Utorak, 21.09.2021.

18:00

"Alfa Romeo prodaje automobil, a ne iPad na točkovima"

Izvor: B92

"Alfa Romeo prodaje automobil, a ne iPad na toèkovima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

samo realan

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 23:39)

Znas kako, ne patim sta vozim, i uglavnom vozim ono sto volim i sto me ispunjava, vozim ono sto mogu da platim, odrzavam i da nikog ne prevarim. Dok sam mogao, vozio sam Alfine benzince uglavnom V6, 3.0 i 2.5. ali na benzin, ne na plin. Trenutno imam imam 4 Alfe u dvoristu, jednog Volvoa i jednog Saba, da ne racunam Punta koga keva vozi i Ducata koji je mazga terensko vozilo. Od toga jedna Alfa 33 1.7 16v sa cistim benzinom, kao casa, salonsko stanje, jedan GT jeste dizlo, ali ide, jedna Djulieta dizlo od 170 konja i jedan Mito benzinac od 170 konja. Volvo 2.5t AWD 210 konja i Sab atmosferac od 230 konjica. Mislim da je sve to bolje od tvoje cuvene elantre ili kog vec koreanca vozis. Tako da decko, skakuci kao ping pong loptica. Dok sam vozio kola, ti si vukao serpice i pitao tata tata jel ono svemirski brod, a tata ti govorio, nije ćero moja, to je Alfa!

Ra

pre 2 godine

@Ra: Ja nisam penzioner i smem u život da se kladim da sam tehnički potkovaniji od tebe.
(Miloš, 22. septembar 2021 11:52) # Link komentara

Ok, ja sam samo CTO u internacionalnoj kompaniji, ali naravno, mozda i jesi. Samo, to ti je jos gore, tehnicki potkovan a ne zeli tehniku u automombilima...

Lancia Delta

pre 2 godine

@1M, nisam bas siguran. Na strani serije 1 je zadnji pogon i bolji raspored mase. Guilietta ima sofisticiranije vesanje, sa kracom 'Akermanovom polugom', kao i agresivniji steering ratio, odnosno preciznije upravljanje. U tom smislu, Alfa je dosta blizu BMWa po voznim karaktetistikama, daleko od smesnog. Probaj oba automobila sa istom snagom motora, najbolje po nekom krivudavom puticu, pa ces videti o cemu pricam. Serija 1 definitivno ima 'zivlji' zadnji kraj, ali je volan bolji kod Giuliette, barem meni. Pa sad, ko sta voli...

1M

pre 2 godine

Alfa Giulieta pojam za automobile u svojoj klasi( Golf klasi, ko ne razume), svi motori turbo, svi modeli nezavisno vesanje, upravljivost kao nijedan u klasi, dizajn koji traje 10god bez potrebe za 8 restaylinga…
jo
Slozio bih se da ima najbolje vozne karakteristike, da u tu “Golf” klasu ne spada i BMW serije 1, u odnosu na koji je ova alfa, sto se tice voznih karakteristika, smesna. Pogotovo vazi za modele iz perioda koji ti navodis, 10 godina, mada je BMW1 kao RWD na trzistu egsistirao 15 godina. Tako da ni kada se pojavila ta zenska, nije mogla da parira 6 godina starijem muskarcu.
Dalje, restjling nisu radili 10 godina, jer im je prodaja toliko dobro isla, da nisu imali da plate dizajnere da ga odradi, a ne zato sto joj nije bila potrebna. Naprotiv, ocajnicki joj je trebao redizajn. Postala je matora, dosadna zena.
Inace, autic kao autic nije los…

Čiča Miloje

pre 2 godine

Idiotizam je vama penzionerima koji jos ni osnove pametnih telefona niste ukacili. Polako, skapiracete valjda do 2030, ako pozivite...
(Ra, 22. septembar

Sinko, penzioner sam, ne mlad, imao sam Djuliju 1.6 TI dok se ti nisi rodio, pa Berlinu 2.0 132 ks, još sedamdesetih, pa Alfetu 1.6 osamdasetih pre toga Pežo 404 i Reno 16...posle da ne pričam...
U autu me zanima motor, menjač i mehanika, osnovni pokazivači i osnovni konfor klima, sedišta, bezbednost, naravno uz, ako ima, navigaciju, ali nije obavezno... itd.
Vozim sada Alfu GT čip na 180 ks i stižem noću iz Minhena do Beograda za 8 (osam) sati... Ako kreneš u pola dva iz Min. do 7 ujutru nigde nikog do Zagreba, ni policije, ni vozila.... I još tri sata solo vožnje od Bgd!
A multimediju imam kod kuće i na mobilnom... Deca odrasla imaju svoje automobile, pa neka se unuci igraju...

ekonomista

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...
(Čiča Miloje, 22. septembar 2021 10:55) # Link komentara

Naravno da ih nema po čituljama kad retko uopšte i upale bez problema...

ns ja

pre 2 godine

samo jaretina, može i crypto, 22. septembar 2021 12:15, izvini, je li ti tako pun keša, i dnevnih kombinacija od 1000$ ono beše voziš elantru!?
O tome sam i pisao pre par trenutaka...

jo

pre 2 godine

Alfa Giulieta pojam za automobile u svojoj klasi( Golf klasi, ko ne razume), svi motori turbo, svi modeli nezavisno vesanje, upravljivost kao nijedan u klasi, dizajn koji traje 10god bez potrebe za 8 restaylinga. Dalje Giulia, najmodernija sasija trenutno u svetu automobila- najlaksa i najkruca, vozne osobine iznad bilo cega u klasi( mada su one sad u jednocifrenim postocima na strani Alfe, a ne kao 60-70ih da je 50% bolja od bilo cega na putu). Dizajn koji je posle par god potvrdio da je vanvremenski, pogotovo za Stelvio koji je trenutno najbolji SUV u svojoj klasi. Alfa postavlja standarde pri izradi automobila koje ostali prate, tako je bilo sa 156 a i sa 159 koja je nemcima objasnila kao se pravi auto po nemackom receptu- tezak mocan auto, vrhunska zavrsna obrada(za ono vreme 2005god) itd... Motori proveri FIATovi JTD dizel koji su pojam za ostatak dizel konkurencije od kad su izasli(2 tdi za 1 JTD po trajnosti), malolitrazni turbo motori koji prelaze po 200 000km bez problema sto je konkurenciju, pogotovu nemacku pojam... eto, to je Alfa!

brm

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...
(Čiča Miloje, 22. septembar 2021 10:55)

Mislim da si promašio disciplinu. Ako hoćeš trkački automobila da se iživljavaš i juriš 180 km/h, onda ideš na trkačku stazu i gaziš ga koliko hoćeš.

dr

pre 2 godine

vozio 147 u ,1,9 multijet od 150 ks ,uvezao je naravno polovnu sa poprilično pređenih km iz Italije ,nikad,ali nikad nikakav problem sa njom nisam imao ,ni tehnički ni mehanički, jedino što sam se svađao sa ženom ko će više da je vozi jer je bila drugi auto u kući ...elem ,lep auto,fantastičan motor prava trkalica,ubrzanje fenomenalno,malo težak, upravljivost manje više ...prodao je ortaku i kolegi sa posla koji je vozi svaki dan takođe bez ikakvih problema ... kad god je vidim zaigra mi srce ,ima alfa dušu :)

samo jaretina, može i crypto

pre 2 godine

svojom platom od max 700e! Nemas pojma koliko si jadan!
(sir oliver, 22. septembar 2021 10:41)

ako ti tako kažeš :)

btw, 700$ sam sinoć u crypto uložio, greota je da se ne iskoristiti ovaj pad. a taj crypto će, bože zdravlja, kupiti nekad ovaj Plaid. mada verovatnije jedan stančić.

Milan

pre 2 godine

Каже момак, Алфа је ексклузива, није за масовну производњу. Па каква је то ексклузива кад је ентеријер и моторизација као код Фијата 500л? Мани ме те ексклузиве! Сео у једну у салону а унутра од климе, конекција за мултимедије, тастера, квалитет пластике па све до најмањих ситница преузетео из 500л Реко ајде, није то битно, то је Алфа, дај да видим шта је под хаубом! Тамо, 1.4 као код 500л! Па чекај бре, где је Алфа?? Људи, бредн је уништен и проћи ће још много времена док се не стане на ноге! Ако икада и стане!
(Томо, 22. septembar 2021 10:45)

Pa sine, ti si gledao model Giulietta u najnižem paketu opreme. Skupi novac za pravi automobil, pa oda govori o kvalitetu. Usput za te novce koje košta, Giulietta je davala mnogo više nego konkurencija, sa sve tim 1.4 motorom u 500L koji je mom 500L sada na 232.000KM.

