Nedelja, 09.01.2022.

18:57

Supertest: Dacia Sandero Stepway (3. deo)

Izvor: B92

Supertest: Dacia Sandero Stepway (3. deo) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Tanja

pre 2 meseca

Novi Dacia Sandero star mesec dana, sa 1200 pređenih km, ostavio me na auto-putu. Počeo je da prijavljuje grešku u vezi sa ubrizgavanjem i sa kočionim sistemom, počeo je da trza i gubi na gasu. Toliko o pouzdanosti Sandera o kojoj pišu razne plaćene instance, a i o novim automobilima.

Zoki

pre 1 godinu

@tata
Ma,Vi ste Šumaher,vama i ne trebaju kočnice.Vi možete da vozite bez kočnica.Najbolji ste vozač na planeti,šta će vam kočnice.

Koja

pre 1 godinu

@tata
Nije samo problem kreš test,za koji Vi tvrdite da nema veze,nego pogledajte samo koliko je zaustavnim put?Dakle,loše koči sa dobošima to jest katastrofa,a ako ne ukoči onda neka vam je Bog u pomoći.Ali kočnice,kao da je to bitno,za vas...

Mita

pre 2 godine

@(tata, 10. februar 2022 11:51)
Kada smo kod bezbednosti,šta ćemo sa tim što Stepway ima doboše pozadi,odnosno ne može ni uz doplatu da se uzmu diskovi?Znate i sami kakve su doboš kočnice,nikakve...Ja ne znam da li ih još neko i koristi sem Dacie.Znači,ako se štedi na kočnicama,šta reći kakva im je bezbednoist,a da ne pričamo dalje o 3 zvezdice,slabe karoserije(na Euroncaap testu telo je obojeno sve u braon)...Na tom autu jedino što valja je motor.

tata

pre 2 godine

koliko budalaština u komentarima, koliko budalaštinu u vezi ocene bezbednosti. moj ćale sa fićom opajao evropu-nikad udes nije imao. moj prvi jugo - ista priča. voziš pažljivo i nema problema. malo pameti u glavu i sve je ok. a ove zajebavancije sa dodatnim delovima opreme...muka mi je od toga. ja po snegu bolje vozim bez asistencije, tako sam navežbao. a nije da nisam probao sve i svašta da vozim dok sam radio u rent-a-car agenciji. ako mogu sve to pogasim.

Gogi

pre 2 godine

Jel zna neko,možda grešim,ali sudeći po onoj slici na 1.testu zadnjeg točka,ovaj auto ima doboš kočnice...?Ako štede na kočnicama i da ovaj auto nema sve diskove,onda je svaka diskusija uzaludna...

Dejan

pre 2 godine

@(laki, 24. januar 2022 14:38)
Porediš neuporedivo. U isti koš stavljaš poslednju generaciju Sandera i nešto što se proizvodilo 5-6 godina ranije.

Mita

pre 2 godine

@(laki, 24. januar 2022 14:38
Za 15.000 evra nudi dobru bezbednost,to jest skoro pa najgoru.Imaš gomilu automobila koji su 12-13.000 evra,a bezbedniji su 5x.Kao što neko reče,na bezbednosti se poslednje štedi,ali Dacia ljudski život ne ceni.Samo je bitno da se proda što više ovih čuda...

laki

pre 2 godine

Citam u komentarima o bezbenosti zvezdicama, bojama lutaka, limenka limariji itd... Pogledajte i starije verzije drugih modela barem sto se limarije tice. Euroncap Recimo primera golf 4, 5, 6. audi a4 2008, astra H, ili da ne nabrajam starija vozila fiat punta, fiat una sto se jos vozi po nasim putevima. Pogledajmo krivljenje limarije i polozaj vozaca itd... Pa uporedimo sa sanderom. Zakljucak ce se sam reci. Stepway da je testiran pre 4 godine imao bi punih 5 zvezdica. Kao i renault zoe koji je 2013te imao 5 zvezdica. Pa postade nebezbedan sa nula zvezdica prosle godine. Ima boljih naravno od stepwaya novih vozila, ali tu za cenu i ponudu prostora opremu bezbednost, nudi mnogo. Bez predrasuda naravno.

Dare

pre 2 godine

Lep dizajn sandera, prijatelj je imao proslu drugu generaciju paket ambiance , prodao golfa IV koji je vozio preko 7 godina. Kaze da je veoma zadovoljan autom.

Miki

pre 2 godine

@(VILI, 17. januar 2022 21:53)
Netačno.Ovaj auto je zaista loš po pitanju asistencije,ali pogleajte malo bolje video i sudar pri 50 km/h.Auto se zaista ceo izdeformiše na 50 km/h,a zamislite na većim brzinama.Blago rečeno,katastrofa.Takođe,pogledajte grudni koš.Sve je braon,noge,takođe.Hajde noge,možete da završite samo u kolicima,ali grudni koš,to je već opasno po život sa 50 km/h.Dejan je lepo sve objasnio.Zaista za auto od 15.000 evra,ovakva bezbednost je vrlo niska.Auto je lagan,nema čvrstu karoseriju i pri sudaru sa drugim automobilima je slab.Razumem da se štedi,ali na bezbednosti se ne štedi,a to nije ništa novo za Daciu.Zaista svi Dacia automobili imaju lošu bezbednost.Spring samo jednu zvezdicu,a Daster koji je kao neki džip cele tri zvezdice i to im je najbolji rezultat.Zaista,očajno.Kome je bezbednost nebitna i voli ruski rulet,onda je ovo pravi auto za njega...

VILI

pre 2 godine

Bezbednost je u rangu testiranih citroena c4 i opel mokka, renault kangoo. EuroNcap 2021, tako da ne odudara kao sto se misli kada se kaze bezbednost ocenjena sa 2 zvezdice, razlog zasto navedeni modeli imaju 4 zvezdice je u pomoci asistencije elektronskih sistema. Pracenje linije, prepoznavanje radara pesaka. Moze se uporediti na njihovom sajtu u detaljnim izvestajima i bodovanju sigurnosti putnika u kabini. Radar kod stepwaya prepoznaje samo putnicka vozila.

citalac vesti i komentara b92

pre 2 godine

Prvo o meni: ne razumem se u aute. Kupio Stepway, benzin.

Iskustva:
- sve sto pise u specifikaciji: ima.
- sve sto ne pise, a podrazumeva se (ma kakava banalna stvar da je u pitanju): nema.

Najbolji auto je:
1. sluzbeni
2. nov

Savet 1: ko ima vise para, neka kupi skuplji (bolji) auto.
Savet 2: ko se razume u aute, voli da prcka po njemu i za to ima vremena - polovnjak

Sve u svemu: ja zadovoljan (za sada) sa mojim Stepwayom (na benzin)

Dejan

pre 2 godine

КАд се нема за боље и ново онда је ово једини избор али ако је буџет за длаку већи онда рећи не овом аутомобилу. Извештај са EURO NCAP теста каже (Цитирам): Очитавања са лутке су показала заштиту која је једва била адекватна за колена и бутне кости возача и сувозача. Међутим, структуре на инструмент табли су представљале ризик од повреда путника различитих величина и оних који седе у различитим положајима, а заштита овог дела тела је смањена на маргиналну. Заштита грудног коша је такође оцењена као маргинална за оба путника на предњим седиштима, на основу очитавања компресије грудног коша. Сандеро Степвеј је прилично мали и лаган, а анализа деформабилне баријере након теста је показала да би то био бенигни судар за друго возило. У тесту круте баријере пуне ширине, заштита возача на предњем седишту и сувозача на задњем седишту била је једва адекватна за све критичне делове тела. У тесту бочне баријере, који представља удар другог возила, компресија грудног коша је показала маргинални ниво заштите. У тесту бочног стуба, заштита свих критичних делова тела је оцењена као добра или адекватна. Процена кретања путника у удару са удаљене стране показала је лошу заштиту и Сандеро Степвеј нема противмеру, као што је централни ваздушни јастук, за овај тип незгоде. Тестови на предњим седиштима и наслонима за главу показали су добру заштиту од трзајних повреда у случају судара од позади. Међутим, геометријска анализа задњих седишта указала је на маргиналну заштиту од трзаја.

Laka

pre 2 godine

NOVI Sandero Stepway je udoban automobil, daleko odmakao od ranijih modela Dacije, daje dosta za novac, i ima moderan turbo motor TCE, dobru opremu. Dok mnogi novi konkurenti u osnovnim paketima jos u ponudi imaju atmosferske benzince koji su vise potrosnje i slabijih performansi. Uporedite sa cenom nove Skode Fabia koja je opet postala znatno skuplja od Sandera. Dve zvezdice na testu sudara su zbog nedostatka sistema za pracenje trake i radara koji ne prepoznaje pesaka. Nacin merenja bezbednosti se promenio, danas svaki auto bez radara je ocenjen sa nula zvezdica po novoj metodi. Pa i da je pre 8 godina bio sa svih pet zvezdica...

Mita

pre 2 godine

Celih 91 konja,a mali servis skoro 200 e?Stvarno mnogo za takav auto.Možda i nije loš auto za prevoz nekih građevinaca i to je to,ali za ništa više od toga.Možda i kao treći auto u kući,ali kao jedini,ne baš pametno.Pravi problem mu je bezbednost jer sa dve zvezde je zaista sramota za 2022 godinu.Mada to nije ništa novo za Daciu,pošto im najnoviji Spring ima jednu zvezdicu.Od toga je i peglica bezbednija.To je stvarno sramotno za auto od 14.000 e i sa cenom malog servisa od 200 e...

Kaboom

pre 2 godine

(Moca, 12. januar 2022 14:50)
Moja greška,1.5dci je teži cca 200kg.
Iste su težine oba modela sa 1.0 LPG,ma koliko to bilo čudno. :-D

Moca

pre 2 godine

@Kaboom Po podacima sa zvanične internet stranice Duster ima 1191kg a Stepway 1134kg, gde nađoste 300kg? Pričam o verzijama 1.0 TCe kod oba modela.

Kaboom

pre 2 godine

(zzz, 11. januar 2022 19:26)

Da ga ne ureknem,nikakvih do sada.
Možda sam ocekivao manju potrošnju po gradu,ali kad mi je prosečna brzina cca 25km/h,ne ocekujte čuda.
Više je bio plin bio problem u tom periodu (famozna smola koja je shebavala dizne).Skoro sam video u komšiluku (Hr),Logan Mcv 0.9 LPG sa 350.000km.
Jbga,oni nisu imali tih problema.
P.S.duster je teži cca 300kg od stepway-a.

ZNBg

pre 2 godine

U tekstu se na kraju kaže "kad se sve stavi na papir ovo je za 15.000 EUR jedna od najboljih ponuda". To je tačno, ali to još uvek ne znači da je to DOBRA ponuda. To više nije automobil za penzionere ili neke porodice sa manjim prihodima ili za bilo koga ko prelazi malu kilometražu. Potrošnja uopšte nije mala kao ni troškovi održavanja. Jedini argument onih koji brane ovaj automobil po ovoj ceni je taj da su "drugi još skuplji". Neko je skoro lepo rekao da su svi automobili precenjeni.
Mislim da je ovo povoljno samo za neke firme kao službeno vozilo a oni koji će malo voziti, isključivo po gradu, bolje će proći ako kupe neki drugi mali auto - čist benzinac bez plina.

zzz

pre 2 godine

(Kaboom, 11. januar 2022 15:08)

Posto mi je interesantan duster 1.0 eco-g, jesi li imao bilo kakve probleme pri voznji na plin do sada? Bilo je ovde komentara da je bilo problema sa 0,9 motorom ranije, pa me bas interesuje da li si zadovoljan do sada sa voznjom na plin?

Kaboom

pre 2 godine

Uzeo ga u junu prošle godine,prešao sa njim 10.000km (do sad).
Potrošnja plina 7-10l (otvoren put/grad Bgd).
Pristojan auto za pristojne novce.
Pomirite sa sa time da više nema jeftinih automobila,pa ni Dačije.
A to što mi pamtimo od toga vozimo skuplje polovnjake poznatijih marki od novog auta (ma kakav je) je za dugu raspravu. ;-)
Uostalom zar su vozači u Evropi baš tolike budale (Sandero i Golf su najprodavaniji modeli prošle godine)!?

mali preduzetnik

pre 2 godine

Uđem u salon da vidim stepveja u najboljem paketu od 13 hiljada i pitam prodavca koliko bi bio takav da ga poručim jer mi je rekao da na tome ima nekih dodataka.Kaže sa svim tim opcijama koje ima ovaj salonski stepvej od 90 konja što ga gledate nov bude 15.460 i cekao bih barem 6 meseci ali bih ostavio kaparu od samo 100 evra.Pitao sam za neki popust u ceni ali ništa od toga.Malo me je šokirala takva konačna cena jer za te pare ima i drugih novih kola.

nnidza

pre 2 godine

Vozim novog Stepway-a, Pisao sasvim realno u prvom delu nastavka ovog testa. Čitam preporuke o novim automobilima, koji su bolji a jeftiniji navodno... Ljudi, pogledajte cenovnike pre nego što bilo šta napišete. Gledate cenu sa PDV-om. Cene iz inostranstva nisu primenljive na našem tržištu. Modeli kojih ovde nema ne mogu ni da se porede a ni nabave. Ja nisam našao jeftiniji automobil a modeli koji ljudi predstavljaju po ceni od 15000 su najmanje 20+. Budimo realni, iskreni. Mislim, bar sebe nemojte a lažete. Ima jako lepih automobila, koji su bolji izbor od Stepway-a ali su 19-20000 a to je gotovo 7000€ više! To je dovoljno novca za 2 automobila!

