Ponedeljak, 27.06.2022.

11:00

Kraj: Mercedes gasi A klasu

Izvor: B92

Kraj: Mercedes gasi A klasu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Westbrook

pre 1 godinu

Taj 1.6 dizel motor je izuzetno kvalitetan i pouzdan motor. Taj motor je doradjen od strane mercedesa i sigurno je bolji od vase ikone 2.0tdi od kojih majstori prehranjuju porodice. Licno posedujem c klasu sa pomenutim motorom i prezadovoljan sam. Dovoljmo ima snage , mali potrosac , jeftino odrzavanje pozz

nvns

pre 1 godinu

(ucha, 27. jun 2022 21:45)

Mercedes nije namenjen ljudima kojima stopala nemožu da se podvuču pod prednji sic, nije do auta, do tebe je.

petar markovic

pre 1 godinu

Ja u životu nisam video da bogata ćerkica i sponzorka voze A. Možda u tvom selu ali u BGD je malo drugačije.
(Goxy, 27. jun 2022 15:41)

u cijem zivotu nisi video? tvom? zar ti imas zivot?

Drajver

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2176367#k39556926

Sve to moze, a evo i zasto:
- poprecno postavljen motor nudi vise prostora u kabini [kupci trazili]
- dimanika voznje zadrzana jer kupcima vise nije bilo potrebno, za one koji zele tu je serija 2 kupe
- Reno motori su izvrsni i ko god tvrdi drugacije je neuk i iskompleksiran, zelite vise? Imate u ponudi i izvorno mercedesove motore.

I na kraju zasto sve to? Prilagodjavaju se kupcima, kupci ocigledno nisu na nasem trzistu te zelje pojedinaca da dobiju polovan mercedes/bmw za 5k, koji moze da predje 2mil bez generalke jer je vec cukan i presao skoro milion, koji ima 6 cilindara i koji ce trajati bar 2 decenije sa udobnoscu S klase, sportskim performansama reli vozila nece da moze. A potrosnja se lako resi, plin jelte...

Tako da pustite ljude da iznose misljenja i ne lecite kompleksne toksicnim porukama apsolutno neargumentovanim sa stanovnistva prosecno kupca u Srbiji.

Al

pre 1 godinu

Ako se priča o premijum osećaju, on stvarno postoji. Za primer uzimam upoređenje tojote i ekvivalentnog modela lexusa. Ipak nije sve samo do marketing gurua i influensera.

petar markovic

pre 1 godinu

Probao A klasu, nista posebno za cenu, nikada ga ne bih kupio. U jednom momentu odlucim da zeni uzmem CLA, nadjemo odlican auto sa odlicnom opremom, 4 godine star i skro 30.000€, zena sedne u auto i kaze, pa sto je ovako mali unutra. I tu odustanemo. Evo, vozi BMW3, mislim da je bolji izbor od CLA.
(Prognanik, 28. jun 2022 08:33)

bravo za tebe i zenu. herojski ste se izborili sa tim velikim zivotnim izazovom i usput pohvalili.

Drajver

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2176367#k39560571

Serija 3 je klasu iznad. A klasu mozete porediti direktno sa serijom 1 odnosno serijom 2 sedan. CLA je A klasa jelte.

Šeldon

pre 1 godinu

Kako radi autoindustrija? Hajde da napravimo kompaktni automobil koji će imati veliku ponudu benzinskih i dizel motora i koji će biti prilično prostran, naročito za svoju klasu. Prodaja odlična. Aha, hajmo sad da ukinemo pola tih motora, napravimo auto skučenijim unutra, sigurno nikom neće smetati. Prodaja slaba. Gde smo pogrešili? Nema veze, ponudićeno im krosover sa više prostora od skučene verzije kompakta, ali manje prostora od prvobitne i sve im to naplatiti mnogo više. Prodaja procvetala, kao i profit.

ime

pre 1 godinu

Mali auto koji nije bio kineska plastika unutra. Ova poslednja generacija bar, dobio sam ga od servisa kao zamensko vozilo posto im je bila guzva i morali su dan duze da zadrze moj auto. Zaista je lepo izgledala i nijedan auto trenutno ne moze da se poredi sa mercedesom unutra. Od a klase do s klase svaki ima prelepu u utrasnjost za razliku id mnogih koji furaju gomilu plasticnih delova

Prognanik

pre 1 godinu

Probao A klasu, nista posebno za cenu, nikada ga ne bih kupio. U jednom momentu odlucim da zeni uzmem CLA, nadjemo odlican auto sa odlicnom opremom, 4 godine star i skro 30.000€, zena sedne u auto i kaze, pa sto je ovako mali unutra. I tu odustanemo. Evo, vozi BMW3, mislim da je bolji izbor od CLA.