Zastava101Specijal

pre 2 godine

Alfa je bolja od bilo kojeg francuskog automobila, nemci nisu kvalitetni kao sto si bili, nek mi neko kaze da se audi ne kvari? Vw je automobil za siroke narodne mase koji je neudoban do bola, precenjena marka za koji jedino srbi i bosanci misle da je statusni simbol!
(dzoni cackalica, 22. septembar 2021 11:19)
Vozim recimo kamion po Italiji, auto putem i recimo iz dosad brojim auta pa ide jedan, dva, tri pa tako ma desetak nemačkih naiđe recimo koji francuski, nešto viœe od francuski su domaći italijanski po neki japanac, hoću reći da nisi samo Srbi i Bosanci glupi eto i Italijani izgleda(po tvome)

dzoni cackalica

pre 2 godine

Alfa je bolja od bilo kojeg francuskog automobila, nemci nisu kvalitetni kao sto si bili, nek mi neko kaze da se audi ne kvari? Vw je automobil za siroke narodne mase koji je neudoban do bola, precenjena marka za koji jedino srbi i bosanci misle da je statusni simbol!

dezurni smarac

pre 2 godine

vozio svasta evo koliko se secam:
yugo, fica, alfa 154, lada niva, kia sorento, ford escort, golf 4 , A6, Q7, X6, bilo je jos, ima i kamiona, jeftinija vozila bila moja naravno ostalo od firme. zaustavio se na nisanu vec duze vreme, mada mi je alfa prava bombonica i velika zelja, od vozenih terenaca najbolji je bio sorento.
nadam se da ce opstati i alfa i lancia jer ugasiti ove brendove izgubicemo puno svi ne samo ljubitelji ovih brendova, zamislite izadjete na ulicu za recimo 5 godina a tamo samo 4 modela u 2 boje...uzas.

Alex

pre 2 godine

@Alex, 22. septembar 2021 07:52)

Ako je nesto prefarbano to je vas ljubljeni Golf .. od serije 2 hahaha ..od tada VW nije uspeo da napravi novog Golfa, ali van uspesno izvlaci pare za svaki prefarbani model hahahah
(bgd011, 22. septembar 2021 09:01)

Ja sam vozio Alfe kada su to one i bile (70ih i 80ih godina). Sto se tiče VW ne koristim ih niti me zanimaju, ali Fijat platformi davati prideve sportski i ne znam koje gluposti ovde čovek može da pročita je ……..

Томо

pre 2 godine

Каже момак, Алфа је ексклузива, није за масовну производњу. Па каква је то ексклузива кад је ентеријер и моторизација као код Фијата 500л? Мани ме те ексклузиве! Сео у једну у салону а унутра од климе, конекција за мултимедије, тастера, квалитет пластике па све до најмањих ситница преузетео из 500л Реко ајде, није то битно, то је Алфа, дај да видим шта је под хаубом! Тамо, 1.4 као код 500л! Па чекај бре, где је Алфа?? Људи, бредн је уништен и проћи ће још много времена док се не стане на ноге! Ако икада и стане!

Ra

pre 2 godine

Bravo, smesni su oni glupi tableti koji vise odvlace paznju nego sto pomazu! Ovde mislim na Teslu, Mercedes...u redu je imati ekran za multimediju/navigaciju, ali pretvoriti celu prednju konzolu u ekran je idiotizam!
(Milos, 21. septembar 2021 18:17) # Link komentara

Idiotizam je vama penzionerima koji jos ni osnove pametnih telefona niste ukacili. Polako, skapiracete valjda do 2030, ako pozivite...

sir oliver

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 23:39)
I benzin proizvodi maglu, samo nije tako vidljiva! Rugas se njemu za Alfu, vozis benzinca od 5 hiljada eura i mastas o nekom elektricnom automobilu, koji neces imati nikad sa svojom platom od max 700e! Nemas pojma koliko si jadan! U stvari imas, zato i ne silazis odavde i promovises nesto sto nikad neces imati!

Čiča Miloje

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...

kimi R

pre 2 godine

@Neplivač
Možda iz tvoje perspektive, sumnjam da bi se sam proizvođač i investitori složili sa tobom. Oni su usresređeni na čisto preživljavanje.

bgd011

pre 2 godine

@Alex, 22. septembar 2021 07:52)

Ako je nesto prefarbano to je vas ljubljeni Golf .. od serije 2 hahaha ..od tada VW nije uspeo da napravi novog Golfa, ali van uspesno izvlaci pare za svaki prefarbani model hahahah

GoXXX

pre 2 godine

Hvala Bogu da neko iz autoindustrije kaze ovako nesto. Upropastili su draz automobila sa tablet elektro opcijama... Kad udjem u auto 5min ga pripremam za paljenje kretanje i ostalo, uzas...

Reziel

pre 2 godine

Možda bolje da predju na prodaju tableta, jer imaju dva modela i ne zna se koji se gore prodaje. Da stvar bude zamršenija, Stelvio i Giulia ne samo da su najbolji automobili koje je Alfa napravila u poslednjih 20 godina, nego su svaki u svojoj klasi odličan izbor, ali prodaja stoji ili pada. U svakom slučaju, tako gord i sveznajući stav je potpuno neutemeljen na rezultatima.

da

pre 2 godine

@To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.
(Kvarežma, 22. septembar 2021 08:10)



Bas kao sto je VW oznaka za ustedu za tu grupaciju pa na istu platformu od VW nabi Audi, Skodu, Seat i prodaj ih skuplje/jeftinije.

doca

pre 2 godine

Vozim Alfu vec godinama i ne zelim da uzmem model sa tabletom unutra (touch screen-om). Mnogo je lepsi model Giuliette sa onim retro fazonom sa kojim su prve modele uradili. Kasnije su ubacili touch iz Fiata koji samo štrći i glupo izgleda. Forza Alfa..

mr

pre 2 godine

To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.
(Kvarežma, 22. septembar 2021 08:10)

Па шта те брига, купиш фауве гиганта и знаш да нема везе са сеатом ил не дај боже са шкодом.

Kvarežma

pre 2 godine

To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.

acca

pre 2 godine

Alfini automobili treba uvek da budu usmereni na vozača!!!

Bajo moj Alfini automobili su uvek usmereni na majstora, oni su nekako u emotivnoj vezi, a sa vlasnikom imaju samo seksualni kontakt!!!

Her Žika Pavlović II

pre 2 godine

Platforma nije ukinuta.
Proguglajte o toj STLA platformi koja se pominje u tekstu.

To je ta ista, samo je preimenovana, kao što se dogodilo i sa ostalim platformama koje su imali na stolu nakon spajanja FCA i PSA. Sve te platforme (koje će se ubuduće koristiti) sada se zovu STLA. Ova alfina (na kojoj se prave Giulia i Stelvio) je sada STLA Medium i STLA Large.

Feliks

pre 2 godine

Menja se čovek s godinama, pa i očekivanja od vozila. Imao sam Alfu i BMW i VW, ali mi sada Toyota prija najviše - ne kvari se, nije zahtevna za održavanje, udobna, ergonomska...
(Blagoje, 21. septembar 2021 18:47)

Bravo, upravo tako. Problem Alfe je što je uglavnom želi samo klinčadija koja ne može ni nov Burago automobil da priušti, a kada dožive da imaju nešto para uglavnom ili uzmu nešto luksuznije ili pouzdanije i praktičnije. Ovako im je jedino tržište sirotinja u krizi srednjeg doba koja ne može da priušti nešto bolje.
Govorim o zemljama koje su ekonomski relevantno tržište ne o Srbiji i sl.

Alex

pre 2 godine

@ Blagoje. Bas u ovom trenutku je u svetu rodjeno nekoliko Blagoja.Problem je sto u svetu trendove prave firme kojima je jeftinije da prodaju tablete,nego da recimo razviju platformu.U tome prednjace nemacki prouzvodjaci,majstori za marketing i prevaru.
(alfista, 21. septembar 2021 20:00)

Kaze alfista o prefarbanim Fijatima od 1990-e :)))) (osim ova zadnja dva izbačena modela).