Joca

pre 2 godine

5 godina garancije bilo za stari model. Odeš da odradiš mali servis u četvrtoj godini
(radi se jednom godišnje ako malo prelaziš) sa 27 hiljada na satu i oni ti kažu da je obavezno uraditi i veliki servis. To iznosi oko 50-ak crvenih ili gubiš garanciju.
(Direktor iz Novog Miloševa, 11. januar 2022 00:13)

Isto tako je sada i za novi 1,0 TCE.
Veliki servis se radi svake 4 godine.

Miloljub

pre 2 godine

Meni ovaj Sandero radi i po 8-10 minuta najpre na benzin pa tek posle predje na plin. A nekada se i u vožnji vrati na benzin sam. Kažu da je to normalno. Jesam reklamirao i ništa.

Picopevac

pre 2 godine

Dopadljiv auto,nisam ga vozio ali stiče se utisak da nije baš komforan tj.skromnih je dimenzija.Ko ne prelazi puno a auto mu je samo prevozno sredstvo idealna je kupovina.Ostali po meni imaju puno boljih izbora.. D segmenta itd

Radovan

pre 2 godine

Najbolji su mi komentari ovih kojima je skup ovlašteni servis.
Pa nitko vas ne tera da idete kod njih. Odmah kod Mileta da vas ne zamrzi jer imate novi auto pa ga ne trebate. Ionako ste već kumovi. Ne smije se tradicija samo tako prekinuti. osim toga mora Mile i od nečega na skijanje. Ako vas nema, nema ni skijanja.
Samo da vam objasnim da nije obavezno koristiti tvorničku garanciju.
I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.
Prijatelj vozi taksi i evo do sada prešao 350.000 km na plin. Jedini problem je velika turbo rupa pa ga se vozi u nižoj brzini kako bi lakše povukao.
Uskoro ga prodaje kada stigne Dacia Jogger na plin. Toliko mu se zamjerila Dacija i motor.
(Ivan ZG, 10. januar 2022 17:14)

PEUGEOT 308 SW MK2 (auto C segmenta koji ima dimenzije D segmenta, gepek preko 600 L) ima najnižu cenu servisnog održavanja u garantnom roku od 100.000 km, dok ŠKODA,DACIA i ostali iz B i B+ segmenta imaju mnogo veću.

Nemojte misliti da su ovi manji i jeftiniji auti, bolji i jeftiniji od kvalitetnijih i skupljih. Znaju fabrike sve da nam naplate, pa ako gledate kroz relativne odnose, ovi jeftiniji ispadnu skuplji. A i lošiji su. Zato im je prodajna cena niža.

Plastika je materijal budućnosti. Dobija se iz nafte, a priče o ekologiji su samo maska da se dobiju više cene, isto kao što je bilo 1971. za vreme takozvane naftne krize kada je nafta poskupela 400%, tržišnim dogovorom u organizaciji OPEC.

jo

pre 2 godine

Dacia je dosta izgubila ukidanjem starih i proverenih 1.2/1.4/1.6 motora iz Renoa, sa ovim malim trocilindrasima je vec bilo problema i ko zna kako ce se pokazati do npr.100000km a vozaci dacije nisu poznati po tome sto je voze 2god pa menjaju auto...

mile

pre 2 godine

Za te pare moze da se kupi i bolji novi auto. Dachia je bio i ostao djubre nevidjeno, jeftinjak, krs. Sekta vozaca dachia je postala gora od sekte skoda ili golf. Svi su ko na kalup, kad ih vidis na putu bezibod njih, voze sporo i nesigurno. Gledaji samo sebe, ne vode racuna o saobracaju oko sebe.
(Master Yoda, 10. januar 2022 14:40)

Zamislite ,dodje MasterYoda pred splav u Daciji Sandero, a svi ortaci parkirali Mecke i Bembare. Ortaci kazu, brate gadis nam se, vozis to djubre nevidjeno, jeftinjak,krs, silikonska pevaljka sidje sa stola i pljune ga...

boki

pre 2 godine

imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?
(samo kažem, 10. januar 2022 15:49)
da to je rekao verovatno , a verovatno je taj kostao nov 50.000/60.000 pa mozes misliti sta je dacija za njega
(Tomy Čubura, 10. januar 2022 20:03)

Ne ja sam ga uzeo pre 3 god i platio 15.000e a sada vredi jedno 12.000 u ovoj opremi mada ih ima i za manje ali klot (za daciju svemurski brod i dalje) a kada je on kostao 60+h dacija je bila oko 7-8h a sada planiram 2013-2014 oko 25-30h

Direktor iz Novog Miloševa

pre 2 godine

5 godina garancije bilo za stari model. Odeš da odradiš mali servis u četvrtoj godini
(radi se jednom godišnje ako malo prelaziš) sa 27 hiljada na satu i oni ti kažu da je obavezno uraditi i veliki servis. To iznosi oko 50-ak crvenih ili gubiš garanciju.

Ivan ZG

pre 2 godine

ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.

Pa, bilo je problema, i to bas ozbiljnih sa prethodnim modelom na TNG. Pisali su mediji o tome, grupa kupaca se tuzila sa prodavcem, cak je i prodaja obustavljena na teritiriji Srbije. Ispostavilo se da je bilo do TNG, pa je NIS uradio kompletan remont postrojenja u Elimiru, gde se proizvodi. Problem je bio u nekim cevima, pa se u gasu nalazila neka masnoca, ili tako nesto, ne secam se najbolje. Sada je to reseno, gas je daleko cistiji i kvalitetniji, ali sam cuo da problem sa Dacijama i TNG opet postoji, verovatno je nesto drugo u pitanju.
(rani, 10. januar 2022 18:00)
U Hrvatskoj se nitko nije bunio na plinsku instalaciju, a samo jedna taksi firma ima preko 100 automobila na plin. Većina auti ima više od 250.000 km.
Bit će da je u pitanju loš plin.

Ja

pre 2 godine

(Goran, 10. januar 2022 17:10)

Daj ne pricaj gluposti. Mazda 3, osnovni paket opreme, minimum 20k evra. I mazdu 2 je tesko kupiti za 16500 evra

Neko

pre 2 godine

Ok je, sve bih mu oprostio ali znak i naziv, nema šanse, tako da Rumun ne dolazi u obzir. Može Italijan, Francuz, Nemac, Koreanac, Japanac itd, ali ovaj nikad, džaba sve.

Prvo

pre 2 godine

@ Jataganac2000

Ista kao i kod Mecke od pre 10-15 godina.

Problem je sto je za danasnje standarde to losije od konkurencije u B segmentu, na sta si ti brze bolje krenuo da aludiras. Zbog toga sto se EuroNCAP testovi tako brzo menjaju, FIAT ne izbacuje nove modele vec 10ak godina, nego ih samo ispod haube menja. Zato se ponosi kako 500L ima 5 zvezdica na testu koji je uradjen 2012, a na ovogodisnjoj verziji testa daj boze da bi imao 1 zvezdicu, jer izmedju ostalog kao ni ova Dacija nema gomilu senzora koji su do pre 2 godine bili opciona oprema.
(QwertyDGB, 10. januar 2022 20:08)

Moguce.. al ja se ne bih usudio da vozim decu u ovim kolima.. muniru..

Nerko

pre 2 godine

14 Milja za plastičan auto.... Pa polovnjaci od 7 milja izgledaju bolje i moćnije... Uzmi astru 2015-o npr
Ali brate E250 cdi 2011 je 10.000e
Dačiju da oplaces pored tih polovnjaka
A što se novih tiče, Suzuki je majka

Zoran

pre 2 godine

Ja ne znam koji mozak kupuje ovu kantu.
Moj prijatelj kupio novu mazdu 3 za 16..500e .
Trazis pa dobijas.
(Goran, 10. januar 2022 17:10)

Ne razumem za koga lažeš, šta je cilj. Nova Mazda košta 21.000 eura.

QwertyDGB

pre 2 godine

@ Jataganac2000

Ista kao i kod Mecke od pre 10-15 godina.

Problem je sto je za danasnje standarde to losije od konkurencije u B segmentu, na sta si ti brze bolje krenuo da aludiras. Zbog toga sto se EuroNCAP testovi tako brzo menjaju, FIAT ne izbacuje nove modele vec 10ak godina, nego ih samo ispod haube menja. Zato se ponosi kako 500L ima 5 zvezdica na testu koji je uradjen 2012, a na ovogodisnjoj verziji testa daj boze da bi imao 1 zvezdicu, jer izmedju ostalog kao ni ova Dacija nema gomilu senzora koji su do pre 2 godine bili opciona oprema.

Tomy Čubura

pre 2 godine

imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?
(samo kažem, 10. januar 2022 15:49)
da to je rekao verovatno , a verovatno je taj kostao nov 50.000/60.000 pa mozes misliti sta je dacija za njega

Master Yoda

pre 2 godine

Da, u prvom komentaru sam zaboravio da dodam, taj Joger ili kako vec, smece od tri cilindra 0,9 kubika za sedam ljudi, toliko ih i treba kad ga guraju uzbrdo na prvoj vecoj uzbrdici. Sve u svemu, obican krs, premalo za toliki novac. A sad sekta dachista u napad, posto po snegu ne vozite nego sedite pored telefona.

Sremac

pre 2 godine

Odlična je nova Dacia. Vozim Logana, nemam posebnih zamerki. Agregat je osetljiv na lošiji TNG. Potrošnja TNG ispod 7 litara. Odlične su performanse. Malo tromiji u startu, ali međuubrzanja su odlična. Udoban auto. Za 14000€, u potpunosti ispunio moja očekivanja.
Cene servisa su visoke.

rani

pre 2 godine

I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.

Pa, bilo je problema, i to bas ozbiljnih sa prethodnim modelom na TNG. Pisali su mediji o tome, grupa kupaca se tuzila sa prodavcem, cak je i prodaja obustavljena na teritiriji Srbije. Ispostavilo se da je bilo do TNG, pa je NIS uradio kompletan remont postrojenja u Elimiru, gde se proizvodi. Problem je bio u nekim cevima, pa se u gasu nalazila neka masnoca, ili tako nesto, ne secam se najbolje. Sada je to reseno, gas je daleko cistiji i kvalitetniji, ali sam cuo da problem sa Dacijama i TNG opet postoji, verovatno je nesto drugo u pitanju.

Ivan ZG

pre 2 godine

Najbolji su mi komentari ovih kojima je skup ovlašteni servis.
Pa nitko vas ne tera da idete kod njih. Odmah kod Mileta da vas ne zamrzi jer imate novi auto pa ga ne trebate. Ionako ste već kumovi. Ne smije se tradicija samo tako prekinuti. osim toga mora Mile i od nečega na skijanje. Ako vas nema, nema ni skijanja.
Samo da vam objasnim da nije obavezno koristiti tvorničku garanciju.
I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.
Prijatelj vozi taksi i evo do sada prešao 350.000 km na plin. Jedini problem je velika turbo rupa pa ga se vozi u nižoj brzini kako bi lakše povukao.
Uskoro ga prodaje kada stigne Dacia Jogger na plin. Toliko mu se zamjerila Dacija i motor.

ja, 90210

pre 2 godine

Zašto bi uzeo ovo za 14 kEUR, umesto Micubišija Space Star za 9450 EUR ?! A za te pare Dacie imaš Suzuki Swift koji je "mild hybrid". Uzgred "gradska kola" postaju sve manje "gradska" u EU, jer gradovi sve više zabranjuju ulaz, recimo Pariz. Kod Švaba nalepke na debelo, Englezi u centar naplačuju. Više če postati "no-go" zone za auta.

samo kažem

pre 2 godine

a imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?

1127

pre 2 godine

Ovo ce biti dobro da se kupi kao polovnjak za nekih 4-5 godina. Ako bude bio za 4 god ispod 100.000km i oko 7.5-8 hiljada u boljoj opremi,mislim da bi bila vrh kupovina. Tu otpadaju troskovi ovlascenog servisa zbog garancije.

