosaurus, od 2006 do 2016. U danasnje vreme u autoindustriji je to nedopustivo. Konkurencija izbaci 2 modela, a volvo gura isti. To samo govori o bezidejnosti. Dizajnerski su dosta napredovali, nisu vise kocke, ali za taj novac, kupci hoce vise.

Autoanalist

pre 1 godinu

@ HanSolo
Ako je volvo potvrdio, onda je sigurno tacno hahhahahhaa
Samo se ti zanosi da si pametniji od kako kazes "srbistanaca".
Korupcija i kriminal su izmisljeni na zapadu. To nije nikakva teorija zavere nego proverljiva stvar. Ko hoce da bude ovca za sisanje, on veruje svemu, a ko ima kriticko misljenje on uvek preispituje informacije.
Uostalom, globalna dominacija zapada je i nastala zbog mogucnosti da se kriticki misli. Medjutim, sada toga ni tamo vise nema i zato dolaze neki drugi igraci na scenu.

Djorke

pre 1 godinu

Volvo, barem po mom ukusu, ima taj prefinjeni, konzervativni izgled i jedan je od retkih automobila koji, ako je u pristojnom stanju, mozes bez stida da parkiras ispred Narodnog pozorista bez obzira da li ima 4, 14 ili 44 godine.

Imidzom u potpunosti parira novim automobilima, sve i da ima 20 godina. E sad, ima ona klasicna mana kod nas … nazalost, malo je egzotika, pa odrzavanje zna da bude problem, a ako ne zelite da trpate polovne delove u njega zna da kosta dosta. A kod nas stizu mahom primerci iz uvoza, izgazeni preko, ko-zna-kakva servisna istorija i kilometraza, ulickani, sredjeni za prodaju i onda tu i tamo cujes kako se neko opekao …

Nisam posedovao, ali definitivno je plan da “izrizikujem” sa jednim XC60 u nekom momentu pa sta bude :)

kimi R

pre 1 godinu

@Djidjoni
Tačno,evo kod nas sve intelektualna elita vozi Volvo, kontraverzni biznismeni, vođe navijača, političari=kriminalci. Mani se druže te romantične slike o Volvo kolima koje vozi Američka učiteljica.

Volvo, Merceses za über prostake

pre 1 godinu

.. Volvo je jednostavno jedinstven i nije za svakoga...
U prolazu viđam jedan nov XC90 R design, na trotoaru naravno. I još jedan, običan, pred ulazom u zgradu poznatog izvršitelja. Sve ,,gospoda" očigledno.

Al

pre 1 godinu

Hm, zar zaista niko ne kupuje Volvo automobile? Ne bih rekao da je tako, sudeći po broju njihovih krosovera na ulicama... Deluje mi da je XC60 dosta čest prizor.

Rout

pre 1 godinu

Samo da opstane ova klasa vozila, uzdam se najviše u nemačku trojku, Volvo i Mazdu. Ako ukinu limuzine i sve pređe na električne SUV friteze, ima da iz principa vozim aamo motor.

Lepi su Volvo automobili novije generacije, ranije su bili kockasti i za mali krug ljubitelja,sada baš imaju dozu moderne elegancije

Aleksandar

pre 1 godinu

Imao sam priliku da bas jedan takav sluzbeno vozim do Hamburga i nazad (cca 3000km), pre nisam ni u jedan seo i nisam znao sta da ocekujem..elem kad sam se vratio u Bg. bilo mi je zao da izadjem iz njega. Potrosnja na autoputu 5.5L pri rprosecnoj brzini od 140km/h, da sam isao svojom peticom morao bih po povratku kod kiroprakticara. Istina nije bas za grad ali taj osecaj udobnosti ebezbednosti, sigurnosti.

Vladimir

pre 1 godinu

Verovatno ima boljih vozila od Volvoa nista sporno ali ako ste pazljivo slusali novinara gde kaze da je Volvo vlasniku spasao zivot..ima li ista bolje od zivota?

Autoanalist

pre 1 godinu

@Rajko
Tu vest je preneo britanski casopis, autoexpress na osnovu "izvestaja" tatcham research, inace organizacija ja istrazivanje automobila u velikoj britaniji. Inace, tatcham resarch nije nikakvo zvanicno telo ciji podatak bi se mogao uzeti kao merodavan.
To je klasican marketinski trik, znajuci da kupci volvoa cene bezbednost kao parametar. Inace taj isti xc90 na ncap crash testu(zvanicno priznato telo) nije bezbedniji od konkurencije.
Ne kazem da je volvo nebezbedan, ali ne treba verovati marketinskim sloganima kojima smo bombardovani sa svih strana (od africke sljive, lekova, kucnih aparata itd.)