Prebranac

pre 2 godine

"Novi direktor Alfa Romea, Žan-Filip Imparato je izjavio da smatra da Alfini automobili treba uvek da budu usmereni na....... MAJSTORE."
Naravno u pitanju je šala.....

NN

pre 2 godine

Brate meni ovde nista nije jasno ili ovaj ne zna sta hoce.
Izbacuje ekrane, jer jelte, Alfa treba da bude usredsredjena na vozaca a onda u nastavku kaze da ukida i platformu sa zadnjim pogonom. Pa brate, bolje zadrzi ekrane, okruzi ceo kokpit ekranima, ali ako hoces da sve bude usredsredjeno na vozaca, onda mu daj zadnji pogon i V6 ili V8 na benzinu a ne kao AWD EV. Ekrani me i ovako ne zanimaju, bili oni tu ili ne.
Ovaj je spustio kovceg sa Alfom u raku, sada je poceo da je zatrpava lopatom.

nfs

pre 2 godine

Vozim Alfu, ali mi se svidja I malo namunjena A klasa. Međutim, onaj užasan, ogromni tablet od instrument table me je udaljio od ideje da predjem na Mercedes.
Bravo za izbor! Podržavam!
Šteta što Giulietta nema naslednika jer ne treba nam svima ogroman auto. Mogli bi da prihvate činjenicu da je mnogo samaca u srednjim godinama kojima ne treba Stelvio ili Giulia već nešto manje.

samo jaretina, može i mangulica

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.

Beli

pre 2 godine

Najzad jedan smislom pogled. Gde god da se okrenem monitor- od računara na poslu i lap topa, od tableta, telefona, 8 inča ekrana u autu... dosta ljudi više...
To se mora svesti na razumnu, upotrebljiva meru a ne na takmičenja veličinom , rezolucijom i neupotrebljivim fensi dodacima.

Iggy

pre 2 godine

Većina ljubitelja automobila ovo podržava i obožava Alfu i emocije koje ova marka budi sve dok ne dođe do izdvajanja poprilične sume novca za kupovinu nove Alfe! A onda razum prevlada pa se gleda u statistike o kvarovima, atraktivnost na tržištu polovnjaka, te se Alfa ugkavnom isključuje iz užeg izbora i uglavnom pazari nešto od nemačke četvorke (nemačks trojka + fau-ve grupacija).

Ha

pre 2 godine

Хоћемо Алфу, нећемо Делту!
(Фактор мира и стабилности, 21. septembar 2021 18:43)

A ako je Lancia?

Neplivač

pre 2 godine

(vozac62, 21. septembar 2021 19:03)

Alfa nije hiper-proizvođač, usredsređeni su na nišu pravih ljubitelja automobila i automobilizma. Treba da postoje i da budu visoke cene, pa ko voli, nek izvoli. A za masovno tržište su uvek tu folksvageni, škode, pežoi i ostala buranija. Za kompleksaše bemve, mečke, audi. Za nekoga sve, za svakog po nešto.

samo realan

pre 2 godine

ne prodajete vi ni tablete ni automobile. a voleli bi ste, makar jedno od ta dva, ali ne ide.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 19:02)

Vazno je da ti prodajes maglu.

alfista

pre 2 godine

@ Blagoje. Bas u ovom trenutku je u svetu rodjeno nekoliko Blagoja.Problem je sto u svetu trendove prave firme kojima je jeftinije da prodaju tablete,nego da recimo razviju platformu.U tome prednjace nemacki prouzvodjaci,majstori za marketing i prevaru.

Vot iss yo nem

pre 2 godine

Nisam nikada imao Alfu ali sam je uvek cenio, što zbog baštine, što zbog izgleda, i nadam se da će želja Žan-Filip Imparata preživeti i nadživeti elektrifikaciju.

vozac62

pre 2 godine

Zelim im da istraju u tome i da uspeju.
Mada okolnosti i desavanja u autoindustriji, pa i trendovi im ne idu bas u prilog. Elektrifikacija (odumiranje sus motora) je bas uzela maha, a uporedo sa tim tezi se potpuno autonomnoj voznji (bez vozaca).
Tako da ne vidim bas pokrice za ovoliki optimizam.
Ali daj boze da ja gresim i da alfa ostane automobil i u buducnosti, i ne samo alfa, i da vozaci i dalje vode glavnu rec u automobilu, da oni voze automobil, a ne automobil njih...

Milos

pre 2 godine

Bravo, smesni su oni glupi tableti koji vise odvlace paznju nego sto pomazu! Ovde mislim na Teslu, Mercedes...u redu je imati ekran za multimediju/navigaciju, ali pretvoriti celu prednju konzolu u ekran je idiotizam!

Blagoje

pre 2 godine

Menja se čovek s godinama, pa i očekivanja od vozila. Imao sam Alfu i BMW i VW, ali mi sada Toyota prija najviše - ne kvari se, nije zahtevna za održavanje, udobna, ergonomska...

Sasha

pre 2 godine

I, kako vas je taj pristup služio do sada? Možda kada shvate da ljudi ne samo da voze automobile već žive sa njima i od njih. Da nemaju para, prostora i vremena za jedan auto za posao, drugi MPV za letovanje, treći superninu za grad, četvrti sportski za uživanje možda i naprave nešto. Ovako je Alfa auto koji svi žele ali nikome ne treba jer dobiju od svega toga po nešto kod drugih brendova. Takođe, ne voze besciljno već im treba neka navigacija, muzika, radio.

Milos

pre 2 godine

Bravo, smesni su oni glupi tableti koji vise odvlace paznju nego sto pomazu! Ovde mislim na Teslu, Mercedes...u redu je imati ekran za multimediju/navigaciju, ali pretvoriti celu prednju konzolu u ekran je idiotizam!

vozac62

pre 2 godine

Zelim im da istraju u tome i da uspeju.
Mada okolnosti i desavanja u autoindustriji, pa i trendovi im ne idu bas u prilog. Elektrifikacija (odumiranje sus motora) je bas uzela maha, a uporedo sa tim tezi se potpuno autonomnoj voznji (bez vozaca).
Tako da ne vidim bas pokrice za ovoliki optimizam.
Ali daj boze da ja gresim i da alfa ostane automobil i u buducnosti, i ne samo alfa, i da vozaci i dalje vode glavnu rec u automobilu, da oni voze automobil, a ne automobil njih...

Neplivač

pre 2 godine

(vozac62, 21. septembar 2021 19:03)

Alfa nije hiper-proizvođač, usredsređeni su na nišu pravih ljubitelja automobila i automobilizma. Treba da postoje i da budu visoke cene, pa ko voli, nek izvoli. A za masovno tržište su uvek tu folksvageni, škode, pežoi i ostala buranija. Za kompleksaše bemve, mečke, audi. Za nekoga sve, za svakog po nešto.

Beli

pre 2 godine

Najzad jedan smislom pogled. Gde god da se okrenem monitor- od računara na poslu i lap topa, od tableta, telefona, 8 inča ekrana u autu... dosta ljudi više...
To se mora svesti na razumnu, upotrebljiva meru a ne na takmičenja veličinom , rezolucijom i neupotrebljivim fensi dodacima.

samo realan

pre 2 godine

ne prodajete vi ni tablete ni automobile. a voleli bi ste, makar jedno od ta dva, ali ne ide.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 19:02)

Vazno je da ti prodajes maglu.

Blagoje

pre 2 godine

Menja se čovek s godinama, pa i očekivanja od vozila. Imao sam Alfu i BMW i VW, ali mi sada Toyota prija najviše - ne kvari se, nije zahtevna za održavanje, udobna, ergonomska...

Vot iss yo nem

pre 2 godine

Nisam nikada imao Alfu ali sam je uvek cenio, što zbog baštine, što zbog izgleda, i nadam se da će želja Žan-Filip Imparata preživeti i nadživeti elektrifikaciju.

Kvarežma

pre 2 godine

To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.

nfs

pre 2 godine

Vozim Alfu, ali mi se svidja I malo namunjena A klasa. Međutim, onaj užasan, ogromni tablet od instrument table me je udaljio od ideje da predjem na Mercedes.
Bravo za izbor! Podržavam!
Šteta što Giulietta nema naslednika jer ne treba nam svima ogroman auto. Mogli bi da prihvate činjenicu da je mnogo samaca u srednjim godinama kojima ne treba Stelvio ili Giulia već nešto manje.