11000 nisi video ni na slici

pre 2 godine

Ovo je apsolutno najbolji auto ali za max 11.000eur u paketu kao testirano vozilo!
Sve ostalo je bolest, nemam ništa protiv dacia-e ali ne za te pare
(ns ja, 10. januar 2022 11:18)

Bolest? 🙂 Ni manje ni više? Pišeš da je najprodavaniji evropski auto preskup a njegovi kupci bolesni?

milan

pre 2 godine

Cena za testirani model je bar hiljadu eura visa od navedene (lako proveriti, na sajtu Dacije imate konfigurator). Upravo sam kupio sandero, platio oko 14000 Eura, bez TNG, bez paketa vozac, bez automatske klime. Na osnovnu komfor verziju doplatio paket sigurnost i rezervnu gumu. Pre mesec dana je poskupeo jos stotinak eura.
Nisam siguran da razni komentatori cene prate koliko trenutno kostaju automobili. Nova Fabia i Corsa slicnih karakteristika su oko 18000, Fiesta i Ibica jos skuplji, ne znam da li se pojavio novi Polo, ali bice najskuplji.

Master Yoda

pre 2 godine

Za te pare moze da se kupi i bolji novi auto. Dachia je bio i ostao djubre nevidjeno, jeftinjak, krs. Sekta vozaca dachia je postala gora od sekte skoda ili golf. Svi su ko na kalup, kad ih vidis na putu bezibod njih, voze sporo i nesigurno. Gledaji samo sebe, ne vode racuna o saobracaju oko sebe.

boki

pre 2 godine

Ja imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..

sasa

pre 2 godine

Ako mu je potrošnja bila oko 9L TNGa, na benzin bi bila oko 7L.

Sa cenama od 96din za TNG, i 165 za BMB, neka novinari pojasne Kako je ušteda od 50% pri vožnji na TNG.

Sramota za novinarstvo

P. S. Imam oko 200 000km vožnje na TNG
(s mile, 10. januar 2022 11:13)

U kom ti veku zivis..ne nego trosi 5l benzina..mislim stvarno..danasnji plinski uredjaji ne prave razliku kao pre sto su pravili..cek znaju i manje da trose u zavisnisti od softvera..ali ajmo realo oko 0,5l vise da trose plina..

realno

pre 2 godine

Servisi su preskupi ostalo bez primedbi
(Zoc, 10. januar 2022 11:31)

Za onaj običan sandero stepway od 90 ks prosečna cena godišnjeg redovnog servisa je oko 200 evra. Tako ispadne kada bi ukupnu cenu za prvih pet redovnih servisa podelio sa pet.
Za ovaj sa TNG je sve to malo skuplje jer samo redovan servis TNG uredjaja košta 65-70 evra godišnje.
Zna Dačija zašto nudi mogućnost doplate za 7 godina garancije.
Ko misli da će za 14-15-16 hiljada da kupi nov sandero i da posle ima neke baš smešne troškove servisiranja taj je baš detinjast.

nesha

pre 2 godine

Skoro jedan tzv.niskobudžetni (koji to više nije) automobil nije testiran u 3 nastavka.Dakle,detaljno seciranje.To ujedno i govori o naporu brenda da ga konačno shvate ozbiljno.Uspeli su u tome i to na zahtevnom tržištu EU.Beleži prodajne uspehe.Razlog je prost - kao drugi ili gradski auto ispunjava projektovane uslove, kod prosečnog kupca u EU.Jer VW Polo sa skoro identičnim motorom i slabijom opremom košta za oko 3.000 evra više i ne nudi ništa značajnije bolje osim znaka na grilu.Tvrđa plastika u kabini je zajedničko za oba modela.I to je Daciji dovoljan argument.A to što mu četvero-kraki volan izgleda zastarelo, uz još nekoliko detalja (lažna lasna na vratima,imitacija alu-felni i nedostatak keder-gume na donjoj strani vrata i ruba prtljažnika),to kupce puno ne zanima.Ponuda sa TNG-om je stvar našeg shvatanja uštede novca i sirotinjskog tržišta i realno ne donosi neku uštedu uz potencijalne probleme i ateste kao i nedostatak rezervne gume.Sad što bi do pre 3 godine cena od 13.000 do 15.000 evra izgledala suludo za ovakav auto - je trenutno stanje, vrednosno poremećenog tržišta novih i polovnih automobila u Evropi i šire.Jer prema najavama za produženje ekonomske krize,nije nerealno očekivati da za par godina naslednik ovog modela dosegne "magičnih" 20.000 evra.

komentar

pre 2 godine

Možda ovaj auto lepo izgleda ušminkan je,bla, bla, bla...ali zašto tako mali agregat?
Druga stvar, ako ovaj auto troši 9l plina, sigurno je da troši u gradskim uslovima vožnje bar 6 l benzina, kakva je tu onda ušteda?

rani

pre 2 godine

Mene, na ovim kolima odusevljava ovaj fazon sa krovnim nosacima. Prosto ne mogu da verujem da se niko toga nije setio pre njih. Prakticno, jednostavno, korisno, dobro izgleda, sve u svemu, skidam kapu onom ko je to smislio.

samsung

pre 2 godine

ne znam za ostale, ali brate mili kakav enterijer ! Na slikama izgleda top, na ulici sam je video i nisam skontao uopste koji je brend automobila u pitanju. Kad sam video fa je Dacia stvarno sam ostao i postao fasciniran

onlyhuman

pre 2 godine

Realno, ako pricamo o novom automobilu do 14-15 hiljada evra, nema bolje ponude od Logana ili Sandera Stepway na fabricki plin sa svom opremom koja se nudi. Naravno, nakon isteka lizinga od 4 ili 5 godina, takav auto odmah ide na prodaju. Pricamo cisto sa tacke gledista odnos dobijenog i ulozenog i troskova eksploatacije. Ne pricam o voznim karakteristikama, ne pricam o nekoj udobnosti, kvalitetu izrade itd.

s mile

pre 2 godine

Ako mu je potrošnja bila oko 9L TNGa, na benzin bi bila oko 7L.

Sa cenama od 96din za TNG, i 165 za BMB, neka novinari pojasne Kako je ušteda od 50% pri vožnji na TNG.

Sramota za novinarstvo

P. S. Imam oko 200 000km vožnje na TNG

rani

pre 2 godine

поверљиво из Шапца, 10. januar 2022 09:54)

Cuo sam i ja za ta desavanja, valjda su u pitanju dizne, tj. neki problem sa ubrizgavanjem. Definitivno ispada da je bolja naknadna ugradnja, zbog jednostavnosti uredjaja.

ns ja

pre 2 godine

Ovo je apsolutno najbolji auto ali za max 11.000eur u paketu kao testirano vozilo!
Sve ostalo je bolest, nemam ništa protiv dacia-e ali ne za te pare

Vozač

pre 2 godine

Jedino hvale vredno je srpski meni. A... znači da nema nikakvih kompromisa u pogledu tehnologije, pre svega u oblasti bezbednosti....
pada u vodu pogledom na Euroncap test, gde Klio ima 92% a Stepway 72% zaštite za vozača i suvozača.

Nuklearni mravojed

pre 2 godine

190 evra za 3l ulja, filter ulja, filter gasa, svecice i ruke?
a dodatnih 150e za jos 2 filtera vazduha (motor/klima), 1 filter gasa i duvanje prasine iz kocnica i ciscenje klime?

A u servisu rade device rodjene iskljucive tokom punog meseca i to samo ako je bilo vedro, jednorog im drzi lampu, a dizalica radi na hrcke koji okrecu tockice? :)

Koliko onda kosta "veliki" servis?

abc

pre 2 godine

Nemam nista protiv Dacije ali ovaj Sandero je precenjen. Motor je problematican i slab a sam automobil (ako se ne racuna tablet u njemu i par elektronskih zezalica koje ne kostaju vise od 1000e) kao da je konstruisan pre deset godina.

Kobaja Grande

pre 2 godine

Dobar je Sandero, ali jos vise za ulozeni nivac nudi nova Dacia JOGGER.
Produzeni medjuosovinski razmak, ogroman prtljaznik od 700 litara, plus isti ovaj motor sa pogonom ma LPG.
Kada dodate na to servisni interval od 30.000km i cenu od 14.000eur u startnom paketu sa klimom, jasno je da ce ga taksisti obozavati.

Marko

pre 2 godine

Vise me ne zanimaju automobili bez automatskog menjaca. Da zivim u manjem mestu ok, ali u prenatrpanom gradu samo automatik dolazi u obzir. Dosta mi je saltanja na svakih 50 metara.

поверљиво из Шапца

pre 2 godine

колико сам ја пратио разне ауто портале стране и домаће веб и фејсбук дациа форуме овај нови ТНГ сандеро и логан је проблематичан са мотором као и онај претходни 0,9 ТНГ који је на крају и повучен из продаје а ко је пратио зна шта се дешавало и у Србији од 2016 до 2018 а сада све као да је исто у смислу симптома и у сервисима не знају да реше проблеме и незадовољни власници се чујем већ удружују око неких адвокатских канцеларија са идејом подношења представки и апликације суду

Nuklearni mravojed

pre 2 godine

190 evra za 3l ulja, filter ulja, filter gasa, svecice i ruke?
a dodatnih 150e za jos 2 filtera vazduha (motor/klima), 1 filter gasa i duvanje prasine iz kocnica i ciscenje klime?

A u servisu rade device rodjene iskljucive tokom punog meseca i to samo ako je bilo vedro, jednorog im drzi lampu, a dizalica radi na hrcke koji okrecu tockice? :)

Koliko onda kosta "veliki" servis?

rani

pre 2 godine

Mene, na ovim kolima odusevljava ovaj fazon sa krovnim nosacima. Prosto ne mogu da verujem da se niko toga nije setio pre njih. Prakticno, jednostavno, korisno, dobro izgleda, sve u svemu, skidam kapu onom ko je to smislio.

Marko

pre 2 godine

Vise me ne zanimaju automobili bez automatskog menjaca. Da zivim u manjem mestu ok, ali u prenatrpanom gradu samo automatik dolazi u obzir. Dosta mi je saltanja na svakih 50 metara.

11000 nisi video ni na slici

pre 2 godine

Ovo je apsolutno najbolji auto ali za max 11.000eur u paketu kao testirano vozilo!
Sve ostalo je bolest, nemam ništa protiv dacia-e ali ne za te pare
(ns ja, 10. januar 2022 11:18)

Bolest? 🙂 Ni manje ni više? Pišeš da je najprodavaniji evropski auto preskup a njegovi kupci bolesni?

milan

pre 2 godine

Cena za testirani model je bar hiljadu eura visa od navedene (lako proveriti, na sajtu Dacije imate konfigurator). Upravo sam kupio sandero, platio oko 14000 Eura, bez TNG, bez paketa vozac, bez automatske klime. Na osnovnu komfor verziju doplatio paket sigurnost i rezervnu gumu. Pre mesec dana je poskupeo jos stotinak eura.
Nisam siguran da razni komentatori cene prate koliko trenutno kostaju automobili. Nova Fabia i Corsa slicnih karakteristika su oko 18000, Fiesta i Ibica jos skuplji, ne znam da li se pojavio novi Polo, ali bice najskuplji.

samo kažem

pre 2 godine

a imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?

samsung

pre 2 godine

ne znam za ostale, ali brate mili kakav enterijer ! Na slikama izgleda top, na ulici sam je video i nisam skontao uopste koji je brend automobila u pitanju. Kad sam video fa je Dacia stvarno sam ostao i postao fasciniran

ns ja

pre 2 godine

Ovo je apsolutno najbolji auto ali za max 11.000eur u paketu kao testirano vozilo!
Sve ostalo je bolest, nemam ništa protiv dacia-e ali ne za te pare

s mile

pre 2 godine

Ako mu je potrošnja bila oko 9L TNGa, na benzin bi bila oko 7L.

Sa cenama od 96din za TNG, i 165 za BMB, neka novinari pojasne Kako je ušteda od 50% pri vožnji na TNG.

Sramota za novinarstvo

P. S. Imam oko 200 000km vožnje na TNG

Sremac

pre 2 godine

Odlična je nova Dacia. Vozim Logana, nemam posebnih zamerki. Agregat je osetljiv na lošiji TNG. Potrošnja TNG ispod 7 litara. Odlične su performanse. Malo tromiji u startu, ali međuubrzanja su odlična. Udoban auto. Za 14000€, u potpunosti ispunio moja očekivanja.
Cene servisa su visoke.

nesha

pre 2 godine

Skoro jedan tzv.niskobudžetni (koji to više nije) automobil nije testiran u 3 nastavka.Dakle,detaljno seciranje.To ujedno i govori o naporu brenda da ga konačno shvate ozbiljno.Uspeli su u tome i to na zahtevnom tržištu EU.Beleži prodajne uspehe.Razlog je prost - kao drugi ili gradski auto ispunjava projektovane uslove, kod prosečnog kupca u EU.Jer VW Polo sa skoro identičnim motorom i slabijom opremom košta za oko 3.000 evra više i ne nudi ništa značajnije bolje osim znaka na grilu.Tvrđa plastika u kabini je zajedničko za oba modela.I to je Daciji dovoljan argument.A to što mu četvero-kraki volan izgleda zastarelo, uz još nekoliko detalja (lažna lasna na vratima,imitacija alu-felni i nedostatak keder-gume na donjoj strani vrata i ruba prtljažnika),to kupce puno ne zanima.Ponuda sa TNG-om je stvar našeg shvatanja uštede novca i sirotinjskog tržišta i realno ne donosi neku uštedu uz potencijalne probleme i ateste kao i nedostatak rezervne gume.Sad što bi do pre 3 godine cena od 13.000 do 15.000 evra izgledala suludo za ovakav auto - je trenutno stanje, vrednosno poremećenog tržišta novih i polovnih automobila u Evropi i šire.Jer prema najavama za produženje ekonomske krize,nije nerealno očekivati da za par godina naslednik ovog modela dosegne "magičnih" 20.000 evra.