Igor

pre 1 godinu

A šta fali tom ili tim motorima iz Renoa? Valjda je to pohvala za njih same (Francuze). Kako i ne bi bila, onaj ulazni stari, bučni i kilavi 2.2 dizelaš (koji je ruku na srce mogao da pređe ogromne kilometraže) uz pomoć Reno tehnologije je postao jedan od najboljih 2.0 dizelaša trenutno na tržištu, bez i da računam sadašnji slabiji ulazni dizelaš. Uostalom, ako jedna sportska divizija Tojote odluči i stavi u svoju ikonu, Supru motor od BMW-a valjda je to s razlogom, znači da ti agregati vrede. Ne ulazim uopšte u ekonomski aspekt, znam i ja da nije u redu da mečka s takvim motorom košta papreno(najviše u klasi čitaj).

Dodo

pre 1 godinu

@doktor

Vi doktore radite za Mercedes pa je to sve tako lepo?

Poslednje dve generacije su toi-toi sa Renault motorom za duple pare. W169 je poljski klozet. Prethodnik je bio bedan izgovor za auto. Prosto se ne zna šta je veće djubre od početka, A ili B klasa. Izrodi iz cele porodice. Nego prodavalo se, sad se ne prodaje i zato više nije rentabilno, žali bože zauzeća proizvodne trake. Izguglajte i šta znaci rentabilnost. Sigurno ne da je skuplje proizveden nego posto se prodaje.

Dečko

pre 1 godinu

@m
Porediti Audi A3 i Mercedes A klasu može samo neko ko nikada nije senzacija volan Audi A3....to nije ni isti segment automobila.Moj A3 je plaćen nov 46.000 evra za taj novac mogao sam da kupim A klasu i Renault Clio....

ucha

pre 1 godinu

@doktor A klasa nije klasa clia, vec golfa. Nisam je vozio, ali sam vozio gla, prva generacija, top oprema, 4matik. Lepo ide i sve je ok, ali auto definitivno nije za klaustrofobicne, ono je zalosno za auto od skoro 4,5 m. Malo kasnije vozim najnoviju e klasu, 4×4, tacnije 4matik, odlican auto, menjac od 9 brzina, mi nije po volji, nervozan, neodlucan, ali ok. Sednem na zadnju klupu, a stopala ne mogu da se podvucu pod prednje sediste, a glavom udaram u krov, sa 1,82m. Auto od 5m. Pa kolki treba da bude da se vozim nazad ko covek?

Gradimir

pre 1 godinu

Ne verujem baš da je nerentabilno. Pre će biti da nemaju procentualni profit uporediv sa višim klasama. Što bi se zezali sa A klasom ako na jednoj bolje opremljenoj E klasi imaju profit kao 3xA! Karikiram...

bVb

pre 1 godinu

Kako Fiat ne ume da napravi veliki auto tako Mercedes ne može da napravi - mali !
(Superhik, 27. jun 2022 11:49)

Ovaj sa slike nije mali automobil.

mayor Tom

pre 1 godinu

Steta, dobar auto ali preskup. Ista stvar sa bmw serijom 1, likvidirace je sigurno.. Do akuelnog modela, bio je pogon na zadnje tockove i zf automatik.. bukvalno je kostao isto da se proizvede kao serija 3.. zato su ga prebacili na jeftiniji prednji pogon i aisin mjenjace ali i dalje je jako skupa i mala je razlika u cjeni izmedju 1 i 3

Giovanni

pre 1 godinu

(R.I.P. Eurosong, 27. jun 2022 14:41)

Baš suprotno, naprave “premium” proizvod, podignu mu cenu na nenormalan i potpuno neopravdano visok nivo - i to se prodaje kao ludo. Jedino što za ovaj koncept treba imati poželjan i izgradjen brend i taj luksuzni/premium “osećaj” koji baš niko ne zna šta tačno znači ali te marketing gurui i influenseri ubede u to. Možda Ferari, Bugati i RR nisu najbolji primeri, jer se stvarno ne prodaju puno, ali Apple i Tesla su upravo to o čemu pišem. A tek da ne pričam o ženskim torbama i cipelama (ali to je tek neka druga dimenzija). Samo da je skupo i “ekskluzivno” tj “premium” i prodavaće se kao ludo. Nisu u Mercedesu glupi…

Nemanja

pre 1 godinu

@ (doktor, 27. jun 2022 14:54)

Naravno da ti A klasa deluje kao svemirski brod kad je poredis sa Puntom i Citroenom C3, odnosno automobilima koji pripadaju klasi ispod. Ako je uporedis sa Golfom, Astrom, 308-icom, Mazdom 3 itd. shvatis da ipak nije toliko bolja i "specijalna" u odnosu na razliku u ceni. Da bi razlika u ceni bila opravdana, motor ni u osnovnoj verziji ne sme biti Renaultov, oslanjanje na zadnjoj osovini kruto, pogon na prednjim tockovima itd. I nikakva meka plastika ili kineske led sijalice u kabini ne mogu to da nadomeste jer je su to minorni troskovi. Isto vazi i za A3 i za poslednju generaciju serije 1. Pretposlednja jedinica je nudila zadnji pogon, ZF automatski menjac sa 8 brzine, poduzno postavljen motor pa si bar znao sta placas. Nova generacije presla na jeftinija resenja a cena otisla gore. Zasto, zbog kineskog tableta?