Ha

pre 2 godine

Хоћемо Алфу, нећемо Делту!
(Фактор мира и стабилности, 21. septembar 2021 18:43)

A ako je Lancia?

doca

pre 2 godine

Vozim Alfu vec godinama i ne zelim da uzmem model sa tabletom unutra (touch screen-om). Mnogo je lepsi model Giuliette sa onim retro fazonom sa kojim su prve modele uradili. Kasnije su ubacili touch iz Fiata koji samo štrći i glupo izgleda. Forza Alfa..

alfista

pre 2 godine

@ Blagoje. Bas u ovom trenutku je u svetu rodjeno nekoliko Blagoja.Problem je sto u svetu trendove prave firme kojima je jeftinije da prodaju tablete,nego da recimo razviju platformu.U tome prednjace nemacki prouzvodjaci,majstori za marketing i prevaru.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Idiotizam je vama penzionerima koji jos ni osnove pametnih telefona niste ukacili. Polako, skapiracete valjda do 2030, ako pozivite...
(Ra, 22. septembar

Sinko, penzioner sam, ne mlad, imao sam Djuliju 1.6 TI dok se ti nisi rodio, pa Berlinu 2.0 132 ks, još sedamdesetih, pa Alfetu 1.6 osamdasetih pre toga Pežo 404 i Reno 16...posle da ne pričam...
U autu me zanima motor, menjač i mehanika, osnovni pokazivači i osnovni konfor klima, sedišta, bezbednost, naravno uz, ako ima, navigaciju, ali nije obavezno... itd.
Vozim sada Alfu GT čip na 180 ks i stižem noću iz Minhena do Beograda za 8 (osam) sati... Ako kreneš u pola dva iz Min. do 7 ujutru nigde nikog do Zagreba, ni policije, ni vozila.... I još tri sata solo vožnje od Bgd!
A multimediju imam kod kuće i na mobilnom... Deca odrasla imaju svoje automobile, pa neka se unuci igraju...

acca

pre 2 godine

Alfini automobili treba uvek da budu usmereni na vozača!!!

Bajo moj Alfini automobili su uvek usmereni na majstora, oni su nekako u emotivnoj vezi, a sa vlasnikom imaju samo seksualni kontakt!!!

dzoni cackalica

pre 2 godine

Alfa je bolja od bilo kojeg francuskog automobila, nemci nisu kvalitetni kao sto si bili, nek mi neko kaze da se audi ne kvari? Vw je automobil za siroke narodne mase koji je neudoban do bola, precenjena marka za koji jedino srbi i bosanci misle da je statusni simbol!

bgd011

pre 2 godine

@Alex, 22. septembar 2021 07:52)

Ako je nesto prefarbano to je vas ljubljeni Golf .. od serije 2 hahaha ..od tada VW nije uspeo da napravi novog Golfa, ali van uspesno izvlaci pare za svaki prefarbani model hahahah

Reziel

pre 2 godine

Možda bolje da predju na prodaju tableta, jer imaju dva modela i ne zna se koji se gore prodaje. Da stvar bude zamršenija, Stelvio i Giulia ne samo da su najbolji automobili koje je Alfa napravila u poslednjih 20 godina, nego su svaki u svojoj klasi odličan izbor, ali prodaja stoji ili pada. U svakom slučaju, tako gord i sveznajući stav je potpuno neutemeljen na rezultatima.

Iggy

pre 2 godine

Većina ljubitelja automobila ovo podržava i obožava Alfu i emocije koje ova marka budi sve dok ne dođe do izdvajanja poprilične sume novca za kupovinu nove Alfe! A onda razum prevlada pa se gleda u statistike o kvarovima, atraktivnost na tržištu polovnjaka, te se Alfa ugkavnom isključuje iz užeg izbora i uglavnom pazari nešto od nemačke četvorke (nemačks trojka + fau-ve grupacija).

dr

pre 2 godine

vozio 147 u ,1,9 multijet od 150 ks ,uvezao je naravno polovnu sa poprilično pređenih km iz Italije ,nikad,ali nikad nikakav problem sa njom nisam imao ,ni tehnički ni mehanički, jedino što sam se svađao sa ženom ko će više da je vozi jer je bila drugi auto u kući ...elem ,lep auto,fantastičan motor prava trkalica,ubrzanje fenomenalno,malo težak, upravljivost manje više ...prodao je ortaku i kolegi sa posla koji je vozi svaki dan takođe bez ikakvih problema ... kad god je vidim zaigra mi srce ,ima alfa dušu :)

NN

pre 2 godine

Brate meni ovde nista nije jasno ili ovaj ne zna sta hoce.
Izbacuje ekrane, jer jelte, Alfa treba da bude usredsredjena na vozaca a onda u nastavku kaze da ukida i platformu sa zadnjim pogonom. Pa brate, bolje zadrzi ekrane, okruzi ceo kokpit ekranima, ali ako hoces da sve bude usredsredjeno na vozaca, onda mu daj zadnji pogon i V6 ili V8 na benzinu a ne kao AWD EV. Ekrani me i ovako ne zanimaju, bili oni tu ili ne.
Ovaj je spustio kovceg sa Alfom u raku, sada je poceo da je zatrpava lopatom.

Prebranac

pre 2 godine

"Novi direktor Alfa Romea, Žan-Filip Imparato je izjavio da smatra da Alfini automobili treba uvek da budu usmereni na....... MAJSTORE."
Naravno u pitanju je šala.....

GoXXX

pre 2 godine

Hvala Bogu da neko iz autoindustrije kaze ovako nesto. Upropastili su draz automobila sa tablet elektro opcijama... Kad udjem u auto 5min ga pripremam za paljenje kretanje i ostalo, uzas...

Čiča Miloje

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...

Sasha

pre 2 godine

I, kako vas je taj pristup služio do sada? Možda kada shvate da ljudi ne samo da voze automobile već žive sa njima i od njih. Da nemaju para, prostora i vremena za jedan auto za posao, drugi MPV za letovanje, treći superninu za grad, četvrti sportski za uživanje možda i naprave nešto. Ovako je Alfa auto koji svi žele ali nikome ne treba jer dobiju od svega toga po nešto kod drugih brendova. Takođe, ne voze besciljno već im treba neka navigacija, muzika, radio.

Her Žika Pavlović II

pre 2 godine

Platforma nije ukinuta.
Proguglajte o toj STLA platformi koja se pominje u tekstu.

To je ta ista, samo je preimenovana, kao što se dogodilo i sa ostalim platformama koje su imali na stolu nakon spajanja FCA i PSA. Sve te platforme (koje će se ubuduće koristiti) sada se zovu STLA. Ova alfina (na kojoj se prave Giulia i Stelvio) je sada STLA Medium i STLA Large.

Milan

pre 2 godine

Каже момак, Алфа је ексклузива, није за масовну производњу. Па каква је то ексклузива кад је ентеријер и моторизација као код Фијата 500л? Мани ме те ексклузиве! Сео у једну у салону а унутра од климе, конекција за мултимедије, тастера, квалитет пластике па све до најмањих ситница преузетео из 500л Реко ајде, није то битно, то је Алфа, дај да видим шта је под хаубом! Тамо, 1.4 као код 500л! Па чекај бре, где је Алфа?? Људи, бредн је уништен и проћи ће још много времена док се не стане на ноге! Ако икада и стане!
(Томо, 22. septembar 2021 10:45)

Pa sine, ti si gledao model Giulietta u najnižem paketu opreme. Skupi novac za pravi automobil, pa oda govori o kvalitetu. Usput za te novce koje košta, Giulietta je davala mnogo više nego konkurencija, sa sve tim 1.4 motorom u 500L koji je mom 500L sada na 232.000KM.