Ivan ZG

pre 2 godine

Najbolji su mi komentari ovih kojima je skup ovlašteni servis.
Pa nitko vas ne tera da idete kod njih. Odmah kod Mileta da vas ne zamrzi jer imate novi auto pa ga ne trebate. Ionako ste već kumovi. Ne smije se tradicija samo tako prekinuti. osim toga mora Mile i od nečega na skijanje. Ako vas nema, nema ni skijanja.
Samo da vam objasnim da nije obavezno koristiti tvorničku garanciju.
I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.
Prijatelj vozi taksi i evo do sada prešao 350.000 km na plin. Jedini problem je velika turbo rupa pa ga se vozi u nižoj brzini kako bi lakše povukao.
Uskoro ga prodaje kada stigne Dacia Jogger na plin. Toliko mu se zamjerila Dacija i motor.

Zoran

pre 2 godine

Ja ne znam koji mozak kupuje ovu kantu.
Moj prijatelj kupio novu mazdu 3 za 16..500e .
Trazis pa dobijas.
(Goran, 10. januar 2022 17:10)

Ne razumem za koga lažeš, šta je cilj. Nova Mazda košta 21.000 eura.

Kobaja Grande

pre 2 godine

Dobar je Sandero, ali jos vise za ulozeni nivac nudi nova Dacia JOGGER.
Produzeni medjuosovinski razmak, ogroman prtljaznik od 700 litara, plus isti ovaj motor sa pogonom ma LPG.
Kada dodate na to servisni interval od 30.000km i cenu od 14.000eur u startnom paketu sa klimom, jasno je da ce ga taksisti obozavati.

mile

pre 2 godine

Za te pare moze da se kupi i bolji novi auto. Dachia je bio i ostao djubre nevidjeno, jeftinjak, krs. Sekta vozaca dachia je postala gora od sekte skoda ili golf. Svi su ko na kalup, kad ih vidis na putu bezibod njih, voze sporo i nesigurno. Gledaji samo sebe, ne vode racuna o saobracaju oko sebe.
(Master Yoda, 10. januar 2022 14:40)

Zamislite ,dodje MasterYoda pred splav u Daciji Sandero, a svi ortaci parkirali Mecke i Bembare. Ortaci kazu, brate gadis nam se, vozis to djubre nevidjeno, jeftinjak,krs, silikonska pevaljka sidje sa stola i pljune ga...

Ivan ZG

pre 2 godine

ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.

Pa, bilo je problema, i to bas ozbiljnih sa prethodnim modelom na TNG. Pisali su mediji o tome, grupa kupaca se tuzila sa prodavcem, cak je i prodaja obustavljena na teritiriji Srbije. Ispostavilo se da je bilo do TNG, pa je NIS uradio kompletan remont postrojenja u Elimiru, gde se proizvodi. Problem je bio u nekim cevima, pa se u gasu nalazila neka masnoca, ili tako nesto, ne secam se najbolje. Sada je to reseno, gas je daleko cistiji i kvalitetniji, ali sam cuo da problem sa Dacijama i TNG opet postoji, verovatno je nesto drugo u pitanju.
(rani, 10. januar 2022 18:00)
U Hrvatskoj se nitko nije bunio na plinsku instalaciju, a samo jedna taksi firma ima preko 100 automobila na plin. Većina auti ima više od 250.000 km.
Bit će da je u pitanju loš plin.

nnidza

pre 2 godine

Vozim novog Stepway-a, Pisao sasvim realno u prvom delu nastavka ovog testa. Čitam preporuke o novim automobilima, koji su bolji a jeftiniji navodno... Ljudi, pogledajte cenovnike pre nego što bilo šta napišete. Gledate cenu sa PDV-om. Cene iz inostranstva nisu primenljive na našem tržištu. Modeli kojih ovde nema ne mogu ni da se porede a ni nabave. Ja nisam našao jeftiniji automobil a modeli koji ljudi predstavljaju po ceni od 15000 su najmanje 20+. Budimo realni, iskreni. Mislim, bar sebe nemojte a lažete. Ima jako lepih automobila, koji su bolji izbor od Stepway-a ali su 19-20000 a to je gotovo 7000€ više! To je dovoljno novca za 2 automobila!

Kaboom

pre 2 godine

Uzeo ga u junu prošle godine,prešao sa njim 10.000km (do sad).
Potrošnja plina 7-10l (otvoren put/grad Bgd).
Pristojan auto za pristojne novce.
Pomirite sa sa time da više nema jeftinih automobila,pa ni Dačije.
A to što mi pamtimo od toga vozimo skuplje polovnjake poznatijih marki od novog auta (ma kakav je) je za dugu raspravu. ;-)
Uostalom zar su vozači u Evropi baš tolike budale (Sandero i Golf su najprodavaniji modeli prošle godine)!?

поверљиво из Шапца

pre 2 godine

колико сам ја пратио разне ауто портале стране и домаће веб и фејсбук дациа форуме овај нови ТНГ сандеро и логан је проблематичан са мотором као и онај претходни 0,9 ТНГ који је на крају и повучен из продаје а ко је пратио зна шта се дешавало и у Србији од 2016 до 2018 а сада све као да је исто у смислу симптома и у сервисима не знају да реше проблеме и незадовољни власници се чујем већ удружују око неких адвокатских канцеларија са идејом подношења представки и апликације суду

Ja

pre 2 godine

(Goran, 10. januar 2022 17:10)

Daj ne pricaj gluposti. Mazda 3, osnovni paket opreme, minimum 20k evra. I mazdu 2 je tesko kupiti za 16500 evra

QwertyDGB

pre 2 godine

@ Jataganac2000

Ista kao i kod Mecke od pre 10-15 godina.

Problem je sto je za danasnje standarde to losije od konkurencije u B segmentu, na sta si ti brze bolje krenuo da aludiras. Zbog toga sto se EuroNCAP testovi tako brzo menjaju, FIAT ne izbacuje nove modele vec 10ak godina, nego ih samo ispod haube menja. Zato se ponosi kako 500L ima 5 zvezdica na testu koji je uradjen 2012, a na ovogodisnjoj verziji testa daj boze da bi imao 1 zvezdicu, jer izmedju ostalog kao ni ova Dacija nema gomilu senzora koji su do pre 2 godine bili opciona oprema.

1127

pre 2 godine

Ovo ce biti dobro da se kupi kao polovnjak za nekih 4-5 godina. Ako bude bio za 4 god ispod 100.000km i oko 7.5-8 hiljada u boljoj opremi,mislim da bi bila vrh kupovina. Tu otpadaju troskovi ovlascenog servisa zbog garancije.

rani

pre 2 godine

I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.

Pa, bilo je problema, i to bas ozbiljnih sa prethodnim modelom na TNG. Pisali su mediji o tome, grupa kupaca se tuzila sa prodavcem, cak je i prodaja obustavljena na teritiriji Srbije. Ispostavilo se da je bilo do TNG, pa je NIS uradio kompletan remont postrojenja u Elimiru, gde se proizvodi. Problem je bio u nekim cevima, pa se u gasu nalazila neka masnoca, ili tako nesto, ne secam se najbolje. Sada je to reseno, gas je daleko cistiji i kvalitetniji, ali sam cuo da problem sa Dacijama i TNG opet postoji, verovatno je nesto drugo u pitanju.

rani

pre 2 godine

поверљиво из Шапца, 10. januar 2022 09:54)

Cuo sam i ja za ta desavanja, valjda su u pitanju dizne, tj. neki problem sa ubrizgavanjem. Definitivno ispada da je bolja naknadna ugradnja, zbog jednostavnosti uredjaja.

realno

pre 2 godine

Servisi su preskupi ostalo bez primedbi
(Zoc, 10. januar 2022 11:31)

Za onaj običan sandero stepway od 90 ks prosečna cena godišnjeg redovnog servisa je oko 200 evra. Tako ispadne kada bi ukupnu cenu za prvih pet redovnih servisa podelio sa pet.
Za ovaj sa TNG je sve to malo skuplje jer samo redovan servis TNG uredjaja košta 65-70 evra godišnje.
Zna Dačija zašto nudi mogućnost doplate za 7 godina garancije.
Ko misli da će za 14-15-16 hiljada da kupi nov sandero i da posle ima neke baš smešne troškove servisiranja taj je baš detinjast.

abc

pre 2 godine

Nemam nista protiv Dacije ali ovaj Sandero je precenjen. Motor je problematican i slab a sam automobil (ako se ne racuna tablet u njemu i par elektronskih zezalica koje ne kostaju vise od 1000e) kao da je konstruisan pre deset godina.

Master Yoda

pre 2 godine

Za te pare moze da se kupi i bolji novi auto. Dachia je bio i ostao djubre nevidjeno, jeftinjak, krs. Sekta vozaca dachia je postala gora od sekte skoda ili golf. Svi su ko na kalup, kad ih vidis na putu bezibod njih, voze sporo i nesigurno. Gledaji samo sebe, ne vode racuna o saobracaju oko sebe.

citalac vesti i komentara b92

pre 2 godine

Prvo o meni: ne razumem se u aute. Kupio Stepway, benzin.

Iskustva:
- sve sto pise u specifikaciji: ima.
- sve sto ne pise, a podrazumeva se (ma kakava banalna stvar da je u pitanju): nema.

Najbolji auto je:
1. sluzbeni
2. nov

Savet 1: ko ima vise para, neka kupi skuplji (bolji) auto.
Savet 2: ko se razume u aute, voli da prcka po njemu i za to ima vremena - polovnjak

Sve u svemu: ja zadovoljan (za sada) sa mojim Stepwayom (na benzin)

sasa

pre 2 godine

Ako mu je potrošnja bila oko 9L TNGa, na benzin bi bila oko 7L.

Sa cenama od 96din za TNG, i 165 za BMB, neka novinari pojasne Kako je ušteda od 50% pri vožnji na TNG.

Sramota za novinarstvo

P. S. Imam oko 200 000km vožnje na TNG
(s mile, 10. januar 2022 11:13)

U kom ti veku zivis..ne nego trosi 5l benzina..mislim stvarno..danasnji plinski uredjaji ne prave razliku kao pre sto su pravili..cek znaju i manje da trose u zavisnisti od softvera..ali ajmo realo oko 0,5l vise da trose plina..

mali preduzetnik

pre 2 godine

Uđem u salon da vidim stepveja u najboljem paketu od 13 hiljada i pitam prodavca koliko bi bio takav da ga poručim jer mi je rekao da na tome ima nekih dodataka.Kaže sa svim tim opcijama koje ima ovaj salonski stepvej od 90 konja što ga gledate nov bude 15.460 i cekao bih barem 6 meseci ali bih ostavio kaparu od samo 100 evra.Pitao sam za neki popust u ceni ali ništa od toga.Malo me je šokirala takva konačna cena jer za te pare ima i drugih novih kola.

Vozač

pre 2 godine

Jedino hvale vredno je srpski meni. A... znači da nema nikakvih kompromisa u pogledu tehnologije, pre svega u oblasti bezbednosti....
pada u vodu pogledom na Euroncap test, gde Klio ima 92% a Stepway 72% zaštite za vozača i suvozača.

onlyhuman

pre 2 godine

Realno, ako pricamo o novom automobilu do 14-15 hiljada evra, nema bolje ponude od Logana ili Sandera Stepway na fabricki plin sa svom opremom koja se nudi. Naravno, nakon isteka lizinga od 4 ili 5 godina, takav auto odmah ide na prodaju. Pricamo cisto sa tacke gledista odnos dobijenog i ulozenog i troskova eksploatacije. Ne pricam o voznim karakteristikama, ne pricam o nekoj udobnosti, kvalitetu izrade itd.

Master Yoda

pre 2 godine

Da, u prvom komentaru sam zaboravio da dodam, taj Joger ili kako vec, smece od tri cilindra 0,9 kubika za sedam ljudi, toliko ih i treba kad ga guraju uzbrdo na prvoj vecoj uzbrdici. Sve u svemu, obican krs, premalo za toliki novac. A sad sekta dachista u napad, posto po snegu ne vozite nego sedite pored telefona.