Goxy

pre 1 godinu

ali sta ce sad bogate tatice da kupuju svojim ćerama i sponzori svojim... devojkama
(petar markovic, 27. jun 2022 13:43)

Ja u životu nisam video da bogata ćerkica i sponzorka voze A. Možda u tvom selu ali u BGD je malo drugačije.

Kralj

pre 1 godinu

@doktor

Vozim Mazdu 3 Sedan i sedeo sam u A klasi. A klasa limuzina je najmanje 15000 skuplja a Mazda nudi vise mesta, bolji design, unutra je isto lepo uradjena, slicne performanse(vozio sam 200 u Mazdi bez problema) i pre svega duzu garanciju. A jesi ti nekad seo u novu Mazdu, Kiu itd.? Sta to nudi Mercedes za 15000 vise?

Pozdrav

merdza

pre 1 godinu

@kobajagrande. Nekad je mercedes pocinjao od C klase. Sada i u njemu stavljaju Reno motore. Tako da u danasnjem vremenu mercedes pocinje od E klase.

doktor

pre 1 godinu

Realno dobijes isto za duplo manje para kod drugih proizvodjaca. A klasa ni po cemu ne opravdava cenu.
(Lars, 27. jun 2022 11:43)

Mogu da se kladim da se nikada nisi provozao nijednom A klasom. Ako procitas tekst,videces da je proizvodnja NERENTABILNA. A klasa od 2005god,je uradjena toliko pedantno da kada je vozite,ili se vozite u njoj,ne da nemate osecaj da ste u malom automobilu nego naprotiv. Prosto poredjenje,sedite u Renault Clio,Citroen C3/C4,Fiat Punto,izadjite na autoput i vozite 140kmh,pa onda u A klasu,i bice vam sve jasno. Prosto,prva A klasa je bila vrlo losa,onda su od modela W169 poceli da opremaju i ugradjuju materijale koji su ocigledno presisali troskove proizvodnje. Pozzz

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

Kakav autogol.
Samo high class?!? Pa koliko ima high class a koliko A class ljudi?!
Naprave turbo preskup auto i onda kukaju što ga ljudi ne kupuju?! WTF

m

pre 1 godinu

Realno dobijes isto za duplo manje para kod drugih proizvodjaca. A klasa ni po cemu ne opravdava cenu.
(Lars, 27. jun 2022 11:43)

apsolutno nije tacno. sta dobijes u a3 ili bmw 1 za iste pare ?

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Mercedes A i B sa Renault motorom...ali i duplo vecom cenom od onoga od koga je taj motor pozajmio.
Ovaj poslednji potez samo potvrdjuje da Mercedes pocinje od C klase navise.

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Mercedes A i B sa Renault motorom...ali i duplo vecom cenom od onoga od koga je taj motor pozajmio.
Ovaj poslednji potez samo potvrdjuje da Mercedes pocinje od C klase navise.

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

Kakav autogol.
Samo high class?!? Pa koliko ima high class a koliko A class ljudi?!
Naprave turbo preskup auto i onda kukaju što ga ljudi ne kupuju?! WTF

m

pre 1 godinu

Realno dobijes isto za duplo manje para kod drugih proizvodjaca. A klasa ni po cemu ne opravdava cenu.
(Lars, 27. jun 2022 11:43)

apsolutno nije tacno. sta dobijes u a3 ili bmw 1 za iste pare ?

Nemanja

pre 1 godinu

@ (doktor, 27. jun 2022 14:54)

Naravno da ti A klasa deluje kao svemirski brod kad je poredis sa Puntom i Citroenom C3, odnosno automobilima koji pripadaju klasi ispod. Ako je uporedis sa Golfom, Astrom, 308-icom, Mazdom 3 itd. shvatis da ipak nije toliko bolja i "specijalna" u odnosu na razliku u ceni. Da bi razlika u ceni bila opravdana, motor ni u osnovnoj verziji ne sme biti Renaultov, oslanjanje na zadnjoj osovini kruto, pogon na prednjim tockovima itd. I nikakva meka plastika ili kineske led sijalice u kabini ne mogu to da nadomeste jer je su to minorni troskovi. Isto vazi i za A3 i za poslednju generaciju serije 1. Pretposlednja jedinica je nudila zadnji pogon, ZF automatski menjac sa 8 brzine, poduzno postavljen motor pa si bar znao sta placas. Nova generacije presla na jeftinija resenja a cena otisla gore. Zasto, zbog kineskog tableta?