Swedsko vreme

pre 1 godinu

pratim jedan na oglasima već dve godine, nudio realnu cenu ali vlasnik spušta slušalicu. taj balon puca do proleća, u međuvremenu slušam obraćanja i čekam da me pozove i lepo zamoli da kupim!
(Rodoljub, 25. januar 2023 09:29)

Takav Volvo je u Svedskoj na oglasima za 23 000 eura.
Ovaj je 32 000.

Sizif

pre 1 godinu

@ Goran
Klasican primer totalitnog razmisljanja, na granici fasizma. Znaci ko ima nesto protiv volvoa, on je zatucani balkanac koji vozi daciju ili punta i letuje u Paraliji. Otkud ti ideja da je tako?
A i da jeste...sta? Znaci te ljude treba skloniti i zabraniti im da voze i letuju jer se ne uklapaju u tvoje kriterijume?

jaxyc

pre 1 godinu

Po meni svi trenutni Volvo modeli su dobri. Neizbezno poredjenje sa nemackom trojkom: spolja svi lepi, osecaj luksuza je slican i zavisi dosta od ukusa npr po meni mercedes je kicerica, ali da svaki feature radi kako se ocekuje radi, bazicni motori su jedino uporedivi posle nemacki sestocilindrasi dominiraju gde volvo phev moze donekle da parira, nemci mogu bas da se napakuju najnovijim featurima ali onda i cena skace, sedista u x5 su meni bolja nego u xc90 koja su isto vrh, cena u proseku volvo 20-25% jeftiniji za slicnu stvar, odrzavanje u Srbiji za nemca skoro svako vece mesto a Volvo jedino u Bg i ne hvale ga, kasko 2.5% vrednosti vozila, 5% kod nemaca, garancija 3g kod svih sto je bas bedno, Volvo po nekada ima akciju pa da pet, eto koliko veruju u pouzdanost sto opet i jeste ok uzme li se u obzir sofisticiranost automobila danas. Ja sam pre skoro dve godine merkao xc90 za 65k (momentum pro, vazdusno oslanjanje, i par stvarcica) i x5 za 90k slicne konfiguracije sa njihovim nabudzenim svetlima i odustao od oba. Bilo mi suludo da bacim tolke novce na auto a ide kriza i puca balon (koja eto posle dve godine nije jos dosla) te uzeo iz vw kuhinje veliki suv sa spanskim amblemom i zadovoljan. Elem, treba se naouruzati strpljenjem pre kupovine, probati bar nekoliko modela, pokazati ponude konkurenciji ne bi li dali kontraponudu i na kraju staviti na papir. Ili ako novci nisu problem uzmi sta ti se svidja odmah. E da, Mazdica cx60 koja dolazi moze da bude bombonica. Svako dobro

Bulbuder

pre 1 godinu

Sta znaci ako su ga kupili kinezi? Da ga mozda ne sklapaju na Tijenamenu? Volvo se proisvodi u Geteborgu neki modeli se sklapaju u pogonima koji se nalaze u Holandiji i Belgiji. Ispravite me ako gresim. Pozdrav,

Swedsko vreme

pre 1 godinu

Citam da ih ima po Svedskoj za 23000€ rodjace sto se ne zaletis pa uvezes celu kompoziciju! Ima naravno...
(Jordan, 25. januar 2023 16:29)

Pa pogledao sam na oglasima,nisam napisao napamet.
Za 32 000 eura je verzija 2018 T5 benzinac 261 ks sa full opremom.
Cene za 2018-to krecu od 23 000 sa 70 000 km na satu kao sto je ovaj iz videa.

Straight Outta München

pre 1 godinu

(Autoanalist, 26. januar 2023 13:48

Pogledaj na yt sudar xc90 sa kamionom, ceoni sudar. Sanse da se to prezivi su ravne nuli. Pogledaj kako je to xc 90 prosao.

Takodje pogledaj i paralelno testiranje xc90 i Audi Q7 pa onda trabunjaj o marketinskim trikovima.
Da ne bude ono “verujes li meni ili svojim ocima”

XC_60

pre 1 godinu

(Autoanalist)

Jel i za Volvo 240 koji se proizvodio do početka devedesetih u kome niko nikada nije poginuo, marketinški trik?! Pojma ti nemaš.