Tomy Čubura

pre 2 godine

imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?
(samo kažem, 10. januar 2022 15:49)
da to je rekao verovatno , a verovatno je taj kostao nov 50.000/60.000 pa mozes misliti sta je dacija za njega

Radovan

pre 2 godine

Najbolji su mi komentari ovih kojima je skup ovlašteni servis.
Pa nitko vas ne tera da idete kod njih. Odmah kod Mileta da vas ne zamrzi jer imate novi auto pa ga ne trebate. Ionako ste već kumovi. Ne smije se tradicija samo tako prekinuti. osim toga mora Mile i od nečega na skijanje. Ako vas nema, nema ni skijanja.
Samo da vam objasnim da nije obavezno koristiti tvorničku garanciju.
I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.
Prijatelj vozi taksi i evo do sada prešao 350.000 km na plin. Jedini problem je velika turbo rupa pa ga se vozi u nižoj brzini kako bi lakše povukao.
Uskoro ga prodaje kada stigne Dacia Jogger na plin. Toliko mu se zamjerila Dacija i motor.
(Ivan ZG, 10. januar 2022 17:14)

PEUGEOT 308 SW MK2 (auto C segmenta koji ima dimenzije D segmenta, gepek preko 600 L) ima najnižu cenu servisnog održavanja u garantnom roku od 100.000 km, dok ŠKODA,DACIA i ostali iz B i B+ segmenta imaju mnogo veću.

Nemojte misliti da su ovi manji i jeftiniji auti, bolji i jeftiniji od kvalitetnijih i skupljih. Znaju fabrike sve da nam naplate, pa ako gledate kroz relativne odnose, ovi jeftiniji ispadnu skuplji. A i lošiji su. Zato im je prodajna cena niža.

Plastika je materijal budućnosti. Dobija se iz nafte, a priče o ekologiji su samo maska da se dobiju više cene, isto kao što je bilo 1971. za vreme takozvane naftne krize kada je nafta poskupela 400%, tržišnim dogovorom u organizaciji OPEC.

laki

pre 2 godine

Citam u komentarima o bezbenosti zvezdicama, bojama lutaka, limenka limariji itd... Pogledajte i starije verzije drugih modela barem sto se limarije tice. Euroncap Recimo primera golf 4, 5, 6. audi a4 2008, astra H, ili da ne nabrajam starija vozila fiat punta, fiat una sto se jos vozi po nasim putevima. Pogledajmo krivljenje limarije i polozaj vozaca itd... Pa uporedimo sa sanderom. Zakljucak ce se sam reci. Stepway da je testiran pre 4 godine imao bi punih 5 zvezdica. Kao i renault zoe koji je 2013te imao 5 zvezdica. Pa postade nebezbedan sa nula zvezdica prosle godine. Ima boljih naravno od stepwaya novih vozila, ali tu za cenu i ponudu prostora opremu bezbednost, nudi mnogo. Bez predrasuda naravno.

boki

pre 2 godine

Ja imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..

jo

pre 2 godine

Dacia je dosta izgubila ukidanjem starih i proverenih 1.2/1.4/1.6 motora iz Renoa, sa ovim malim trocilindrasima je vec bilo problema i ko zna kako ce se pokazati do npr.100000km a vozaci dacije nisu poznati po tome sto je voze 2god pa menjaju auto...

Laka

pre 2 godine

NOVI Sandero Stepway je udoban automobil, daleko odmakao od ranijih modela Dacije, daje dosta za novac, i ima moderan turbo motor TCE, dobru opremu. Dok mnogi novi konkurenti u osnovnim paketima jos u ponudi imaju atmosferske benzince koji su vise potrosnje i slabijih performansi. Uporedite sa cenom nove Skode Fabia koja je opet postala znatno skuplja od Sandera. Dve zvezdice na testu sudara su zbog nedostatka sistema za pracenje trake i radara koji ne prepoznaje pesaka. Nacin merenja bezbednosti se promenio, danas svaki auto bez radara je ocenjen sa nula zvezdica po novoj metodi. Pa i da je pre 8 godina bio sa svih pet zvezdica...

VILI

pre 2 godine

Bezbednost je u rangu testiranih citroena c4 i opel mokka, renault kangoo. EuroNcap 2021, tako da ne odudara kao sto se misli kada se kaze bezbednost ocenjena sa 2 zvezdice, razlog zasto navedeni modeli imaju 4 zvezdice je u pomoci asistencije elektronskih sistema. Pracenje linije, prepoznavanje radara pesaka. Moze se uporediti na njihovom sajtu u detaljnim izvestajima i bodovanju sigurnosti putnika u kabini. Radar kod stepwaya prepoznaje samo putnicka vozila.

ja, 90210

pre 2 godine

Zašto bi uzeo ovo za 14 kEUR, umesto Micubišija Space Star za 9450 EUR ?! A za te pare Dacie imaš Suzuki Swift koji je "mild hybrid". Uzgred "gradska kola" postaju sve manje "gradska" u EU, jer gradovi sve više zabranjuju ulaz, recimo Pariz. Kod Švaba nalepke na debelo, Englezi u centar naplačuju. Više če postati "no-go" zone za auta.

Nerko

pre 2 godine

14 Milja za plastičan auto.... Pa polovnjaci od 7 milja izgledaju bolje i moćnije... Uzmi astru 2015-o npr
Ali brate E250 cdi 2011 je 10.000e
Dačiju da oplaces pored tih polovnjaka
A što se novih tiče, Suzuki je majka

Joca

pre 2 godine

5 godina garancije bilo za stari model. Odeš da odradiš mali servis u četvrtoj godini
(radi se jednom godišnje ako malo prelaziš) sa 27 hiljada na satu i oni ti kažu da je obavezno uraditi i veliki servis. To iznosi oko 50-ak crvenih ili gubiš garanciju.
(Direktor iz Novog Miloševa, 11. januar 2022 00:13)

Isto tako je sada i za novi 1,0 TCE.
Veliki servis se radi svake 4 godine.

komentar

pre 2 godine

Možda ovaj auto lepo izgleda ušminkan je,bla, bla, bla...ali zašto tako mali agregat?
Druga stvar, ako ovaj auto troši 9l plina, sigurno je da troši u gradskim uslovima vožnje bar 6 l benzina, kakva je tu onda ušteda?

Neko

pre 2 godine

Ok je, sve bih mu oprostio ali znak i naziv, nema šanse, tako da Rumun ne dolazi u obzir. Može Italijan, Francuz, Nemac, Koreanac, Japanac itd, ali ovaj nikad, džaba sve.

ZNBg

pre 2 godine

U tekstu se na kraju kaže "kad se sve stavi na papir ovo je za 15.000 EUR jedna od najboljih ponuda". To je tačno, ali to još uvek ne znači da je to DOBRA ponuda. To više nije automobil za penzionere ili neke porodice sa manjim prihodima ili za bilo koga ko prelazi malu kilometražu. Potrošnja uopšte nije mala kao ni troškovi održavanja. Jedini argument onih koji brane ovaj automobil po ovoj ceni je taj da su "drugi još skuplji". Neko je skoro lepo rekao da su svi automobili precenjeni.
Mislim da je ovo povoljno samo za neke firme kao službeno vozilo a oni koji će malo voziti, isključivo po gradu, bolje će proći ako kupe neki drugi mali auto - čist benzinac bez plina.

Direktor iz Novog Miloševa

pre 2 godine

5 godina garancije bilo za stari model. Odeš da odradiš mali servis u četvrtoj godini
(radi se jednom godišnje ako malo prelaziš) sa 27 hiljada na satu i oni ti kažu da je obavezno uraditi i veliki servis. To iznosi oko 50-ak crvenih ili gubiš garanciju.

Miloljub

pre 2 godine

Meni ovaj Sandero radi i po 8-10 minuta najpre na benzin pa tek posle predje na plin. A nekada se i u vožnji vrati na benzin sam. Kažu da je to normalno. Jesam reklamirao i ništa.

Mita

pre 2 godine

Celih 91 konja,a mali servis skoro 200 e?Stvarno mnogo za takav auto.Možda i nije loš auto za prevoz nekih građevinaca i to je to,ali za ništa više od toga.Možda i kao treći auto u kući,ali kao jedini,ne baš pametno.Pravi problem mu je bezbednost jer sa dve zvezde je zaista sramota za 2022 godinu.Mada to nije ništa novo za Daciu,pošto im najnoviji Spring ima jednu zvezdicu.Od toga je i peglica bezbednija.To je stvarno sramotno za auto od 14.000 e i sa cenom malog servisa od 200 e...

Prvo

pre 2 godine

@ Jataganac2000

Ista kao i kod Mecke od pre 10-15 godina.

Problem je sto je za danasnje standarde to losije od konkurencije u B segmentu, na sta si ti brze bolje krenuo da aludiras. Zbog toga sto se EuroNCAP testovi tako brzo menjaju, FIAT ne izbacuje nove modele vec 10ak godina, nego ih samo ispod haube menja. Zato se ponosi kako 500L ima 5 zvezdica na testu koji je uradjen 2012, a na ovogodisnjoj verziji testa daj boze da bi imao 1 zvezdicu, jer izmedju ostalog kao ni ova Dacija nema gomilu senzora koji su do pre 2 godine bili opciona oprema.
(QwertyDGB, 10. januar 2022 20:08)

Moguce.. al ja se ne bih usudio da vozim decu u ovim kolima.. muniru..

Moca

pre 2 godine

@Kaboom Po podacima sa zvanične internet stranice Duster ima 1191kg a Stepway 1134kg, gde nađoste 300kg? Pričam o verzijama 1.0 TCe kod oba modela.

Dare

pre 2 godine

Lep dizajn sandera, prijatelj je imao proslu drugu generaciju paket ambiance , prodao golfa IV koji je vozio preko 7 godina. Kaze da je veoma zadovoljan autom.

boki

pre 2 godine

imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?
(samo kažem, 10. januar 2022 15:49)
da to je rekao verovatno , a verovatno je taj kostao nov 50.000/60.000 pa mozes misliti sta je dacija za njega
(Tomy Čubura, 10. januar 2022 20:03)

Ne ja sam ga uzeo pre 3 god i platio 15.000e a sada vredi jedno 12.000 u ovoj opremi mada ih ima i za manje ali klot (za daciju svemurski brod i dalje) a kada je on kostao 60+h dacija je bila oko 7-8h a sada planiram 2013-2014 oko 25-30h

Kaboom

pre 2 godine

(zzz, 11. januar 2022 19:26)

Da ga ne ureknem,nikakvih do sada.
Možda sam ocekivao manju potrošnju po gradu,ali kad mi je prosečna brzina cca 25km/h,ne ocekujte čuda.
Više je bio plin bio problem u tom periodu (famozna smola koja je shebavala dizne).Skoro sam video u komšiluku (Hr),Logan Mcv 0.9 LPG sa 350.000km.
Jbga,oni nisu imali tih problema.
P.S.duster je teži cca 300kg od stepway-a.

Kaboom

pre 2 godine

(Moca, 12. januar 2022 14:50)
Moja greška,1.5dci je teži cca 200kg.
Iste su težine oba modela sa 1.0 LPG,ma koliko to bilo čudno. :-D

Dejan

pre 2 godine

КАд се нема за боље и ново онда је ово једини избор али ако је буџет за длаку већи онда рећи не овом аутомобилу. Извештај са EURO NCAP теста каже (Цитирам): Очитавања са лутке су показала заштиту која је једва била адекватна за колена и бутне кости возача и сувозача. Међутим, структуре на инструмент табли су представљале ризик од повреда путника различитих величина и оних који седе у различитим положајима, а заштита овог дела тела је смањена на маргиналну. Заштита грудног коша је такође оцењена као маргинална за оба путника на предњим седиштима, на основу очитавања компресије грудног коша. Сандеро Степвеј је прилично мали и лаган, а анализа деформабилне баријере након теста је показала да би то био бенигни судар за друго возило. У тесту круте баријере пуне ширине, заштита возача на предњем седишту и сувозача на задњем седишту била је једва адекватна за све критичне делове тела. У тесту бочне баријере, који представља удар другог возила, компресија грудног коша је показала маргинални ниво заштите. У тесту бочног стуба, заштита свих критичних делова тела је оцењена као добра или адекватна. Процена кретања путника у удару са удаљене стране показала је лошу заштиту и Сандеро Степвеј нема противмеру, као што је централни ваздушни јастук, за овај тип незгоде. Тестови на предњим седиштима и наслонима за главу показали су добру заштиту од трзајних повреда у случају судара од позади. Међутим, геометријска анализа задњих седишта указала је на маргиналну заштиту од трзаја.

Gogi

pre 2 godine

Jel zna neko,možda grešim,ali sudeći po onoj slici na 1.testu zadnjeg točka,ovaj auto ima doboš kočnice...?Ako štede na kočnicama i da ovaj auto nema sve diskove,onda je svaka diskusija uzaludna...

tata

pre 2 godine

koliko budalaština u komentarima, koliko budalaštinu u vezi ocene bezbednosti. moj ćale sa fićom opajao evropu-nikad udes nije imao. moj prvi jugo - ista priča. voziš pažljivo i nema problema. malo pameti u glavu i sve je ok. a ove zajebavancije sa dodatnim delovima opreme...muka mi je od toga. ja po snegu bolje vozim bez asistencije, tako sam navežbao. a nije da nisam probao sve i svašta da vozim dok sam radio u rent-a-car agenciji. ako mogu sve to pogasim.