doktor

pre 1 godinu

Realno dobijes isto za duplo manje para kod drugih proizvodjaca. A klasa ni po cemu ne opravdava cenu.
(Lars, 27. jun 2022 11:43)

Mogu da se kladim da se nikada nisi provozao nijednom A klasom. Ako procitas tekst,videces da je proizvodnja NERENTABILNA. A klasa od 2005god,je uradjena toliko pedantno da kada je vozite,ili se vozite u njoj,ne da nemate osecaj da ste u malom automobilu nego naprotiv. Prosto poredjenje,sedite u Renault Clio,Citroen C3/C4,Fiat Punto,izadjite na autoput i vozite 140kmh,pa onda u A klasu,i bice vam sve jasno. Prosto,prva A klasa je bila vrlo losa,onda su od modela W169 poceli da opremaju i ugradjuju materijale koji su ocigledno presisali troskove proizvodnje. Pozzz

Kralj

pre 1 godinu

@doktor

Vozim Mazdu 3 Sedan i sedeo sam u A klasi. A klasa limuzina je najmanje 15000 skuplja a Mazda nudi vise mesta, bolji design, unutra je isto lepo uradjena, slicne performanse(vozio sam 200 u Mazdi bez problema) i pre svega duzu garanciju. A jesi ti nekad seo u novu Mazdu, Kiu itd.? Sta to nudi Mercedes za 15000 vise?

Pozdrav

Gradimir

pre 1 godinu

Ne verujem baš da je nerentabilno. Pre će biti da nemaju procentualni profit uporediv sa višim klasama. Što bi se zezali sa A klasom ako na jednoj bolje opremljenoj E klasi imaju profit kao 3xA! Karikiram...

ucha

pre 1 godinu

@doktor A klasa nije klasa clia, vec golfa. Nisam je vozio, ali sam vozio gla, prva generacija, top oprema, 4matik. Lepo ide i sve je ok, ali auto definitivno nije za klaustrofobicne, ono je zalosno za auto od skoro 4,5 m. Malo kasnije vozim najnoviju e klasu, 4×4, tacnije 4matik, odlican auto, menjac od 9 brzina, mi nije po volji, nervozan, neodlucan, ali ok. Sednem na zadnju klupu, a stopala ne mogu da se podvucu pod prednje sediste, a glavom udaram u krov, sa 1,82m. Auto od 5m. Pa kolki treba da bude da se vozim nazad ko covek?

merdza

pre 1 godinu

@kobajagrande. Nekad je mercedes pocinjao od C klase. Sada i u njemu stavljaju Reno motore. Tako da u danasnjem vremenu mercedes pocinje od E klase.

mayor Tom

pre 1 godinu

Steta, dobar auto ali preskup. Ista stvar sa bmw serijom 1, likvidirace je sigurno.. Do akuelnog modela, bio je pogon na zadnje tockove i zf automatik.. bukvalno je kostao isto da se proizvede kao serija 3.. zato su ga prebacili na jeftiniji prednji pogon i aisin mjenjace ali i dalje je jako skupa i mala je razlika u cjeni izmedju 1 i 3

Igor

pre 1 godinu

A šta fali tom ili tim motorima iz Renoa? Valjda je to pohvala za njih same (Francuze). Kako i ne bi bila, onaj ulazni stari, bučni i kilavi 2.2 dizelaš (koji je ruku na srce mogao da pređe ogromne kilometraže) uz pomoć Reno tehnologije je postao jedan od najboljih 2.0 dizelaša trenutno na tržištu, bez i da računam sadašnji slabiji ulazni dizelaš. Uostalom, ako jedna sportska divizija Tojote odluči i stavi u svoju ikonu, Supru motor od BMW-a valjda je to s razlogom, znači da ti agregati vrede. Ne ulazim uopšte u ekonomski aspekt, znam i ja da nije u redu da mečka s takvim motorom košta papreno(najviše u klasi čitaj).

Šeldon

pre 1 godinu

Kako radi autoindustrija? Hajde da napravimo kompaktni automobil koji će imati veliku ponudu benzinskih i dizel motora i koji će biti prilično prostran, naročito za svoju klasu. Prodaja odlična. Aha, hajmo sad da ukinemo pola tih motora, napravimo auto skučenijim unutra, sigurno nikom neće smetati. Prodaja slaba. Gde smo pogrešili? Nema veze, ponudićeno im krosover sa više prostora od skučene verzije kompakta, ali manje prostora od prvobitne i sve im to naplatiti mnogo više. Prodaja procvetala, kao i profit.