Feliks

pre 2 godine

Menja se čovek s godinama, pa i očekivanja od vozila. Imao sam Alfu i BMW i VW, ali mi sada Toyota prija najviše - ne kvari se, nije zahtevna za održavanje, udobna, ergonomska...
(Blagoje, 21. septembar 2021 18:47)

Bravo, upravo tako. Problem Alfe je što je uglavnom želi samo klinčadija koja ne može ni nov Burago automobil da priušti, a kada dožive da imaju nešto para uglavnom ili uzmu nešto luksuznije ili pouzdanije i praktičnije. Ovako im je jedino tržište sirotinja u krizi srednjeg doba koja ne može da priušti nešto bolje.
Govorim o zemljama koje su ekonomski relevantno tržište ne o Srbiji i sl.

jo

pre 2 godine

Alfa Giulieta pojam za automobile u svojoj klasi( Golf klasi, ko ne razume), svi motori turbo, svi modeli nezavisno vesanje, upravljivost kao nijedan u klasi, dizajn koji traje 10god bez potrebe za 8 restaylinga. Dalje Giulia, najmodernija sasija trenutno u svetu automobila- najlaksa i najkruca, vozne osobine iznad bilo cega u klasi( mada su one sad u jednocifrenim postocima na strani Alfe, a ne kao 60-70ih da je 50% bolja od bilo cega na putu). Dizajn koji je posle par god potvrdio da je vanvremenski, pogotovo za Stelvio koji je trenutno najbolji SUV u svojoj klasi. Alfa postavlja standarde pri izradi automobila koje ostali prate, tako je bilo sa 156 a i sa 159 koja je nemcima objasnila kao se pravi auto po nemackom receptu- tezak mocan auto, vrhunska zavrsna obrada(za ono vreme 2005god) itd... Motori proveri FIATovi JTD dizel koji su pojam za ostatak dizel konkurencije od kad su izasli(2 tdi za 1 JTD po trajnosti), malolitrazni turbo motori koji prelaze po 200 000km bez problema sto je konkurenciju, pogotovu nemacku pojam... eto, to je Alfa!

da

pre 2 godine

@To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.
(Kvarežma, 22. septembar 2021 08:10)



Bas kao sto je VW oznaka za ustedu za tu grupaciju pa na istu platformu od VW nabi Audi, Skodu, Seat i prodaj ih skuplje/jeftinije.

dezurni smarac

pre 2 godine

vozio svasta evo koliko se secam:
yugo, fica, alfa 154, lada niva, kia sorento, ford escort, golf 4 , A6, Q7, X6, bilo je jos, ima i kamiona, jeftinija vozila bila moja naravno ostalo od firme. zaustavio se na nisanu vec duze vreme, mada mi je alfa prava bombonica i velika zelja, od vozenih terenaca najbolji je bio sorento.
nadam se da ce opstati i alfa i lancia jer ugasiti ove brendove izgubicemo puno svi ne samo ljubitelji ovih brendova, zamislite izadjete na ulicu za recimo 5 godina a tamo samo 4 modela u 2 boje...uzas.

mr

pre 2 godine

To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.
(Kvarežma, 22. septembar 2021 08:10)

Па шта те брига, купиш фауве гиганта и знаш да нема везе са сеатом ил не дај боже са шкодом.

sir oliver

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 23:39)
I benzin proizvodi maglu, samo nije tako vidljiva! Rugas se njemu za Alfu, vozis benzinca od 5 hiljada eura i mastas o nekom elektricnom automobilu, koji neces imati nikad sa svojom platom od max 700e! Nemas pojma koliko si jadan! U stvari imas, zato i ne silazis odavde i promovises nesto sto nikad neces imati!

Alex

pre 2 godine

@ Blagoje. Bas u ovom trenutku je u svetu rodjeno nekoliko Blagoja.Problem je sto u svetu trendove prave firme kojima je jeftinije da prodaju tablete,nego da recimo razviju platformu.U tome prednjace nemacki prouzvodjaci,majstori za marketing i prevaru.
(alfista, 21. septembar 2021 20:00)

Kaze alfista o prefarbanim Fijatima od 1990-e :)))) (osim ova zadnja dva izbačena modela).

samo jaretina, može i mangulica

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.

ns ja

pre 2 godine

samo jaretina, može i crypto, 22. septembar 2021 12:15, izvini, je li ti tako pun keša, i dnevnih kombinacija od 1000$ ono beše voziš elantru!?
O tome sam i pisao pre par trenutaka...

Томо

pre 2 godine

Каже момак, Алфа је ексклузива, није за масовну производњу. Па каква је то ексклузива кад је ентеријер и моторизација као код Фијата 500л? Мани ме те ексклузиве! Сео у једну у салону а унутра од климе, конекција за мултимедије, тастера, квалитет пластике па све до најмањих ситница преузетео из 500л Реко ајде, није то битно, то је Алфа, дај да видим шта је под хаубом! Тамо, 1.4 као код 500л! Па чекај бре, где је Алфа?? Људи, бредн је уништен и проћи ће још много времена док се не стане на ноге! Ако икада и стане!

Lancia Delta

pre 2 godine

@1M, nisam bas siguran. Na strani serije 1 je zadnji pogon i bolji raspored mase. Guilietta ima sofisticiranije vesanje, sa kracom 'Akermanovom polugom', kao i agresivniji steering ratio, odnosno preciznije upravljanje. U tom smislu, Alfa je dosta blizu BMWa po voznim karaktetistikama, daleko od smesnog. Probaj oba automobila sa istom snagom motora, najbolje po nekom krivudavom puticu, pa ces videti o cemu pricam. Serija 1 definitivno ima 'zivlji' zadnji kraj, ali je volan bolji kod Giuliette, barem meni. Pa sad, ko sta voli...

Zastava101Specijal

pre 2 godine

Alfa je bolja od bilo kojeg francuskog automobila, nemci nisu kvalitetni kao sto si bili, nek mi neko kaze da se audi ne kvari? Vw je automobil za siroke narodne mase koji je neudoban do bola, precenjena marka za koji jedino srbi i bosanci misle da je statusni simbol!
(dzoni cackalica, 22. septembar 2021 11:19)
Vozim recimo kamion po Italiji, auto putem i recimo iz dosad brojim auta pa ide jedan, dva, tri pa tako ma desetak nemačkih naiđe recimo koji francuski, nešto viœe od francuski su domaći italijanski po neki japanac, hoću reći da nisi samo Srbi i Bosanci glupi eto i Italijani izgleda(po tvome)

samo realan

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 23:39)

Znas kako, ne patim sta vozim, i uglavnom vozim ono sto volim i sto me ispunjava, vozim ono sto mogu da platim, odrzavam i da nikog ne prevarim. Dok sam mogao, vozio sam Alfine benzince uglavnom V6, 3.0 i 2.5. ali na benzin, ne na plin. Trenutno imam imam 4 Alfe u dvoristu, jednog Volvoa i jednog Saba, da ne racunam Punta koga keva vozi i Ducata koji je mazga terensko vozilo. Od toga jedna Alfa 33 1.7 16v sa cistim benzinom, kao casa, salonsko stanje, jedan GT jeste dizlo, ali ide, jedna Djulieta dizlo od 170 konja i jedan Mito benzinac od 170 konja. Volvo 2.5t AWD 210 konja i Sab atmosferac od 230 konjica. Mislim da je sve to bolje od tvoje cuvene elantre ili kog vec koreanca vozis. Tako da decko, skakuci kao ping pong loptica. Dok sam vozio kola, ti si vukao serpice i pitao tata tata jel ono svemirski brod, a tata ti govorio, nije ćero moja, to je Alfa!

ekonomista

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...
(Čiča Miloje, 22. septembar 2021 10:55) # Link komentara

Naravno da ih nema po čituljama kad retko uopšte i upale bez problema...

Alex

pre 2 godine

@Alex, 22. septembar 2021 07:52)

Ako je nesto prefarbano to je vas ljubljeni Golf .. od serije 2 hahaha ..od tada VW nije uspeo da napravi novog Golfa, ali van uspesno izvlaci pare za svaki prefarbani model hahahah
(bgd011, 22. septembar 2021 09:01)

Ja sam vozio Alfe kada su to one i bile (70ih i 80ih godina). Sto se tiče VW ne koristim ih niti me zanimaju, ali Fijat platformi davati prideve sportski i ne znam koje gluposti ovde čovek može da pročita je ……..

Ra

pre 2 godine

Bravo, smesni su oni glupi tableti koji vise odvlace paznju nego sto pomazu! Ovde mislim na Teslu, Mercedes...u redu je imati ekran za multimediju/navigaciju, ali pretvoriti celu prednju konzolu u ekran je idiotizam!
(Milos, 21. septembar 2021 18:17) # Link komentara

Idiotizam je vama penzionerima koji jos ni osnove pametnih telefona niste ukacili. Polako, skapiracete valjda do 2030, ako pozivite...

samo jaretina, može i crypto

pre 2 godine

svojom platom od max 700e! Nemas pojma koliko si jadan!
(sir oliver, 22. septembar 2021 10:41)

ako ti tako kažeš :)

btw, 700$ sam sinoć u crypto uložio, greota je da se ne iskoristiti ovaj pad. a taj crypto će, bože zdravlja, kupiti nekad ovaj Plaid. mada verovatnije jedan stančić.