Mita

pre 2 godine

@(laki, 24. januar 2022 14:38
Za 15.000 evra nudi dobru bezbednost,to jest skoro pa najgoru.Imaš gomilu automobila koji su 12-13.000 evra,a bezbedniji su 5x.Kao što neko reče,na bezbednosti se poslednje štedi,ali Dacia ljudski život ne ceni.Samo je bitno da se proda što više ovih čuda...

Miki

pre 2 godine

@(VILI, 17. januar 2022 21:53)
Netačno.Ovaj auto je zaista loš po pitanju asistencije,ali pogleajte malo bolje video i sudar pri 50 km/h.Auto se zaista ceo izdeformiše na 50 km/h,a zamislite na većim brzinama.Blago rečeno,katastrofa.Takođe,pogledajte grudni koš.Sve je braon,noge,takođe.Hajde noge,možete da završite samo u kolicima,ali grudni koš,to je već opasno po život sa 50 km/h.Dejan je lepo sve objasnio.Zaista za auto od 15.000 evra,ovakva bezbednost je vrlo niska.Auto je lagan,nema čvrstu karoseriju i pri sudaru sa drugim automobilima je slab.Razumem da se štedi,ali na bezbednosti se ne štedi,a to nije ništa novo za Daciu.Zaista svi Dacia automobili imaju lošu bezbednost.Spring samo jednu zvezdicu,a Daster koji je kao neki džip cele tri zvezdice i to im je najbolji rezultat.Zaista,očajno.Kome je bezbednost nebitna i voli ruski rulet,onda je ovo pravi auto za njega...

Mita

pre 2 godine

@(tata, 10. februar 2022 11:51)
Kada smo kod bezbednosti,šta ćemo sa tim što Stepway ima doboše pozadi,odnosno ne može ni uz doplatu da se uzmu diskovi?Znate i sami kakve su doboš kočnice,nikakve...Ja ne znam da li ih još neko i koristi sem Dacie.Znači,ako se štedi na kočnicama,šta reći kakva im je bezbednoist,a da ne pričamo dalje o 3 zvezdice,slabe karoserije(na Euroncaap testu telo je obojeno sve u braon)...Na tom autu jedino što valja je motor.

Dejan

pre 2 godine

@(laki, 24. januar 2022 14:38)
Porediš neuporedivo. U isti koš stavljaš poslednju generaciju Sandera i nešto što se proizvodilo 5-6 godina ranije.

zzz

pre 2 godine

(Kaboom, 11. januar 2022 15:08)

Posto mi je interesantan duster 1.0 eco-g, jesi li imao bilo kakve probleme pri voznji na plin do sada? Bilo je ovde komentara da je bilo problema sa 0,9 motorom ranije, pa me bas interesuje da li si zadovoljan do sada sa voznjom na plin?

Picopevac

pre 2 godine

Dopadljiv auto,nisam ga vozio ali stiče se utisak da nije baš komforan tj.skromnih je dimenzija.Ko ne prelazi puno a auto mu je samo prevozno sredstvo idealna je kupovina.Ostali po meni imaju puno boljih izbora.. D segmenta itd

Koja

pre 1 godinu

@tata
Nije samo problem kreš test,za koji Vi tvrdite da nema veze,nego pogledajte samo koliko je zaustavnim put?Dakle,loše koči sa dobošima to jest katastrofa,a ako ne ukoči onda neka vam je Bog u pomoći.Ali kočnice,kao da je to bitno,za vas...

Zoki

pre 1 godinu

@tata
Ma,Vi ste Šumaher,vama i ne trebaju kočnice.Vi možete da vozite bez kočnica.Najbolji ste vozač na planeti,šta će vam kočnice.

Tanja

pre 2 meseca

Novi Dacia Sandero star mesec dana, sa 1200 pređenih km, ostavio me na auto-putu. Počeo je da prijavljuje grešku u vezi sa ubrizgavanjem i sa kočionim sistemom, počeo je da trza i gubi na gasu. Toliko o pouzdanosti Sandera o kojoj pišu razne plaćene instance, a i o novim automobilima.

Master Yoda

pre 2 godine

Za te pare moze da se kupi i bolji novi auto. Dachia je bio i ostao djubre nevidjeno, jeftinjak, krs. Sekta vozaca dachia je postala gora od sekte skoda ili golf. Svi su ko na kalup, kad ih vidis na putu bezibod njih, voze sporo i nesigurno. Gledaji samo sebe, ne vode racuna o saobracaju oko sebe.

boki

pre 2 godine

Ja imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..

abc

pre 2 godine

Nemam nista protiv Dacije ali ovaj Sandero je precenjen. Motor je problematican i slab a sam automobil (ako se ne racuna tablet u njemu i par elektronskih zezalica koje ne kostaju vise od 1000e) kao da je konstruisan pre deset godina.

Neko

pre 2 godine

Ok je, sve bih mu oprostio ali znak i naziv, nema šanse, tako da Rumun ne dolazi u obzir. Može Italijan, Francuz, Nemac, Koreanac, Japanac itd, ali ovaj nikad, džaba sve.

Master Yoda

pre 2 godine

Da, u prvom komentaru sam zaboravio da dodam, taj Joger ili kako vec, smece od tri cilindra 0,9 kubika za sedam ljudi, toliko ih i treba kad ga guraju uzbrdo na prvoj vecoj uzbrdici. Sve u svemu, obican krs, premalo za toliki novac. A sad sekta dachista u napad, posto po snegu ne vozite nego sedite pored telefona.

komentar

pre 2 godine

Možda ovaj auto lepo izgleda ušminkan je,bla, bla, bla...ali zašto tako mali agregat?
Druga stvar, ako ovaj auto troši 9l plina, sigurno je da troši u gradskim uslovima vožnje bar 6 l benzina, kakva je tu onda ušteda?

sasa

pre 2 godine

Ako mu je potrošnja bila oko 9L TNGa, na benzin bi bila oko 7L.

Sa cenama od 96din za TNG, i 165 za BMB, neka novinari pojasne Kako je ušteda od 50% pri vožnji na TNG.

Sramota za novinarstvo

P. S. Imam oko 200 000km vožnje na TNG
(s mile, 10. januar 2022 11:13)

U kom ti veku zivis..ne nego trosi 5l benzina..mislim stvarno..danasnji plinski uredjaji ne prave razliku kao pre sto su pravili..cek znaju i manje da trose u zavisnisti od softvera..ali ajmo realo oko 0,5l vise da trose plina..

поверљиво из Шапца

pre 2 godine

колико сам ја пратио разне ауто портале стране и домаће веб и фејсбук дациа форуме овај нови ТНГ сандеро и логан је проблематичан са мотором као и онај претходни 0,9 ТНГ који је на крају и повучен из продаје а ко је пратио зна шта се дешавало и у Србији од 2016 до 2018 а сада све као да је исто у смислу симптома и у сервисима не знају да реше проблеме и незадовољни власници се чујем већ удружују око неких адвокатских канцеларија са идејом подношења представки и апликације суду

ns ja

pre 2 godine

Ovo je apsolutno najbolji auto ali za max 11.000eur u paketu kao testirano vozilo!
Sve ostalo je bolest, nemam ništa protiv dacia-e ali ne za te pare

Nerko

pre 2 godine

14 Milja za plastičan auto.... Pa polovnjaci od 7 milja izgledaju bolje i moćnije... Uzmi astru 2015-o npr
Ali brate E250 cdi 2011 je 10.000e
Dačiju da oplaces pored tih polovnjaka
A što se novih tiče, Suzuki je majka

Prvo

pre 2 godine

@ Jataganac2000

Ista kao i kod Mecke od pre 10-15 godina.

Problem je sto je za danasnje standarde to losije od konkurencije u B segmentu, na sta si ti brze bolje krenuo da aludiras. Zbog toga sto se EuroNCAP testovi tako brzo menjaju, FIAT ne izbacuje nove modele vec 10ak godina, nego ih samo ispod haube menja. Zato se ponosi kako 500L ima 5 zvezdica na testu koji je uradjen 2012, a na ovogodisnjoj verziji testa daj boze da bi imao 1 zvezdicu, jer izmedju ostalog kao ni ova Dacija nema gomilu senzora koji su do pre 2 godine bili opciona oprema.
(QwertyDGB, 10. januar 2022 20:08)

Moguce.. al ja se ne bih usudio da vozim decu u ovim kolima.. muniru..

ja, 90210

pre 2 godine

Zašto bi uzeo ovo za 14 kEUR, umesto Micubišija Space Star za 9450 EUR ?! A za te pare Dacie imaš Suzuki Swift koji je "mild hybrid". Uzgred "gradska kola" postaju sve manje "gradska" u EU, jer gradovi sve više zabranjuju ulaz, recimo Pariz. Kod Švaba nalepke na debelo, Englezi u centar naplačuju. Više če postati "no-go" zone za auta.

Vozač

pre 2 godine

Jedino hvale vredno je srpski meni. A... znači da nema nikakvih kompromisa u pogledu tehnologije, pre svega u oblasti bezbednosti....
pada u vodu pogledom na Euroncap test, gde Klio ima 92% a Stepway 72% zaštite za vozača i suvozača.

11000 nisi video ni na slici

pre 2 godine

Ovo je apsolutno najbolji auto ali za max 11.000eur u paketu kao testirano vozilo!
Sve ostalo je bolest, nemam ništa protiv dacia-e ali ne za te pare
(ns ja, 10. januar 2022 11:18)

Bolest? 🙂 Ni manje ni više? Pišeš da je najprodavaniji evropski auto preskup a njegovi kupci bolesni?

Tomy Čubura

pre 2 godine

imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?
(samo kažem, 10. januar 2022 15:49)
da to je rekao verovatno , a verovatno je taj kostao nov 50.000/60.000 pa mozes misliti sta je dacija za njega

Ivan ZG

pre 2 godine

Najbolji su mi komentari ovih kojima je skup ovlašteni servis.
Pa nitko vas ne tera da idete kod njih. Odmah kod Mileta da vas ne zamrzi jer imate novi auto pa ga ne trebate. Ionako ste već kumovi. Ne smije se tradicija samo tako prekinuti. osim toga mora Mile i od nečega na skijanje. Ako vas nema, nema ni skijanja.
Samo da vam objasnim da nije obavezno koristiti tvorničku garanciju.
I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.
Prijatelj vozi taksi i evo do sada prešao 350.000 km na plin. Jedini problem je velika turbo rupa pa ga se vozi u nižoj brzini kako bi lakše povukao.
Uskoro ga prodaje kada stigne Dacia Jogger na plin. Toliko mu se zamjerila Dacija i motor.

onlyhuman

pre 2 godine

Realno, ako pricamo o novom automobilu do 14-15 hiljada evra, nema bolje ponude od Logana ili Sandera Stepway na fabricki plin sa svom opremom koja se nudi. Naravno, nakon isteka lizinga od 4 ili 5 godina, takav auto odmah ide na prodaju. Pricamo cisto sa tacke gledista odnos dobijenog i ulozenog i troskova eksploatacije. Ne pricam o voznim karakteristikama, ne pricam o nekoj udobnosti, kvalitetu izrade itd.

Mita

pre 2 godine

Celih 91 konja,a mali servis skoro 200 e?Stvarno mnogo za takav auto.Možda i nije loš auto za prevoz nekih građevinaca i to je to,ali za ništa više od toga.Možda i kao treći auto u kući,ali kao jedini,ne baš pametno.Pravi problem mu je bezbednost jer sa dve zvezde je zaista sramota za 2022 godinu.Mada to nije ništa novo za Daciu,pošto im najnoviji Spring ima jednu zvezdicu.Od toga je i peglica bezbednija.To je stvarno sramotno za auto od 14.000 e i sa cenom malog servisa od 200 e...

Miki

pre 2 godine

@(VILI, 17. januar 2022 21:53)
Netačno.Ovaj auto je zaista loš po pitanju asistencije,ali pogleajte malo bolje video i sudar pri 50 km/h.Auto se zaista ceo izdeformiše na 50 km/h,a zamislite na većim brzinama.Blago rečeno,katastrofa.Takođe,pogledajte grudni koš.Sve je braon,noge,takođe.Hajde noge,možete da završite samo u kolicima,ali grudni koš,to je već opasno po život sa 50 km/h.Dejan je lepo sve objasnio.Zaista za auto od 15.000 evra,ovakva bezbednost je vrlo niska.Auto je lagan,nema čvrstu karoseriju i pri sudaru sa drugim automobilima je slab.Razumem da se štedi,ali na bezbednosti se ne štedi,a to nije ništa novo za Daciu.Zaista svi Dacia automobili imaju lošu bezbednost.Spring samo jednu zvezdicu,a Daster koji je kao neki džip cele tri zvezdice i to im je najbolji rezultat.Zaista,očajno.Kome je bezbednost nebitna i voli ruski rulet,onda je ovo pravi auto za njega...