Prognanik

pre 1 godinu

Probao A klasu, nista posebno za cenu, nikada ga ne bih kupio. U jednom momentu odlucim da zeni uzmem CLA, nadjemo odlican auto sa odlicnom opremom, 4 godine star i skro 30.000€, zena sedne u auto i kaze, pa sto je ovako mali unutra. I tu odustanemo. Evo, vozi BMW3, mislim da je bolji izbor od CLA.

Giovanni

pre 1 godinu

(R.I.P. Eurosong, 27. jun 2022 14:41)

Baš suprotno, naprave “premium” proizvod, podignu mu cenu na nenormalan i potpuno neopravdano visok nivo - i to se prodaje kao ludo. Jedino što za ovaj koncept treba imati poželjan i izgradjen brend i taj luksuzni/premium “osećaj” koji baš niko ne zna šta tačno znači ali te marketing gurui i influenseri ubede u to. Možda Ferari, Bugati i RR nisu najbolji primeri, jer se stvarno ne prodaju puno, ali Apple i Tesla su upravo to o čemu pišem. A tek da ne pričam o ženskim torbama i cipelama (ali to je tek neka druga dimenzija). Samo da je skupo i “ekskluzivno” tj “premium” i prodavaće se kao ludo. Nisu u Mercedesu glupi…

Dodo

pre 1 godinu

@doktor

Vi doktore radite za Mercedes pa je to sve tako lepo?

Poslednje dve generacije su toi-toi sa Renault motorom za duple pare. W169 je poljski klozet. Prethodnik je bio bedan izgovor za auto. Prosto se ne zna šta je veće djubre od početka, A ili B klasa. Izrodi iz cele porodice. Nego prodavalo se, sad se ne prodaje i zato više nije rentabilno, žali bože zauzeća proizvodne trake. Izguglajte i šta znaci rentabilnost. Sigurno ne da je skuplje proizveden nego posto se prodaje.

bVb

pre 1 godinu

Kako Fiat ne ume da napravi veliki auto tako Mercedes ne može da napravi - mali !
(Superhik, 27. jun 2022 11:49)

Ovaj sa slike nije mali automobil.

petar markovic

pre 1 godinu

Probao A klasu, nista posebno za cenu, nikada ga ne bih kupio. U jednom momentu odlucim da zeni uzmem CLA, nadjemo odlican auto sa odlicnom opremom, 4 godine star i skro 30.000€, zena sedne u auto i kaze, pa sto je ovako mali unutra. I tu odustanemo. Evo, vozi BMW3, mislim da je bolji izbor od CLA.
(Prognanik, 28. jun 2022 08:33)

bravo za tebe i zenu. herojski ste se izborili sa tim velikim zivotnim izazovom i usput pohvalili.

ime

pre 1 godinu

Mali auto koji nije bio kineska plastika unutra. Ova poslednja generacija bar, dobio sam ga od servisa kao zamensko vozilo posto im je bila guzva i morali su dan duze da zadrze moj auto. Zaista je lepo izgledala i nijedan auto trenutno ne moze da se poredi sa mercedesom unutra. Od a klase do s klase svaki ima prelepu u utrasnjost za razliku id mnogih koji furaju gomilu plasticnih delova

Drajver

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2176367#k39556926

Sve to moze, a evo i zasto:
- poprecno postavljen motor nudi vise prostora u kabini [kupci trazili]
- dimanika voznje zadrzana jer kupcima vise nije bilo potrebno, za one koji zele tu je serija 2 kupe
- Reno motori su izvrsni i ko god tvrdi drugacije je neuk i iskompleksiran, zelite vise? Imate u ponudi i izvorno mercedesove motore.

I na kraju zasto sve to? Prilagodjavaju se kupcima, kupci ocigledno nisu na nasem trzistu te zelje pojedinaca da dobiju polovan mercedes/bmw za 5k, koji moze da predje 2mil bez generalke jer je vec cukan i presao skoro milion, koji ima 6 cilindara i koji ce trajati bar 2 decenije sa udobnoscu S klase, sportskim performansama reli vozila nece da moze. A potrosnja se lako resi, plin jelte...

Tako da pustite ljude da iznose misljenja i ne lecite kompleksne toksicnim porukama apsolutno neargumentovanim sa stanovnistva prosecno kupca u Srbiji.

Goxy

pre 1 godinu

ali sta ce sad bogate tatice da kupuju svojim ćerama i sponzori svojim... devojkama
(petar markovic, 27. jun 2022 13:43)

Ja u životu nisam video da bogata ćerkica i sponzorka voze A. Možda u tvom selu ali u BGD je malo drugačije.

petar markovic

pre 1 godinu

Ja u životu nisam video da bogata ćerkica i sponzorka voze A. Možda u tvom selu ali u BGD je malo drugačije.
(Goxy, 27. jun 2022 15:41)

u cijem zivotu nisi video? tvom? zar ti imas zivot?