1M

pre 2 godine

Alfa Giulieta pojam za automobile u svojoj klasi( Golf klasi, ko ne razume), svi motori turbo, svi modeli nezavisno vesanje, upravljivost kao nijedan u klasi, dizajn koji traje 10god bez potrebe za 8 restaylinga…
jo
Slozio bih se da ima najbolje vozne karakteristike, da u tu “Golf” klasu ne spada i BMW serije 1, u odnosu na koji je ova alfa, sto se tice voznih karakteristika, smesna. Pogotovo vazi za modele iz perioda koji ti navodis, 10 godina, mada je BMW1 kao RWD na trzistu egsistirao 15 godina. Tako da ni kada se pojavila ta zenska, nije mogla da parira 6 godina starijem muskarcu.
Dalje, restjling nisu radili 10 godina, jer im je prodaja toliko dobro isla, da nisu imali da plate dizajnere da ga odradi, a ne zato sto joj nije bila potrebna. Naprotiv, ocajnicki joj je trebao redizajn. Postala je matora, dosadna zena.
Inace, autic kao autic nije los…

kimi R

pre 2 godine

@Neplivač
Možda iz tvoje perspektive, sumnjam da bi se sam proizvođač i investitori složili sa tobom. Oni su usresređeni na čisto preživljavanje.

brm

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...
(Čiča Miloje, 22. septembar 2021 10:55)

Mislim da si promašio disciplinu. Ako hoćeš trkački automobila da se iživljavaš i juriš 180 km/h, onda ideš na trkačku stazu i gaziš ga koliko hoćeš.

Ra

pre 2 godine

@Ra: Ja nisam penzioner i smem u život da se kladim da sam tehnički potkovaniji od tebe.
(Miloš, 22. septembar 2021 11:52) # Link komentara

Ok, ja sam samo CTO u internacionalnoj kompaniji, ali naravno, mozda i jesi. Samo, to ti je jos gore, tehnicki potkovan a ne zeli tehniku u automombilima...

Sasha

pre 2 godine

I, kako vas je taj pristup služio do sada? Možda kada shvate da ljudi ne samo da voze automobile već žive sa njima i od njih. Da nemaju para, prostora i vremena za jedan auto za posao, drugi MPV za letovanje, treći superninu za grad, četvrti sportski za uživanje možda i naprave nešto. Ovako je Alfa auto koji svi žele ali nikome ne treba jer dobiju od svega toga po nešto kod drugih brendova. Takođe, ne voze besciljno već im treba neka navigacija, muzika, radio.

acca

pre 2 godine

Alfini automobili treba uvek da budu usmereni na vozača!!!

Bajo moj Alfini automobili su uvek usmereni na majstora, oni su nekako u emotivnoj vezi, a sa vlasnikom imaju samo seksualni kontakt!!!

Blagoje

pre 2 godine

Menja se čovek s godinama, pa i očekivanja od vozila. Imao sam Alfu i BMW i VW, ali mi sada Toyota prija najviše - ne kvari se, nije zahtevna za održavanje, udobna, ergonomska...

samo jaretina, može i mangulica

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.

Ra

pre 2 godine

Bravo, smesni su oni glupi tableti koji vise odvlace paznju nego sto pomazu! Ovde mislim na Teslu, Mercedes...u redu je imati ekran za multimediju/navigaciju, ali pretvoriti celu prednju konzolu u ekran je idiotizam!
(Milos, 21. septembar 2021 18:17) # Link komentara

Idiotizam je vama penzionerima koji jos ni osnove pametnih telefona niste ukacili. Polako, skapiracete valjda do 2030, ako pozivite...

Alex

pre 2 godine

@ Blagoje. Bas u ovom trenutku je u svetu rodjeno nekoliko Blagoja.Problem je sto u svetu trendove prave firme kojima je jeftinije da prodaju tablete,nego da recimo razviju platformu.U tome prednjace nemacki prouzvodjaci,majstori za marketing i prevaru.
(alfista, 21. septembar 2021 20:00)

Kaze alfista o prefarbanim Fijatima od 1990-e :)))) (osim ova zadnja dva izbačena modela).

Feliks

pre 2 godine

Menja se čovek s godinama, pa i očekivanja od vozila. Imao sam Alfu i BMW i VW, ali mi sada Toyota prija najviše - ne kvari se, nije zahtevna za održavanje, udobna, ergonomska...
(Blagoje, 21. septembar 2021 18:47)

Bravo, upravo tako. Problem Alfe je što je uglavnom želi samo klinčadija koja ne može ni nov Burago automobil da priušti, a kada dožive da imaju nešto para uglavnom ili uzmu nešto luksuznije ili pouzdanije i praktičnije. Ovako im je jedino tržište sirotinja u krizi srednjeg doba koja ne može da priušti nešto bolje.
Govorim o zemljama koje su ekonomski relevantno tržište ne o Srbiji i sl.

Томо

pre 2 godine

Каже момак, Алфа је ексклузива, није за масовну производњу. Па каква је то ексклузива кад је ентеријер и моторизација као код Фијата 500л? Мани ме те ексклузиве! Сео у једну у салону а унутра од климе, конекција за мултимедије, тастера, квалитет пластике па све до најмањих ситница преузетео из 500л Реко ајде, није то битно, то је Алфа, дај да видим шта је под хаубом! Тамо, 1.4 као код 500л! Па чекај бре, где је Алфа?? Људи, бредн је уништен и проћи ће још много времена док се не стане на ноге! Ако икада и стане!

ekonomista

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...
(Čiča Miloje, 22. septembar 2021 10:55) # Link komentara

Naravno da ih nema po čituljama kad retko uopšte i upale bez problema...

Neplivač

pre 2 godine

(vozac62, 21. septembar 2021 19:03)

Alfa nije hiper-proizvođač, usredsređeni su na nišu pravih ljubitelja automobila i automobilizma. Treba da postoje i da budu visoke cene, pa ko voli, nek izvoli. A za masovno tržište su uvek tu folksvageni, škode, pežoi i ostala buranija. Za kompleksaše bemve, mečke, audi. Za nekoga sve, za svakog po nešto.

Iggy

pre 2 godine

Većina ljubitelja automobila ovo podržava i obožava Alfu i emocije koje ova marka budi sve dok ne dođe do izdvajanja poprilične sume novca za kupovinu nove Alfe! A onda razum prevlada pa se gleda u statistike o kvarovima, atraktivnost na tržištu polovnjaka, te se Alfa ugkavnom isključuje iz užeg izbora i uglavnom pazari nešto od nemačke četvorke (nemačks trojka + fau-ve grupacija).

Prebranac

pre 2 godine

"Novi direktor Alfa Romea, Žan-Filip Imparato je izjavio da smatra da Alfini automobili treba uvek da budu usmereni na....... MAJSTORE."
Naravno u pitanju je šala.....

Reziel

pre 2 godine

Možda bolje da predju na prodaju tableta, jer imaju dva modela i ne zna se koji se gore prodaje. Da stvar bude zamršenija, Stelvio i Giulia ne samo da su najbolji automobili koje je Alfa napravila u poslednjih 20 godina, nego su svaki u svojoj klasi odličan izbor, ali prodaja stoji ili pada. U svakom slučaju, tako gord i sveznajući stav je potpuno neutemeljen na rezultatima.

Alex

pre 2 godine

@Alex, 22. septembar 2021 07:52)

Ako je nesto prefarbano to je vas ljubljeni Golf .. od serije 2 hahaha ..od tada VW nije uspeo da napravi novog Golfa, ali van uspesno izvlaci pare za svaki prefarbani model hahahah
(bgd011, 22. septembar 2021 09:01)

Ja sam vozio Alfe kada su to one i bile (70ih i 80ih godina). Sto se tiče VW ne koristim ih niti me zanimaju, ali Fijat platformi davati prideve sportski i ne znam koje gluposti ovde čovek može da pročita je ……..

samo jaretina, može i crypto

pre 2 godine

svojom platom od max 700e! Nemas pojma koliko si jadan!
(sir oliver, 22. septembar 2021 10:41)

ako ti tako kažeš :)

btw, 700$ sam sinoć u crypto uložio, greota je da se ne iskoristiti ovaj pad. a taj crypto će, bože zdravlja, kupiti nekad ovaj Plaid. mada verovatnije jedan stančić.