Mita

pre 2 godine

@(laki, 24. januar 2022 14:38
Za 15.000 evra nudi dobru bezbednost,to jest skoro pa najgoru.Imaš gomilu automobila koji su 12-13.000 evra,a bezbedniji su 5x.Kao što neko reče,na bezbednosti se poslednje štedi,ali Dacia ljudski život ne ceni.Samo je bitno da se proda što više ovih čuda...

boki

pre 2 godine

imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?
(samo kažem, 10. januar 2022 15:49)
da to je rekao verovatno , a verovatno je taj kostao nov 50.000/60.000 pa mozes misliti sta je dacija za njega
(Tomy Čubura, 10. januar 2022 20:03)

Ne ja sam ga uzeo pre 3 god i platio 15.000e a sada vredi jedno 12.000 u ovoj opremi mada ih ima i za manje ali klot (za daciju svemurski brod i dalje) a kada je on kostao 60+h dacija je bila oko 7-8h a sada planiram 2013-2014 oko 25-30h

Marko

pre 2 godine

Vise me ne zanimaju automobili bez automatskog menjaca. Da zivim u manjem mestu ok, ali u prenatrpanom gradu samo automatik dolazi u obzir. Dosta mi je saltanja na svakih 50 metara.

Picopevac

pre 2 godine

Dopadljiv auto,nisam ga vozio ali stiče se utisak da nije baš komforan tj.skromnih je dimenzija.Ko ne prelazi puno a auto mu je samo prevozno sredstvo idealna je kupovina.Ostali po meni imaju puno boljih izbora.. D segmenta itd

mali preduzetnik

pre 2 godine

Uđem u salon da vidim stepveja u najboljem paketu od 13 hiljada i pitam prodavca koliko bi bio takav da ga poručim jer mi je rekao da na tome ima nekih dodataka.Kaže sa svim tim opcijama koje ima ovaj salonski stepvej od 90 konja što ga gledate nov bude 15.460 i cekao bih barem 6 meseci ali bih ostavio kaparu od samo 100 evra.Pitao sam za neki popust u ceni ali ništa od toga.Malo me je šokirala takva konačna cena jer za te pare ima i drugih novih kola.

Dejan

pre 2 godine

КАд се нема за боље и ново онда је ово једини избор али ако је буџет за длаку већи онда рећи не овом аутомобилу. Извештај са EURO NCAP теста каже (Цитирам): Очитавања са лутке су показала заштиту која је једва била адекватна за колена и бутне кости возача и сувозача. Међутим, структуре на инструмент табли су представљале ризик од повреда путника различитих величина и оних који седе у различитим положајима, а заштита овог дела тела је смањена на маргиналну. Заштита грудног коша је такође оцењена као маргинална за оба путника на предњим седиштима, на основу очитавања компресије грудног коша. Сандеро Степвеј је прилично мали и лаган, а анализа деформабилне баријере након теста је показала да би то био бенигни судар за друго возило. У тесту круте баријере пуне ширине, заштита возача на предњем седишту и сувозача на задњем седишту била је једва адекватна за све критичне делове тела. У тесту бочне баријере, који представља удар другог возила, компресија грудног коша је показала маргинални ниво заштите. У тесту бочног стуба, заштита свих критичних делова тела је оцењена као добра или адекватна. Процена кретања путника у удару са удаљене стране показала је лошу заштиту и Сандеро Степвеј нема противмеру, као што је централни ваздушни јастук, за овај тип незгоде. Тестови на предњим седиштима и наслонима за главу показали су добру заштиту од трзајних повреда у случају судара од позади. Међутим, геометријска анализа задњих седишта указала је на маргиналну заштиту од трзаја.

1127

pre 2 godine

Ovo ce biti dobro da se kupi kao polovnjak za nekih 4-5 godina. Ako bude bio za 4 god ispod 100.000km i oko 7.5-8 hiljada u boljoj opremi,mislim da bi bila vrh kupovina. Tu otpadaju troskovi ovlascenog servisa zbog garancije.

Nuklearni mravojed

pre 2 godine

190 evra za 3l ulja, filter ulja, filter gasa, svecice i ruke?
a dodatnih 150e za jos 2 filtera vazduha (motor/klima), 1 filter gasa i duvanje prasine iz kocnica i ciscenje klime?

A u servisu rade device rodjene iskljucive tokom punog meseca i to samo ako je bilo vedro, jednorog im drzi lampu, a dizalica radi na hrcke koji okrecu tockice? :)

Koliko onda kosta "veliki" servis?

realno

pre 2 godine

Servisi su preskupi ostalo bez primedbi
(Zoc, 10. januar 2022 11:31)

Za onaj običan sandero stepway od 90 ks prosečna cena godišnjeg redovnog servisa je oko 200 evra. Tako ispadne kada bi ukupnu cenu za prvih pet redovnih servisa podelio sa pet.
Za ovaj sa TNG je sve to malo skuplje jer samo redovan servis TNG uredjaja košta 65-70 evra godišnje.
Zna Dačija zašto nudi mogućnost doplate za 7 godina garancije.
Ko misli da će za 14-15-16 hiljada da kupi nov sandero i da posle ima neke baš smešne troškove servisiranja taj je baš detinjast.

Sremac

pre 2 godine

Odlična je nova Dacia. Vozim Logana, nemam posebnih zamerki. Agregat je osetljiv na lošiji TNG. Potrošnja TNG ispod 7 litara. Odlične su performanse. Malo tromiji u startu, ali međuubrzanja su odlična. Udoban auto. Za 14000€, u potpunosti ispunio moja očekivanja.
Cene servisa su visoke.

samo kažem

pre 2 godine

a imam auto 2008god i ima vise i bolje opreme od pomenutog modela,bezbedniji i jeftiniji za odravanje (premijum)bolje izgleda i ne gubi ma vrednosti kao dacija .jedino trosi 2l vise..moze da se kupi za 10.000odlican primerak..
(boki, 10. januar 2022 14:14)

Boki, da li si to upravo rekao da voziš 14 godina star auto i da si platio 10.000€ za njega?

rani

pre 2 godine

поверљиво из Шапца, 10. januar 2022 09:54)

Cuo sam i ja za ta desavanja, valjda su u pitanju dizne, tj. neki problem sa ubrizgavanjem. Definitivno ispada da je bolja naknadna ugradnja, zbog jednostavnosti uredjaja.

samsung

pre 2 godine

ne znam za ostale, ali brate mili kakav enterijer ! Na slikama izgleda top, na ulici sam je video i nisam skontao uopste koji je brend automobila u pitanju. Kad sam video fa je Dacia stvarno sam ostao i postao fasciniran

Gogi

pre 2 godine

Jel zna neko,možda grešim,ali sudeći po onoj slici na 1.testu zadnjeg točka,ovaj auto ima doboš kočnice...?Ako štede na kočnicama i da ovaj auto nema sve diskove,onda je svaka diskusija uzaludna...

jo

pre 2 godine

Dacia je dosta izgubila ukidanjem starih i proverenih 1.2/1.4/1.6 motora iz Renoa, sa ovim malim trocilindrasima je vec bilo problema i ko zna kako ce se pokazati do npr.100000km a vozaci dacije nisu poznati po tome sto je voze 2god pa menjaju auto...

Kobaja Grande

pre 2 godine

Dobar je Sandero, ali jos vise za ulozeni nivac nudi nova Dacia JOGGER.
Produzeni medjuosovinski razmak, ogroman prtljaznik od 700 litara, plus isti ovaj motor sa pogonom ma LPG.
Kada dodate na to servisni interval od 30.000km i cenu od 14.000eur u startnom paketu sa klimom, jasno je da ce ga taksisti obozavati.

ZNBg

pre 2 godine

U tekstu se na kraju kaže "kad se sve stavi na papir ovo je za 15.000 EUR jedna od najboljih ponuda". To je tačno, ali to još uvek ne znači da je to DOBRA ponuda. To više nije automobil za penzionere ili neke porodice sa manjim prihodima ili za bilo koga ko prelazi malu kilometražu. Potrošnja uopšte nije mala kao ni troškovi održavanja. Jedini argument onih koji brane ovaj automobil po ovoj ceni je taj da su "drugi još skuplji". Neko je skoro lepo rekao da su svi automobili precenjeni.
Mislim da je ovo povoljno samo za neke firme kao službeno vozilo a oni koji će malo voziti, isključivo po gradu, bolje će proći ako kupe neki drugi mali auto - čist benzinac bez plina.

s mile

pre 2 godine

Ako mu je potrošnja bila oko 9L TNGa, na benzin bi bila oko 7L.

Sa cenama od 96din za TNG, i 165 za BMB, neka novinari pojasne Kako je ušteda od 50% pri vožnji na TNG.

Sramota za novinarstvo

P. S. Imam oko 200 000km vožnje na TNG

rani

pre 2 godine

I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.

Pa, bilo je problema, i to bas ozbiljnih sa prethodnim modelom na TNG. Pisali su mediji o tome, grupa kupaca se tuzila sa prodavcem, cak je i prodaja obustavljena na teritiriji Srbije. Ispostavilo se da je bilo do TNG, pa je NIS uradio kompletan remont postrojenja u Elimiru, gde se proizvodi. Problem je bio u nekim cevima, pa se u gasu nalazila neka masnoca, ili tako nesto, ne secam se najbolje. Sada je to reseno, gas je daleko cistiji i kvalitetniji, ali sam cuo da problem sa Dacijama i TNG opet postoji, verovatno je nesto drugo u pitanju.

milan

pre 2 godine

Cena za testirani model je bar hiljadu eura visa od navedene (lako proveriti, na sajtu Dacije imate konfigurator). Upravo sam kupio sandero, platio oko 14000 Eura, bez TNG, bez paketa vozac, bez automatske klime. Na osnovnu komfor verziju doplatio paket sigurnost i rezervnu gumu. Pre mesec dana je poskupeo jos stotinak eura.
Nisam siguran da razni komentatori cene prate koliko trenutno kostaju automobili. Nova Fabia i Corsa slicnih karakteristika su oko 18000, Fiesta i Ibica jos skuplji, ne znam da li se pojavio novi Polo, ali bice najskuplji.

Dejan

pre 2 godine

@(laki, 24. januar 2022 14:38)
Porediš neuporedivo. U isti koš stavljaš poslednju generaciju Sandera i nešto što se proizvodilo 5-6 godina ranije.

rani

pre 2 godine

Mene, na ovim kolima odusevljava ovaj fazon sa krovnim nosacima. Prosto ne mogu da verujem da se niko toga nije setio pre njih. Prakticno, jednostavno, korisno, dobro izgleda, sve u svemu, skidam kapu onom ko je to smislio.

mile

pre 2 godine

Za te pare moze da se kupi i bolji novi auto. Dachia je bio i ostao djubre nevidjeno, jeftinjak, krs. Sekta vozaca dachia je postala gora od sekte skoda ili golf. Svi su ko na kalup, kad ih vidis na putu bezibod njih, voze sporo i nesigurno. Gledaji samo sebe, ne vode racuna o saobracaju oko sebe.
(Master Yoda, 10. januar 2022 14:40)

Zamislite ,dodje MasterYoda pred splav u Daciji Sandero, a svi ortaci parkirali Mecke i Bembare. Ortaci kazu, brate gadis nam se, vozis to djubre nevidjeno, jeftinjak,krs, silikonska pevaljka sidje sa stola i pljune ga...

nnidza

pre 2 godine

Vozim novog Stepway-a, Pisao sasvim realno u prvom delu nastavka ovog testa. Čitam preporuke o novim automobilima, koji su bolji a jeftiniji navodno... Ljudi, pogledajte cenovnike pre nego što bilo šta napišete. Gledate cenu sa PDV-om. Cene iz inostranstva nisu primenljive na našem tržištu. Modeli kojih ovde nema ne mogu ni da se porede a ni nabave. Ja nisam našao jeftiniji automobil a modeli koji ljudi predstavljaju po ceni od 15000 su najmanje 20+. Budimo realni, iskreni. Mislim, bar sebe nemojte a lažete. Ima jako lepih automobila, koji su bolji izbor od Stepway-a ali su 19-20000 a to je gotovo 7000€ više! To je dovoljno novca za 2 automobila!

QwertyDGB

pre 2 godine

@ Jataganac2000

Ista kao i kod Mecke od pre 10-15 godina.

Problem je sto je za danasnje standarde to losije od konkurencije u B segmentu, na sta si ti brze bolje krenuo da aludiras. Zbog toga sto se EuroNCAP testovi tako brzo menjaju, FIAT ne izbacuje nove modele vec 10ak godina, nego ih samo ispod haube menja. Zato se ponosi kako 500L ima 5 zvezdica na testu koji je uradjen 2012, a na ovogodisnjoj verziji testa daj boze da bi imao 1 zvezdicu, jer izmedju ostalog kao ni ova Dacija nema gomilu senzora koji su do pre 2 godine bili opciona oprema.

Ivan ZG

pre 2 godine

ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.