Drajver

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2176367#k39560571

Serija 3 je klasu iznad. A klasu mozete porediti direktno sa serijom 1 odnosno serijom 2 sedan. CLA je A klasa jelte.

Al

pre 1 godinu

Ako se priča o premijum osećaju, on stvarno postoji. Za primer uzimam upoređenje tojote i ekvivalentnog modela lexusa. Ipak nije sve samo do marketing gurua i influensera.

Dečko

pre 1 godinu

@m
Porediti Audi A3 i Mercedes A klasu može samo neko ko nikada nije senzacija volan Audi A3....to nije ni isti segment automobila.Moj A3 je plaćen nov 46.000 evra za taj novac mogao sam da kupim A klasu i Renault Clio....

nvns

pre 1 godinu

(ucha, 27. jun 2022 21:45)

Mercedes nije namenjen ljudima kojima stopala nemožu da se podvuču pod prednji sic, nije do auta, do tebe je.

Westbrook

pre 1 godinu

Taj 1.6 dizel motor je izuzetno kvalitetan i pouzdan motor. Taj motor je doradjen od strane mercedesa i sigurno je bolji od vase ikone 2.0tdi od kojih majstori prehranjuju porodice. Licno posedujem c klasu sa pomenutim motorom i prezadovoljan sam. Dovoljmo ima snage , mali potrosac , jeftino odrzavanje pozz

doktor

pre 1 godinu

Realno dobijes isto za duplo manje para kod drugih proizvodjaca. A klasa ni po cemu ne opravdava cenu.
(Lars, 27. jun 2022 11:43)

Mogu da se kladim da se nikada nisi provozao nijednom A klasom. Ako procitas tekst,videces da je proizvodnja NERENTABILNA. A klasa od 2005god,je uradjena toliko pedantno da kada je vozite,ili se vozite u njoj,ne da nemate osecaj da ste u malom automobilu nego naprotiv. Prosto poredjenje,sedite u Renault Clio,Citroen C3/C4,Fiat Punto,izadjite na autoput i vozite 140kmh,pa onda u A klasu,i bice vam sve jasno. Prosto,prva A klasa je bila vrlo losa,onda su od modela W169 poceli da opremaju i ugradjuju materijale koji su ocigledno presisali troskove proizvodnje. Pozzz

Dečko

pre 1 godinu

@m
Porediti Audi A3 i Mercedes A klasu može samo neko ko nikada nije senzacija volan Audi A3....to nije ni isti segment automobila.Moj A3 je plaćen nov 46.000 evra za taj novac mogao sam da kupim A klasu i Renault Clio....

Goxy

pre 1 godinu

ali sta ce sad bogate tatice da kupuju svojim ćerama i sponzori svojim... devojkama
(petar markovic, 27. jun 2022 13:43)

Ja u životu nisam video da bogata ćerkica i sponzorka voze A. Možda u tvom selu ali u BGD je malo drugačije.

m

pre 1 godinu

Realno dobijes isto za duplo manje para kod drugih proizvodjaca. A klasa ni po cemu ne opravdava cenu.
(Lars, 27. jun 2022 11:43)

apsolutno nije tacno. sta dobijes u a3 ili bmw 1 za iste pare ?

Dodo

pre 1 godinu

@doktor

Vi doktore radite za Mercedes pa je to sve tako lepo?

Poslednje dve generacije su toi-toi sa Renault motorom za duple pare. W169 je poljski klozet. Prethodnik je bio bedan izgovor za auto. Prosto se ne zna šta je veće djubre od početka, A ili B klasa. Izrodi iz cele porodice. Nego prodavalo se, sad se ne prodaje i zato više nije rentabilno, žali bože zauzeća proizvodne trake. Izguglajte i šta znaci rentabilnost. Sigurno ne da je skuplje proizveden nego posto se prodaje.

ime

pre 1 godinu

Mali auto koji nije bio kineska plastika unutra. Ova poslednja generacija bar, dobio sam ga od servisa kao zamensko vozilo posto im je bila guzva i morali su dan duze da zadrze moj auto. Zaista je lepo izgledala i nijedan auto trenutno ne moze da se poredi sa mercedesom unutra. Od a klase do s klase svaki ima prelepu u utrasnjost za razliku id mnogih koji furaju gomilu plasticnih delova

Kobaja Grande

pre 1 godinu

Mercedes A i B sa Renault motorom...ali i duplo vecom cenom od onoga od koga je taj motor pozajmio.
Ovaj poslednji potez samo potvrdjuje da Mercedes pocinje od C klase navise.