1M

pre 2 godine

Alfa Giulieta pojam za automobile u svojoj klasi( Golf klasi, ko ne razume), svi motori turbo, svi modeli nezavisno vesanje, upravljivost kao nijedan u klasi, dizajn koji traje 10god bez potrebe za 8 restaylinga…
jo
Slozio bih se da ima najbolje vozne karakteristike, da u tu “Golf” klasu ne spada i BMW serije 1, u odnosu na koji je ova alfa, sto se tice voznih karakteristika, smesna. Pogotovo vazi za modele iz perioda koji ti navodis, 10 godina, mada je BMW1 kao RWD na trzistu egsistirao 15 godina. Tako da ni kada se pojavila ta zenska, nije mogla da parira 6 godina starijem muskarcu.
Dalje, restjling nisu radili 10 godina, jer im je prodaja toliko dobro isla, da nisu imali da plate dizajnere da ga odradi, a ne zato sto joj nije bila potrebna. Naprotiv, ocajnicki joj je trebao redizajn. Postala je matora, dosadna zena.
Inace, autic kao autic nije los…

Milos

pre 2 godine

Bravo, smesni su oni glupi tableti koji vise odvlace paznju nego sto pomazu! Ovde mislim na Teslu, Mercedes...u redu je imati ekran za multimediju/navigaciju, ali pretvoriti celu prednju konzolu u ekran je idiotizam!

dzoni cackalica

pre 2 godine

Alfa je bolja od bilo kojeg francuskog automobila, nemci nisu kvalitetni kao sto si bili, nek mi neko kaze da se audi ne kvari? Vw je automobil za siroke narodne mase koji je neudoban do bola, precenjena marka za koji jedino srbi i bosanci misle da je statusni simbol!

brm

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...
(Čiča Miloje, 22. septembar 2021 10:55)

Mislim da si promašio disciplinu. Ako hoćeš trkački automobila da se iživljavaš i juriš 180 km/h, onda ideš na trkačku stazu i gaziš ga koliko hoćeš.

bgd011

pre 2 godine

@Alex, 22. septembar 2021 07:52)

Ako je nesto prefarbano to je vas ljubljeni Golf .. od serije 2 hahaha ..od tada VW nije uspeo da napravi novog Golfa, ali van uspesno izvlaci pare za svaki prefarbani model hahahah

Ra

pre 2 godine

@Ra: Ja nisam penzioner i smem u život da se kladim da sam tehnički potkovaniji od tebe.
(Miloš, 22. septembar 2021 11:52) # Link komentara

Ok, ja sam samo CTO u internacionalnoj kompaniji, ali naravno, mozda i jesi. Samo, to ti je jos gore, tehnicki potkovan a ne zeli tehniku u automombilima...

NN

pre 2 godine

Brate meni ovde nista nije jasno ili ovaj ne zna sta hoce.
Izbacuje ekrane, jer jelte, Alfa treba da bude usredsredjena na vozaca a onda u nastavku kaze da ukida i platformu sa zadnjim pogonom. Pa brate, bolje zadrzi ekrane, okruzi ceo kokpit ekranima, ali ako hoces da sve bude usredsredjeno na vozaca, onda mu daj zadnji pogon i V6 ili V8 na benzinu a ne kao AWD EV. Ekrani me i ovako ne zanimaju, bili oni tu ili ne.
Ovaj je spustio kovceg sa Alfom u raku, sada je poceo da je zatrpava lopatom.

alfista

pre 2 godine

@ Blagoje. Bas u ovom trenutku je u svetu rodjeno nekoliko Blagoja.Problem je sto u svetu trendove prave firme kojima je jeftinije da prodaju tablete,nego da recimo razviju platformu.U tome prednjace nemacki prouzvodjaci,majstori za marketing i prevaru.

samo realan

pre 2 godine

ne prodajete vi ni tablete ni automobile. a voleli bi ste, makar jedno od ta dva, ali ne ide.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 19:02)

Vazno je da ti prodajes maglu.

doca

pre 2 godine

Vozim Alfu vec godinama i ne zelim da uzmem model sa tabletom unutra (touch screen-om). Mnogo je lepsi model Giuliette sa onim retro fazonom sa kojim su prve modele uradili. Kasnije su ubacili touch iz Fiata koji samo štrći i glupo izgleda. Forza Alfa..

Čiča Miloje

pre 2 godine

Najpoštovaniji auto na putu je alfa romeo... Poseban, različič, brz, atraktivan... Samo za prave vozače koji uživaju u vožnji...
Ništa konfekcija, sve po meri, ali ne onih kojima je 130 km/h vrtoglava brzina...
I što je važnije, nema ih u čituljama, poput golfova i bmw-ea...

Kvarežma

pre 2 godine

To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.

sir oliver

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 23:39)
I benzin proizvodi maglu, samo nije tako vidljiva! Rugas se njemu za Alfu, vozis benzinca od 5 hiljada eura i mastas o nekom elektricnom automobilu, koji neces imati nikad sa svojom platom od max 700e! Nemas pojma koliko si jadan! U stvari imas, zato i ne silazis odavde i promovises nesto sto nikad neces imati!

vozac62

pre 2 godine

Zelim im da istraju u tome i da uspeju.
Mada okolnosti i desavanja u autoindustriji, pa i trendovi im ne idu bas u prilog. Elektrifikacija (odumiranje sus motora) je bas uzela maha, a uporedo sa tim tezi se potpuno autonomnoj voznji (bez vozaca).
Tako da ne vidim bas pokrice za ovoliki optimizam.
Ali daj boze da ja gresim i da alfa ostane automobil i u buducnosti, i ne samo alfa, i da vozaci i dalje vode glavnu rec u automobilu, da oni voze automobil, a ne automobil njih...

Beli

pre 2 godine

Najzad jedan smislom pogled. Gde god da se okrenem monitor- od računara na poslu i lap topa, od tableta, telefona, 8 inča ekrana u autu... dosta ljudi više...
To se mora svesti na razumnu, upotrebljiva meru a ne na takmičenja veličinom , rezolucijom i neupotrebljivim fensi dodacima.

Zastava101Specijal

pre 2 godine

Alfa je bolja od bilo kojeg francuskog automobila, nemci nisu kvalitetni kao sto si bili, nek mi neko kaze da se audi ne kvari? Vw je automobil za siroke narodne mase koji je neudoban do bola, precenjena marka za koji jedino srbi i bosanci misle da je statusni simbol!
(dzoni cackalica, 22. septembar 2021 11:19)
Vozim recimo kamion po Italiji, auto putem i recimo iz dosad brojim auta pa ide jedan, dva, tri pa tako ma desetak nemačkih naiđe recimo koji francuski, nešto viœe od francuski su domaći italijanski po neki japanac, hoću reći da nisi samo Srbi i Bosanci glupi eto i Italijani izgleda(po tvome)

jo

pre 2 godine

Alfa Giulieta pojam za automobile u svojoj klasi( Golf klasi, ko ne razume), svi motori turbo, svi modeli nezavisno vesanje, upravljivost kao nijedan u klasi, dizajn koji traje 10god bez potrebe za 8 restaylinga. Dalje Giulia, najmodernija sasija trenutno u svetu automobila- najlaksa i najkruca, vozne osobine iznad bilo cega u klasi( mada su one sad u jednocifrenim postocima na strani Alfe, a ne kao 60-70ih da je 50% bolja od bilo cega na putu). Dizajn koji je posle par god potvrdio da je vanvremenski, pogotovo za Stelvio koji je trenutno najbolji SUV u svojoj klasi. Alfa postavlja standarde pri izradi automobila koje ostali prate, tako je bilo sa 156 a i sa 159 koja je nemcima objasnila kao se pravi auto po nemackom receptu- tezak mocan auto, vrhunska zavrsna obrada(za ono vreme 2005god) itd... Motori proveri FIATovi JTD dizel koji su pojam za ostatak dizel konkurencije od kad su izasli(2 tdi za 1 JTD po trajnosti), malolitrazni turbo motori koji prelaze po 200 000km bez problema sto je konkurenciju, pogotovu nemacku pojam... eto, to je Alfa!

Ha

pre 2 godine

Хоћемо Алфу, нећемо Делту!
(Фактор мира и стабилности, 21. septembar 2021 18:43)

A ako je Lancia?