Pa, bilo je problema, i to bas ozbiljnih sa prethodnim modelom na TNG. Pisali su mediji o tome, grupa kupaca se tuzila sa prodavcem, cak je i prodaja obustavljena na teritiriji Srbije. Ispostavilo se da je bilo do TNG, pa je NIS uradio kompletan remont postrojenja u Elimiru, gde se proizvodi. Problem je bio u nekim cevima, pa se u gasu nalazila neka masnoca, ili tako nesto, ne secam se najbolje. Sada je to reseno, gas je daleko cistiji i kvalitetniji, ali sam cuo da problem sa Dacijama i TNG opet postoji, verovatno je nesto drugo u pitanju.
(rani, 10. januar 2022 18:00)
U Hrvatskoj se nitko nije bunio na plinsku instalaciju, a samo jedna taksi firma ima preko 100 automobila na plin. Većina auti ima više od 250.000 km.
Bit će da je u pitanju loš plin.

Direktor iz Novog Miloševa

pre 2 godine

5 godina garancije bilo za stari model. Odeš da odradiš mali servis u četvrtoj godini
(radi se jednom godišnje ako malo prelaziš) sa 27 hiljada na satu i oni ti kažu da je obavezno uraditi i veliki servis. To iznosi oko 50-ak crvenih ili gubiš garanciju.

Radovan

pre 2 godine

Najbolji su mi komentari ovih kojima je skup ovlašteni servis.
Pa nitko vas ne tera da idete kod njih. Odmah kod Mileta da vas ne zamrzi jer imate novi auto pa ga ne trebate. Ionako ste već kumovi. Ne smije se tradicija samo tako prekinuti. osim toga mora Mile i od nečega na skijanje. Ako vas nema, nema ni skijanja.
Samo da vam objasnim da nije obavezno koristiti tvorničku garanciju.
I ovi koji pričaju da je bilo problema sa 0,9 motorom - nemaju pojma.
Prijatelj vozi taksi i evo do sada prešao 350.000 km na plin. Jedini problem je velika turbo rupa pa ga se vozi u nižoj brzini kako bi lakše povukao.
Uskoro ga prodaje kada stigne Dacia Jogger na plin. Toliko mu se zamjerila Dacija i motor.
(Ivan ZG, 10. januar 2022 17:14)

PEUGEOT 308 SW MK2 (auto C segmenta koji ima dimenzije D segmenta, gepek preko 600 L) ima najnižu cenu servisnog održavanja u garantnom roku od 100.000 km, dok ŠKODA,DACIA i ostali iz B i B+ segmenta imaju mnogo veću.

Nemojte misliti da su ovi manji i jeftiniji auti, bolji i jeftiniji od kvalitetnijih i skupljih. Znaju fabrike sve da nam naplate, pa ako gledate kroz relativne odnose, ovi jeftiniji ispadnu skuplji. A i lošiji su. Zato im je prodajna cena niža.

Plastika je materijal budućnosti. Dobija se iz nafte, a priče o ekologiji su samo maska da se dobiju više cene, isto kao što je bilo 1971. za vreme takozvane naftne krize kada je nafta poskupela 400%, tržišnim dogovorom u organizaciji OPEC.

Miloljub

pre 2 godine

Meni ovaj Sandero radi i po 8-10 minuta najpre na benzin pa tek posle predje na plin. A nekada se i u vožnji vrati na benzin sam. Kažu da je to normalno. Jesam reklamirao i ništa.

nesha

pre 2 godine

Skoro jedan tzv.niskobudžetni (koji to više nije) automobil nije testiran u 3 nastavka.Dakle,detaljno seciranje.To ujedno i govori o naporu brenda da ga konačno shvate ozbiljno.Uspeli su u tome i to na zahtevnom tržištu EU.Beleži prodajne uspehe.Razlog je prost - kao drugi ili gradski auto ispunjava projektovane uslove, kod prosečnog kupca u EU.Jer VW Polo sa skoro identičnim motorom i slabijom opremom košta za oko 3.000 evra više i ne nudi ništa značajnije bolje osim znaka na grilu.Tvrđa plastika u kabini je zajedničko za oba modela.I to je Daciji dovoljan argument.A to što mu četvero-kraki volan izgleda zastarelo, uz još nekoliko detalja (lažna lasna na vratima,imitacija alu-felni i nedostatak keder-gume na donjoj strani vrata i ruba prtljažnika),to kupce puno ne zanima.Ponuda sa TNG-om je stvar našeg shvatanja uštede novca i sirotinjskog tržišta i realno ne donosi neku uštedu uz potencijalne probleme i ateste kao i nedostatak rezervne gume.Sad što bi do pre 3 godine cena od 13.000 do 15.000 evra izgledala suludo za ovakav auto - je trenutno stanje, vrednosno poremećenog tržišta novih i polovnih automobila u Evropi i šire.Jer prema najavama za produženje ekonomske krize,nije nerealno očekivati da za par godina naslednik ovog modela dosegne "magičnih" 20.000 evra.

Joca

pre 2 godine

5 godina garancije bilo za stari model. Odeš da odradiš mali servis u četvrtoj godini
(radi se jednom godišnje ako malo prelaziš) sa 27 hiljada na satu i oni ti kažu da je obavezno uraditi i veliki servis. To iznosi oko 50-ak crvenih ili gubiš garanciju.
(Direktor iz Novog Miloševa, 11. januar 2022 00:13)

Isto tako je sada i za novi 1,0 TCE.
Veliki servis se radi svake 4 godine.

Kaboom

pre 2 godine

(zzz, 11. januar 2022 19:26)

Da ga ne ureknem,nikakvih do sada.
Možda sam ocekivao manju potrošnju po gradu,ali kad mi je prosečna brzina cca 25km/h,ne ocekujte čuda.
Više je bio plin bio problem u tom periodu (famozna smola koja je shebavala dizne).Skoro sam video u komšiluku (Hr),Logan Mcv 0.9 LPG sa 350.000km.
Jbga,oni nisu imali tih problema.
P.S.duster je teži cca 300kg od stepway-a.

Mita

pre 2 godine

@(tata, 10. februar 2022 11:51)
Kada smo kod bezbednosti,šta ćemo sa tim što Stepway ima doboše pozadi,odnosno ne može ni uz doplatu da se uzmu diskovi?Znate i sami kakve su doboš kočnice,nikakve...Ja ne znam da li ih još neko i koristi sem Dacie.Znači,ako se štedi na kočnicama,šta reći kakva im je bezbednoist,a da ne pričamo dalje o 3 zvezdice,slabe karoserije(na Euroncaap testu telo je obojeno sve u braon)...Na tom autu jedino što valja je motor.

Kaboom

pre 2 godine

Uzeo ga u junu prošle godine,prešao sa njim 10.000km (do sad).
Potrošnja plina 7-10l (otvoren put/grad Bgd).
Pristojan auto za pristojne novce.
Pomirite sa sa time da više nema jeftinih automobila,pa ni Dačije.
A to što mi pamtimo od toga vozimo skuplje polovnjake poznatijih marki od novog auta (ma kakav je) je za dugu raspravu. ;-)
Uostalom zar su vozači u Evropi baš tolike budale (Sandero i Golf su najprodavaniji modeli prošle godine)!?

citalac vesti i komentara b92

pre 2 godine

Prvo o meni: ne razumem se u aute. Kupio Stepway, benzin.

Iskustva:
- sve sto pise u specifikaciji: ima.
- sve sto ne pise, a podrazumeva se (ma kakava banalna stvar da je u pitanju): nema.

Najbolji auto je:
1. sluzbeni
2. nov

Savet 1: ko ima vise para, neka kupi skuplji (bolji) auto.
Savet 2: ko se razume u aute, voli da prcka po njemu i za to ima vremena - polovnjak

Sve u svemu: ja zadovoljan (za sada) sa mojim Stepwayom (na benzin)

tata

pre 2 godine

koliko budalaština u komentarima, koliko budalaštinu u vezi ocene bezbednosti. moj ćale sa fićom opajao evropu-nikad udes nije imao. moj prvi jugo - ista priča. voziš pažljivo i nema problema. malo pameti u glavu i sve je ok. a ove zajebavancije sa dodatnim delovima opreme...muka mi je od toga. ja po snegu bolje vozim bez asistencije, tako sam navežbao. a nije da nisam probao sve i svašta da vozim dok sam radio u rent-a-car agenciji. ako mogu sve to pogasim.

Zoran

pre 2 godine

Ja ne znam koji mozak kupuje ovu kantu.
Moj prijatelj kupio novu mazdu 3 za 16..500e .
Trazis pa dobijas.
(Goran, 10. januar 2022 17:10)

Ne razumem za koga lažeš, šta je cilj. Nova Mazda košta 21.000 eura.

Ja

pre 2 godine

(Goran, 10. januar 2022 17:10)

Daj ne pricaj gluposti. Mazda 3, osnovni paket opreme, minimum 20k evra. I mazdu 2 je tesko kupiti za 16500 evra

Dare

pre 2 godine

Lep dizajn sandera, prijatelj je imao proslu drugu generaciju paket ambiance , prodao golfa IV koji je vozio preko 7 godina. Kaze da je veoma zadovoljan autom.

laki

pre 2 godine

Citam u komentarima o bezbenosti zvezdicama, bojama lutaka, limenka limariji itd... Pogledajte i starije verzije drugih modela barem sto se limarije tice. Euroncap Recimo primera golf 4, 5, 6. audi a4 2008, astra H, ili da ne nabrajam starija vozila fiat punta, fiat una sto se jos vozi po nasim putevima. Pogledajmo krivljenje limarije i polozaj vozaca itd... Pa uporedimo sa sanderom. Zakljucak ce se sam reci. Stepway da je testiran pre 4 godine imao bi punih 5 zvezdica. Kao i renault zoe koji je 2013te imao 5 zvezdica. Pa postade nebezbedan sa nula zvezdica prosle godine. Ima boljih naravno od stepwaya novih vozila, ali tu za cenu i ponudu prostora opremu bezbednost, nudi mnogo. Bez predrasuda naravno.

zzz

pre 2 godine

(Kaboom, 11. januar 2022 15:08)

Posto mi je interesantan duster 1.0 eco-g, jesi li imao bilo kakve probleme pri voznji na plin do sada? Bilo je ovde komentara da je bilo problema sa 0,9 motorom ranije, pa me bas interesuje da li si zadovoljan do sada sa voznjom na plin?

Moca

pre 2 godine

@Kaboom Po podacima sa zvanične internet stranice Duster ima 1191kg a Stepway 1134kg, gde nađoste 300kg? Pričam o verzijama 1.0 TCe kod oba modela.

Kaboom

pre 2 godine

(Moca, 12. januar 2022 14:50)
Moja greška,1.5dci je teži cca 200kg.
Iste su težine oba modela sa 1.0 LPG,ma koliko to bilo čudno. :-D

Laka

pre 2 godine

NOVI Sandero Stepway je udoban automobil, daleko odmakao od ranijih modela Dacije, daje dosta za novac, i ima moderan turbo motor TCE, dobru opremu. Dok mnogi novi konkurenti u osnovnim paketima jos u ponudi imaju atmosferske benzince koji su vise potrosnje i slabijih performansi. Uporedite sa cenom nove Skode Fabia koja je opet postala znatno skuplja od Sandera. Dve zvezdice na testu sudara su zbog nedostatka sistema za pracenje trake i radara koji ne prepoznaje pesaka. Nacin merenja bezbednosti se promenio, danas svaki auto bez radara je ocenjen sa nula zvezdica po novoj metodi. Pa i da je pre 8 godina bio sa svih pet zvezdica...

VILI

pre 2 godine

Bezbednost je u rangu testiranih citroena c4 i opel mokka, renault kangoo. EuroNcap 2021, tako da ne odudara kao sto se misli kada se kaze bezbednost ocenjena sa 2 zvezdice, razlog zasto navedeni modeli imaju 4 zvezdice je u pomoci asistencije elektronskih sistema. Pracenje linije, prepoznavanje radara pesaka. Moze se uporediti na njihovom sajtu u detaljnim izvestajima i bodovanju sigurnosti putnika u kabini. Radar kod stepwaya prepoznaje samo putnicka vozila.

Koja

pre 1 godinu

@tata
Nije samo problem kreš test,za koji Vi tvrdite da nema veze,nego pogledajte samo koliko je zaustavnim put?Dakle,loše koči sa dobošima to jest katastrofa,a ako ne ukoči onda neka vam je Bog u pomoći.Ali kočnice,kao da je to bitno,za vas...

Zoki

pre 1 godinu

@tata
Ma,Vi ste Šumaher,vama i ne trebaju kočnice.Vi možete da vozite bez kočnica.Najbolji ste vozač na planeti,šta će vam kočnice.

Tanja

pre 2 meseca

Novi Dacia Sandero star mesec dana, sa 1200 pređenih km, ostavio me na auto-putu. Počeo je da prijavljuje grešku u vezi sa ubrizgavanjem i sa kočionim sistemom, počeo je da trza i gubi na gasu. Toliko o pouzdanosti Sandera o kojoj pišu razne plaćene instance, a i o novim automobilima.