Prognanik

pre 1 godinu

Probao A klasu, nista posebno za cenu, nikada ga ne bih kupio. U jednom momentu odlucim da zeni uzmem CLA, nadjemo odlican auto sa odlicnom opremom, 4 godine star i skro 30.000€, zena sedne u auto i kaze, pa sto je ovako mali unutra. I tu odustanemo. Evo, vozi BMW3, mislim da je bolji izbor od CLA.

Kralj

pre 1 godinu

@doktor

Vozim Mazdu 3 Sedan i sedeo sam u A klasi. A klasa limuzina je najmanje 15000 skuplja a Mazda nudi vise mesta, bolji design, unutra je isto lepo uradjena, slicne performanse(vozio sam 200 u Mazdi bez problema) i pre svega duzu garanciju. A jesi ti nekad seo u novu Mazdu, Kiu itd.? Sta to nudi Mercedes za 15000 vise?

Pozdrav

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

Kakav autogol.
Samo high class?!? Pa koliko ima high class a koliko A class ljudi?!
Naprave turbo preskup auto i onda kukaju što ga ljudi ne kupuju?! WTF

merdza

pre 1 godinu

@kobajagrande. Nekad je mercedes pocinjao od C klase. Sada i u njemu stavljaju Reno motore. Tako da u danasnjem vremenu mercedes pocinje od E klase.

Nemanja

pre 1 godinu

@ (doktor, 27. jun 2022 14:54)

Naravno da ti A klasa deluje kao svemirski brod kad je poredis sa Puntom i Citroenom C3, odnosno automobilima koji pripadaju klasi ispod. Ako je uporedis sa Golfom, Astrom, 308-icom, Mazdom 3 itd. shvatis da ipak nije toliko bolja i "specijalna" u odnosu na razliku u ceni. Da bi razlika u ceni bila opravdana, motor ni u osnovnoj verziji ne sme biti Renaultov, oslanjanje na zadnjoj osovini kruto, pogon na prednjim tockovima itd. I nikakva meka plastika ili kineske led sijalice u kabini ne mogu to da nadomeste jer je su to minorni troskovi. Isto vazi i za A3 i za poslednju generaciju serije 1. Pretposlednja jedinica je nudila zadnji pogon, ZF automatski menjac sa 8 brzine, poduzno postavljen motor pa si bar znao sta placas. Nova generacije presla na jeftinija resenja a cena otisla gore. Zasto, zbog kineskog tableta?

bVb

pre 1 godinu

Kako Fiat ne ume da napravi veliki auto tako Mercedes ne može da napravi - mali !
(Superhik, 27. jun 2022 11:49)

Ovaj sa slike nije mali automobil.

ucha

pre 1 godinu

@doktor A klasa nije klasa clia, vec golfa. Nisam je vozio, ali sam vozio gla, prva generacija, top oprema, 4matik. Lepo ide i sve je ok, ali auto definitivno nije za klaustrofobicne, ono je zalosno za auto od skoro 4,5 m. Malo kasnije vozim najnoviju e klasu, 4×4, tacnije 4matik, odlican auto, menjac od 9 brzina, mi nije po volji, nervozan, neodlucan, ali ok. Sednem na zadnju klupu, a stopala ne mogu da se podvucu pod prednje sediste, a glavom udaram u krov, sa 1,82m. Auto od 5m. Pa kolki treba da bude da se vozim nazad ko covek?

nvns

pre 1 godinu

(ucha, 27. jun 2022 21:45)

Mercedes nije namenjen ljudima kojima stopala nemožu da se podvuču pod prednji sic, nije do auta, do tebe je.

petar markovic

pre 1 godinu

Probao A klasu, nista posebno za cenu, nikada ga ne bih kupio. U jednom momentu odlucim da zeni uzmem CLA, nadjemo odlican auto sa odlicnom opremom, 4 godine star i skro 30.000€, zena sedne u auto i kaze, pa sto je ovako mali unutra. I tu odustanemo. Evo, vozi BMW3, mislim da je bolji izbor od CLA.
(Prognanik, 28. jun 2022 08:33)

bravo za tebe i zenu. herojski ste se izborili sa tim velikim zivotnim izazovom i usput pohvalili.

petar markovic

pre 1 godinu

Ja u životu nisam video da bogata ćerkica i sponzorka voze A. Možda u tvom selu ali u BGD je malo drugačije.
(Goxy, 27. jun 2022 15:41)

u cijem zivotu nisi video? tvom? zar ti imas zivot?