Vot iss yo nem

pre 2 godine

Nisam nikada imao Alfu ali sam je uvek cenio, što zbog baštine, što zbog izgleda, i nadam se da će želja Žan-Filip Imparata preživeti i nadživeti elektrifikaciju.

Milan

pre 2 godine

Каже момак, Алфа је ексклузива, није за масовну производњу. Па каква је то ексклузива кад је ентеријер и моторизација као код Фијата 500л? Мани ме те ексклузиве! Сео у једну у салону а унутра од климе, конекција за мултимедије, тастера, квалитет пластике па све до најмањих ситница преузетео из 500л Реко ајде, није то битно, то је Алфа, дај да видим шта је под хаубом! Тамо, 1.4 као код 500л! Па чекај бре, где је Алфа?? Људи, бредн је уништен и проћи ће још много времена док се не стане на ноге! Ако икада и стане!
(Томо, 22. septembar 2021 10:45)

Pa sine, ti si gledao model Giulietta u najnižem paketu opreme. Skupi novac za pravi automobil, pa oda govori o kvalitetu. Usput za te novce koje košta, Giulietta je davala mnogo više nego konkurencija, sa sve tim 1.4 motorom u 500L koji je mom 500L sada na 232.000KM.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Idiotizam je vama penzionerima koji jos ni osnove pametnih telefona niste ukacili. Polako, skapiracete valjda do 2030, ako pozivite...
(Ra, 22. septembar

Sinko, penzioner sam, ne mlad, imao sam Djuliju 1.6 TI dok se ti nisi rodio, pa Berlinu 2.0 132 ks, još sedamdesetih, pa Alfetu 1.6 osamdasetih pre toga Pežo 404 i Reno 16...posle da ne pričam...
U autu me zanima motor, menjač i mehanika, osnovni pokazivači i osnovni konfor klima, sedišta, bezbednost, naravno uz, ako ima, navigaciju, ali nije obavezno... itd.
Vozim sada Alfu GT čip na 180 ks i stižem noću iz Minhena do Beograda za 8 (osam) sati... Ako kreneš u pola dva iz Min. do 7 ujutru nigde nikog do Zagreba, ni policije, ni vozila.... I još tri sata solo vožnje od Bgd!
A multimediju imam kod kuće i na mobilnom... Deca odrasla imaju svoje automobile, pa neka se unuci igraju...

nfs

pre 2 godine

Vozim Alfu, ali mi se svidja I malo namunjena A klasa. Međutim, onaj užasan, ogromni tablet od instrument table me je udaljio od ideje da predjem na Mercedes.
Bravo za izbor! Podržavam!
Šteta što Giulietta nema naslednika jer ne treba nam svima ogroman auto. Mogli bi da prihvate činjenicu da je mnogo samaca u srednjim godinama kojima ne treba Stelvio ili Giulia već nešto manje.

mr

pre 2 godine

To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.
(Kvarežma, 22. septembar 2021 08:10)

Па шта те брига, купиш фауве гиганта и знаш да нема везе са сеатом ил не дај боже са шкодом.

kimi R

pre 2 godine

@Neplivač
Možda iz tvoje perspektive, sumnjam da bi se sam proizvođač i investitori složili sa tobom. Oni su usresređeni na čisto preživljavanje.

GoXXX

pre 2 godine

Hvala Bogu da neko iz autoindustrije kaze ovako nesto. Upropastili su draz automobila sa tablet elektro opcijama... Kad udjem u auto 5min ga pripremam za paljenje kretanje i ostalo, uzas...

dezurni smarac

pre 2 godine

vozio svasta evo koliko se secam:
yugo, fica, alfa 154, lada niva, kia sorento, ford escort, golf 4 , A6, Q7, X6, bilo je jos, ima i kamiona, jeftinija vozila bila moja naravno ostalo od firme. zaustavio se na nisanu vec duze vreme, mada mi je alfa prava bombonica i velika zelja, od vozenih terenaca najbolji je bio sorento.
nadam se da ce opstati i alfa i lancia jer ugasiti ove brendove izgubicemo puno svi ne samo ljubitelji ovih brendova, zamislite izadjete na ulicu za recimo 5 godina a tamo samo 4 modela u 2 boje...uzas.

dr

pre 2 godine

vozio 147 u ,1,9 multijet od 150 ks ,uvezao je naravno polovnu sa poprilično pređenih km iz Italije ,nikad,ali nikad nikakav problem sa njom nisam imao ,ni tehnički ni mehanički, jedino što sam se svađao sa ženom ko će više da je vozi jer je bila drugi auto u kući ...elem ,lep auto,fantastičan motor prava trkalica,ubrzanje fenomenalno,malo težak, upravljivost manje više ...prodao je ortaku i kolegi sa posla koji je vozi svaki dan takođe bez ikakvih problema ... kad god je vidim zaigra mi srce ,ima alfa dušu :)

Lancia Delta

pre 2 godine

@1M, nisam bas siguran. Na strani serije 1 je zadnji pogon i bolji raspored mase. Guilietta ima sofisticiranije vesanje, sa kracom 'Akermanovom polugom', kao i agresivniji steering ratio, odnosno preciznije upravljanje. U tom smislu, Alfa je dosta blizu BMWa po voznim karaktetistikama, daleko od smesnog. Probaj oba automobila sa istom snagom motora, najbolje po nekom krivudavom puticu, pa ces videti o cemu pricam. Serija 1 definitivno ima 'zivlji' zadnji kraj, ali je volan bolji kod Giuliette, barem meni. Pa sad, ko sta voli...

Her Žika Pavlović II

pre 2 godine

Platforma nije ukinuta.
Proguglajte o toj STLA platformi koja se pominje u tekstu.

To je ta ista, samo je preimenovana, kao što se dogodilo i sa ostalim platformama koje su imali na stolu nakon spajanja FCA i PSA. Sve te platforme (koje će se ubuduće koristiti) sada se zovu STLA. Ova alfina (na kojoj se prave Giulia i Stelvio) je sada STLA Medium i STLA Large.

da

pre 2 godine

@To reče i ukide poslednju Alfinu platformu, da bi auto stavio na Pežoovu, radi uštede.

Postojaće samo značka Alfe, školjka i to je sve. Stelantis je skraćenica za uštedu u proizvodnji, mušterije dobijaju iste automobile sa kozmetičkim razlikama.
(Kvarežma, 22. septembar 2021 08:10)



Bas kao sto je VW oznaka za ustedu za tu grupaciju pa na istu platformu od VW nabi Audi, Skodu, Seat i prodaj ih skuplje/jeftinije.

ns ja

pre 2 godine

samo jaretina, može i crypto, 22. septembar 2021 12:15, izvini, je li ti tako pun keša, i dnevnih kombinacija od 1000$ ono beše voziš elantru!?
O tome sam i pisao pre par trenutaka...

samo realan

pre 2 godine

Vazno je da ti prodajes maglu.
(samo realan, 21. septembar 2021 21:30)

ne ne srbo, iza mojih kola na prodaji nema ničega vidljivog.

a to što ti prodaješ nije magla, već smrdljivi dizlo dim. i ne loži se na alfu, nikada je nećeš kupiti.
(samo jaretina, može i mangulica, 21. septembar 2021 23:39)

Znas kako, ne patim sta vozim, i uglavnom vozim ono sto volim i sto me ispunjava, vozim ono sto mogu da platim, odrzavam i da nikog ne prevarim. Dok sam mogao, vozio sam Alfine benzince uglavnom V6, 3.0 i 2.5. ali na benzin, ne na plin. Trenutno imam imam 4 Alfe u dvoristu, jednog Volvoa i jednog Saba, da ne racunam Punta koga keva vozi i Ducata koji je mazga terensko vozilo. Od toga jedna Alfa 33 1.7 16v sa cistim benzinom, kao casa, salonsko stanje, jedan GT jeste dizlo, ali ide, jedna Djulieta dizlo od 170 konja i jedan Mito benzinac od 170 konja. Volvo 2.5t AWD 210 konja i Sab atmosferac od 230 konjica. Mislim da je sve to bolje od tvoje cuvene elantre ili kog vec koreanca vozis. Tako da decko, skakuci kao ping pong loptica. Dok sam vozio kola, ti si vukao serpice i pitao tata tata jel ono svemirski brod, a tata ti govorio, nije ćero moja, to je Alfa!