Giovanni

pre 1 godinu

(R.I.P. Eurosong, 27. jun 2022 14:41)

Baš suprotno, naprave “premium” proizvod, podignu mu cenu na nenormalan i potpuno neopravdano visok nivo - i to se prodaje kao ludo. Jedino što za ovaj koncept treba imati poželjan i izgradjen brend i taj luksuzni/premium “osećaj” koji baš niko ne zna šta tačno znači ali te marketing gurui i influenseri ubede u to. Možda Ferari, Bugati i RR nisu najbolji primeri, jer se stvarno ne prodaju puno, ali Apple i Tesla su upravo to o čemu pišem. A tek da ne pričam o ženskim torbama i cipelama (ali to je tek neka druga dimenzija). Samo da je skupo i “ekskluzivno” tj “premium” i prodavaće se kao ludo. Nisu u Mercedesu glupi…

Gradimir

pre 1 godinu

Ne verujem baš da je nerentabilno. Pre će biti da nemaju procentualni profit uporediv sa višim klasama. Što bi se zezali sa A klasom ako na jednoj bolje opremljenoj E klasi imaju profit kao 3xA! Karikiram...

Igor

pre 1 godinu

A šta fali tom ili tim motorima iz Renoa? Valjda je to pohvala za njih same (Francuze). Kako i ne bi bila, onaj ulazni stari, bučni i kilavi 2.2 dizelaš (koji je ruku na srce mogao da pređe ogromne kilometraže) uz pomoć Reno tehnologije je postao jedan od najboljih 2.0 dizelaša trenutno na tržištu, bez i da računam sadašnji slabiji ulazni dizelaš. Uostalom, ako jedna sportska divizija Tojote odluči i stavi u svoju ikonu, Supru motor od BMW-a valjda je to s razlogom, znači da ti agregati vrede. Ne ulazim uopšte u ekonomski aspekt, znam i ja da nije u redu da mečka s takvim motorom košta papreno(najviše u klasi čitaj).

Šeldon

pre 1 godinu

Kako radi autoindustrija? Hajde da napravimo kompaktni automobil koji će imati veliku ponudu benzinskih i dizel motora i koji će biti prilično prostran, naročito za svoju klasu. Prodaja odlična. Aha, hajmo sad da ukinemo pola tih motora, napravimo auto skučenijim unutra, sigurno nikom neće smetati. Prodaja slaba. Gde smo pogrešili? Nema veze, ponudićeno im krosover sa više prostora od skučene verzije kompakta, ali manje prostora od prvobitne i sve im to naplatiti mnogo više. Prodaja procvetala, kao i profit.

Al

pre 1 godinu

Ako se priča o premijum osećaju, on stvarno postoji. Za primer uzimam upoređenje tojote i ekvivalentnog modela lexusa. Ipak nije sve samo do marketing gurua i influensera.

mayor Tom

pre 1 godinu

Steta, dobar auto ali preskup. Ista stvar sa bmw serijom 1, likvidirace je sigurno.. Do akuelnog modela, bio je pogon na zadnje tockove i zf automatik.. bukvalno je kostao isto da se proizvede kao serija 3.. zato su ga prebacili na jeftiniji prednji pogon i aisin mjenjace ali i dalje je jako skupa i mala je razlika u cjeni izmedju 1 i 3

Drajver

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2176367#k39560571

Serija 3 je klasu iznad. A klasu mozete porediti direktno sa serijom 1 odnosno serijom 2 sedan. CLA je A klasa jelte.

Drajver

pre 1 godinu

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2176367#k39556926

Sve to moze, a evo i zasto:
- poprecno postavljen motor nudi vise prostora u kabini [kupci trazili]
- dimanika voznje zadrzana jer kupcima vise nije bilo potrebno, za one koji zele tu je serija 2 kupe
- Reno motori su izvrsni i ko god tvrdi drugacije je neuk i iskompleksiran, zelite vise? Imate u ponudi i izvorno mercedesove motore.

I na kraju zasto sve to? Prilagodjavaju se kupcima, kupci ocigledno nisu na nasem trzistu te zelje pojedinaca da dobiju polovan mercedes/bmw za 5k, koji moze da predje 2mil bez generalke jer je vec cukan i presao skoro milion, koji ima 6 cilindara i koji ce trajati bar 2 decenije sa udobnoscu S klase, sportskim performansama reli vozila nece da moze. A potrosnja se lako resi, plin jelte...

Tako da pustite ljude da iznose misljenja i ne lecite kompleksne toksicnim porukama apsolutno neargumentovanim sa stanovnistva prosecno kupca u Srbiji.

Westbrook

pre 1 godinu

Taj 1.6 dizel motor je izuzetno kvalitetan i pouzdan motor. Taj motor je doradjen od strane mercedesa i sigurno je bolji od vase ikone 2.0tdi od kojih majstori prehranjuju porodice. Licno posedujem c klasu sa pomenutim motorom i prezadovoljan sam. Dovoljmo ima snage , mali potrosac , jeftino odrzavanje pozz